Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Ruben van Zwieten

Ruben van Zwieten (1983) is de initiatiefnemer van De Nieuwe Poort dat op 1 september 2013 officieel haar deuren opende. De Nieuwe Poort is een voortzetting op Stichting Zingeving Zuidas. De Nieuwe Poort is een huis, en op haar beste momenten een huiskamer, voor ontmoeting en inspiratie, open voor iedereen, gevestigd in Amsterdam Zuidas.
 
Juist deze plek, waar zakelijkheid de boventoon voert, heeft een inloophuis voor reflectie en verdieping nodig, vond Ruben. Als ondernemer en predikant tegelijk, verenigt Ruben in zich de twee beroepen die Nederland groot hebben gemaakt: de dominee en de koopman. Die veelzijdigheid wordt gereflecteerd in De Nieuwe Poort, dat een uitgebreid 'zingevend' kunst- en cultuurprogramma biedt, uitstekende horeca en unieke plekken om te werken. Rubens initiatief biedt onderdak aan andere social enterprises, stelt young professionals in de gelegenheid vrijwilligerswerk te doen, biedt bedrijven 'fitness voor de geest'-abonnementen en verliest het vieren van het leven niet uit het oog met clubavonden en concerten.

Na het gymnasium studeerde Ruben Theologie en Rechten in Leiden. Halverwege zijn studententijd was hij een jaar president van studentenvereniging Minerva. In dat jaar ontdekte hij zijn ondernemerschap en begon hij daarna part time bij de Rabobank om vervolgens zijn eerste eigen bedrijf op te richten. Van 2007 tot 2010 volgde Ruben de predikantenopleiding aan de Protestantste Theologische Universiteit. Ondertussen richtte hij vanuit de Thomaskerk in Amsterdam Zuid in 2008 Stichting Zingeving Zuidas op.


 

image