Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Allard Veldman

Allard Veldman begon al op jonge leeftijd met het maken van muziek, eerst op de klarinet en later op de piano. Zang kwam pas later, bij het studentenkoor van Collegium Musicum, waar Allard tijdens zijn studie wiskunde in Leiden lid werd. Het zingen beviel Allard zo goed, dat hij na het afronden van zijn wiskundestudie ook de opleiding zang aan het Utrechts Conservatorium heeft gevolgd.
Koorzang is altijd een grote liefde van Allard gebleven, die hij nu regelmatig beoefent bij het Rotterdamse Laurens Collegium en sinds kort ook in het koor van de Nederlandse Reisopera.
Maar daarnaast is hij ook als solist actief: hij zong operarollen als graaf Almaviva in Le nozze di Figaro, Papageno in Die Zauberflöte, Masetto in Don Giovanni, Balthasar in Amahl and the Night Visitors en Micha in Die Verkaufte Braut. Concertant was hij onder andere te horen in het Oratorio de Noel van Saint-Saëns, Petite Messe Solennelle van Rossini, een aantal cantates van Bach en in de mis The Armed Man van Karl Jenkins. Dit wordt de eerste keer dat hij de aria's van de Matthäus-Passion zal zingen.
Allard studeerde aan het conservatorium bij Jón Thorsteinsson en volgt nu lessen bij Raymond Modesti.
 

image