Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Madieke Marjon

Madieke Marjon, mezzosopraan, behaalde met onderscheiding haar Master’s Degree aan het Utrechts Conservatorium waar zij studeerde bij zangpedagoge Henny Y. Diemer. Zij volgde er de operaklas en werd vervolgens ensemblelid van Opera Studio Nederland. Madieke volgde masterclasses bij o.m. de mezzosopraan Jard van Nes, de baritons Thomas Quasthoff en Udo Reinemann en bij liedspecialist Rudolf Jansen.
 Zij behaalde een eerste prijs bij het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en stond in de finale van het ‘Concours Europeen d’Aird’Opera et de Melodie Française’ te Macon (fr.).
 Zij werkte o.a. met dirigenten als Marc Minkovski, Jan-Willem de Vriend, Lawrence Renes en Andreas Stoehr. Madieke vertolkte de hoofdrollen in Rossini’s ‘la Cenerentola’ in het Resident Artists Programme van de Nationale Reisopera en ‘Carmen’ van G. Bizet bij het Friese Opera Spanga. In een productie van Opera Studio Nederland zong zij de rol van Niklausse in ‘Les Contes d’Hoffmann’ van J. Offenbach. Zij was te horen in het toneelstuk ‘Ifigeneia in Aulis’ bij Toneelgroep Amsterdam. Madieke was twee maal te gast bij de Nederlandse Opera waar ze rollen had in ‘Het Sluwe Vosje’ van L. Janaček en ‘Iphigenie en Tauride’ van C.W. Gluck
 Madieke maakt graag kamermuziek. Naast Duo Youkali werkt zij samen met pianiste Else Sterk.
 

image