Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Linde Schinkel

Naast haar werkzaamheden als concertzanger maakt Linde eigentijdse muziektheatervoorstellingen met klassieke zang onder de naam VOX Muziektheater. Met VOX was ze te zien op festivals (Grachtenfestival, Over het IJ Festival, de Gentse Feesten, Festival Boulevard), theaters (Ostadetheater, Bellevue) en concertzalen (Toonzaal Den Bosch). Haar programma Vers Hartzeer won de "Almost Famous Award 2010" van het Ostadetheater in Amsterdam. Deze zomer speelde "De Coffeeshop Cantate" op het Grachtenfestival Amsterdam en op Over het IJ Festival, Bach's koffiecantate is een nieuw jasje in een Amsterdamse Coffeeshop.
Met de voorstellingen van VOX Muziektheater probeert Linde de muziek die zij zo graag zingt in de hedendaagse cultuur in te bedden. Aan deze missie werkt ze ook bij het collectief van het Kameroperahuis Zwolle. Met het collectief was ze te horen in de voorstelling Leonore's Fidelio op de Rotterdamse Operadagen.
 
Momenteel wordt Linde gecoacht door Jon Torsteinsson. Ze behaalde haar masterdiploma als student van Xenia Meijer aan het Fontys Conservatorium. Aan het Rotterdams Conservatorium haalde ze eerder haar bachelordiploma als student van Frans Huijts en Roberta Alexander. Daarnaast volgde ze vele masterclasses (o.a. Nelly Miricioiu, Johannette Zomer, Margreet Honig, Carolyn Watkinson) en interpretatielessen (o.a. Richard Egarr, Fabio Bonizzoni, Skip Sempé en Wiecher Mandemaker).

Linde is als solist verbonden aan twee oude muziek ensembles; "Udite!" en "Rood Hout" waarmee ze regelmatig optreedt. In 2013 verscheen de eerste cd van Rood Hout. Linde is hierop te horen in solocantates en -motetten van Händel, Vivaldi en Telemann.


 

image