Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Jan Hilbert

Aan het einde van mijn studie milieutechniek in Wageningen ben ik in 1993 gaan zingen bij kamerkoor Musica Vocale o.l.v. Rob Vermeulen. Tijdens mijn `Lehr- und Wanderjahre` heb ik vervolgens bij verschillende koren en kleine ensembles gezongen, waaronder het a-cappella kwintet Suite6, dat ik in 1997 in Überlingen/Bodensee heb opgericht. Vanaf 2001 hebben mijn vrouw Floor en ik een biologische tuinderij in Groenekan opgebouwd. De passie voor alles wat groeit kreeg in 2003 een nieuwe tak in het bomenvak. Eerst als onderzoeker en adviseur bij de boomspecialisten van Copijn en sinds 2015 als zelfstandig specialist.
Maar wat is het leven zonder zang? Met mijn leraar Evert Jan Nagtegaal ben ik me vanaf 2008 gaan richten op solo-repertoire. Inmiddels heb ik aan veel mooie projecten mijn medewerking mogen verlenen, waaronder de oratoria en diverse cantates van J.S. Bach, het Requiem van G. Fauré, de Petite Messe Solennelle van G. Rossini of G.F. Händels Messiah.
Zo leef ik in een spagaat tussen al die uiteenlopende passies, met vliegende wissels tussen trekker en kantoor, overall en concertpak.
 

image