Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Berend Eijkhout

Berend Eijkhout (1989) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, bij Frans Fiselier en Gerda van Zelm. Daarnaast volgde hij lessen en masterclasses bij Nadine Secunde, Albert Bonnema, Michael Chance, Frans Huijts, Johannette Zomer en Marcel Reijans.
Berend verleent regelmatig zijn medewerking aan concerten. Op zijn repertoire staan onder andere Johannespassion, Weihnachtsoratorium, Hohe Messe, Magnificat en diverse cantates van J.S. Bach, Requiem (Mozart, Fauré), Petite Messe Solennelle, Messiah en Schöpfung. Hij soleerde onder andere met het Orkest van de Achttiende Eeuw, Promenade Orkest, Nieuw Bach Ensemble en The Northern Consort. Dirigenten met wie hij heeft gewerkt zijn Marcus Creed, Antony Hermus, Peter van Heyghen, Fabio Bonizzoni, Béni Csillag, Gilles Michels, Krijn Koetsveld en Paul Valk.
In de zomer van 2015 was Berend te horen als Figaro in de Barbier van Sevilla, bij het Franse Opéra Mosset. Hij is verbonden aan het nieuwe operagezelschap B.O.O.M!, waarmee hij Conte zingt in een verkorte versie van Le Nozze di Figaro. Andere gezongen rollen zijn Plutone (l’Orfeo, Monteverdi) en Tempo (Il ritorno di Ulisse in Patria, Monteverdi). In het nieuwe seizoen zal hij bij B.O.O.M! te horen zijn als Papageno in Mozarts Zauberflöte.
Ook contemporaine muziek heeft zijn interesse. In het najaar van 2015 was hij understudy bij Opera2day voor de rol van Oom in de opera Mariken in de tuin der Lusten, van Calliope Tsoupaki. In 2016 was hij te gast bij de Young Composers Meeting in Apeldoorn, waar hij twaalf nieuw gecomponeerde stukken zong met orkest De Ereprijs, onder leiding van Rob Vermeulen. In juni 2016 vertolkt hij de rol van Jup in de première van Who’s afraid of Orfeo?, de nieuwe opera van Chiel Meijering. In dezelfde maand zal hij Jean vertolken in de première van All Rise!, een opera van Jan Peter de Graaff.
 

de foto is gemaakt door Jimmy Nelson

image