Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Wieke van Wingerden

De dramatische mezzosopraan Wieke van Wingerden studeerde aanvankelijk af als pianist. Daarna begon zij haar zangstudie bij Paula de Wit en studeerde af bij Udo Reinemann. Ziij wordt nu gecoacht door Hebe Dijkstra en Nadine Secunde.
 
“In de wieg werd er al gezegd dat ik pianovingers had.
Een pianostudie lag voor de hand en ik werd pianolerares.
Maar van kleins af aan wilde ik ook al zingen.
In de kindercantorij stond ik vooraan en de andere kinderen zongen met mij mee..
Na mijn pianostudie ben ik daarom zang gaan studeren. Naast mijn pianopraktijk, begon ik ook een kinderkoortje. En al gauw werd ik zanglerares., op de kindertheaterschool in Purmerend en privé.
Het delen van kennis en ervaring vind ik erg belangrijk en nog leuk ook! Daarom heb ik altijd veel georganiseerd om samen muziek te maken op alle niveaus;
van vroeger, uitvoeringen van de hele muziekschool waar ik werkte naar nu samenspeelconcerten op de school van mijn dochter tot operacursussen voor zangers. Ik werk veel  bij de Nationale Opera, ook bij de afdeling educatie, waar we jongeren en kinderen bereiken met mooie workshops en projecten. Muziek maken doe je samen! Een meezingconcert lijkt me heerlijk voor het publiek. Hoe kun je nu beter de muziek beleven dan er zelf aan meedoen?
Naast van muziek geniet ik enorm van de natuur. De stilte is soms ook muziek in mijn oren. Mijn grootste hobby is dan ook tuinieren.”
 
Haar oratoriumrepertoire omvat o.a. de alt/mezzosolo’s in  a child of our time van Tippett, het Requiem van Verdi, de Petite messe solennelle van Rossini, het Gloria van Vivaldi, het Stabat Mater van Pergolesi, het Requiem van Dvorák, de Mattheüs passie van Bach

image