Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Evert Jan Nagtegaal

Evert Jan Nagtegaal is geboren in Utrecht. Hij begon zijn zangopleiding bij Iza Valeton tijdens zijn studie aan de Pedagogische Academie. Vervolgens was Dora Lindeman zijn docente aan het Utrechts Conservatorium. Eerst in Parijs en later in Nederland, studeerde hij bij de Duitse bariton Udo Reinemann. Ook volgde hij de masterclasses die Reinemann gaf met Noël Lee, vooral gericht op liedinterpretatie. De befaamde sopraan Erna Spoorenberg was jarenlang zijn coach in het opera- en oratoriumrepertoire.
 
Evert Jan Nagtegaal treedt als solist vaak op in de grote Oratoriumwerken, zoals Bach's Passionen, Brahms' Requiem, Handel's Messiah, het Requiem van Fauré en de Missen van Rossini, Haydn en Puccini. Ook geeft hij regelmatig liedrecitals, waarbij Jacomijn Puite, Noël Lee en Paul van der Woude zijn vaste pianisten zijn. Hij legt zich vooral toe op het romantische en laatromantische repertoire van Schubert, Schumann, Brahms, Strauss en Mahler en op het Frans- en Engelstalige repertoire van Fauré, Hahn, Poulenc, Vaughan-Williams, Britten, Finzi en Butterworth.
 
Bij Opera Forum en de Nationale Reisopera zong hij diverse rollen in een groot aantal voorstellingen zowel in opera's, operettes als in musicals.
Hij maakte verschillende CD's samen met de pianist Noël Lee o.a. met de alt Annelies Lamm waarop zij liederen vertolken van Schumann, Brahms en hun Nederlandse tijdgenoot Gerrit Jan van Eijken.
 
Niet alleen als zanger is Evert Jan Nagtegaal actief. Zijn stem gebruikt hij ook voor het inspreken van reclameteksten en als voice-over. Als acteur was hij o.a. te zien in de regio-soap 'Nachtegaal & Zonen' van RTV-Utrecht.
 

image