Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Marijn Zwitserlood

De bariton Marijn Zwitserlood studeerde aan het conservatorium van Utrecht, waar hij in 2006 afstudeerde. Slechts enkele maanden later behaalde hij de tweede prijs op het Christina Deutekom Concours.
In 2010 debuteerde hij bij de Nederlandse Opera in de rol van Rechercheur in de wereldpremière van 'A Dog's Heart' van Alexander Raskatov. Andere rollen die hij op zijn naam heeft staan zijn onder andere: Seneca uit 'Monteverdish', een zeer succesvolle cross-over productie van VocaalLAB en ISH, Dr. P uit ‘The Man Who Mistook His Wife For A Hat’ van Michael Nymann, The Captain uit 'Siren Song' van Jonathan Dove  en Noye uit 'Noye's Fludde' van Britten.
In de afgelopen jaren heeft Marijn ook op het gebied van oratorium een groot repertoire opgebouwd en hij soleerde onder meer in de volgende werken:
de Johannes Passion, de Matthäus Passion en het Weihnachts Oratorium van Bach, de 9e symfonie van Beethoven, de Requiems van Brahms, Mozart, Fauré en Verdi, The Messiah van Händel, Die Schöpfung van Haydn en de Petite Messe Solennelle van Rossini.

Foto: door Eric Kampherbeek

image