Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Titia van Heyst

Titia van Heyst is een veelzijdige sopraan en tevens veelgevraagd oratorium soliste.
Grote oratoriumwerken als de Mattheus-, Johannes Passion, Weihnachts Oratorium van Bach, Messiah van Haendel, Ein Deutsches Requiem van Brahms, Mozart’s Exsultate Jubilate en Kroenungsmesse, Psalm 42 van Mendelssohn maar ook het Gloria van Poulenc en Orffs Carmina Burana voert zij geregeld uit.
 
Buiten de concertzalen en grote kerken in Nederland treedt Titia als soliste ook op in het buitenland. Ze toerde ondermeer door Denemarken, Zweden en Frankrijk met de Johannes Passion van Bach.
Ze heeft als soliste aan diverse CD opnames meegewerkt, waaronder de CD 'Krönungsmesse' van het Kathedrale Koor St. Bavo in samenwerking met het Promenade Orkest.
 
Naast soliste is Titia een gepassioneerd ensemble zangeres. Ze zingt als freelancer bij Cappella Amsterdam en wordt regelmatig door andere (buitenlandse) ensemles uitgenodigd. Ze concerteerde met ensembles door Zuid Afrika, De Verenigde Staten, Venezuela en veel landen in Europa.
 
Titia vormt een liedduo met pianist Lineke Lever. LiedDuo Van Heyst-Lever treedt op met repertoire uit de 19e en 20e eeuwse muziek, uitgevoerd in concertzalen, kerken en kleine theaters.
 
Titia behaalde in mei 2007 haar master diploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens haar masterstudie specialiseerde zij zich in de Franse en Duitse liedkunst. Titia studeerde bij Sasja Hunnego en volgde daarnaast lessen en masterclasses bij Valérie Guillorit, Jard van Nes, Meinard Kraak, Dame Melvina Major, Elly Ameling en Erna Spoorenberg. Inmiddels wordt ze gecoacht door sopraan Hanneke de Wit.
 

image