Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Mirella Klomp

Dr. Mirella Klomp (1979) is theoloog, werkzaam aan de Protestantse Theologische Universiteit. Ze is gespecialiseerd in de liturgiewetenschap en bekleedt de functies van senior onderzoeker, coördinator van het Instituut voor Rituele en Liturgische Studies (IRiLiS) en docent Praktische Theologie (aandachtsgebied Worship).
In haar onderzoek richt zij zich de laatste jaren op veranderingen van christelijke religie en ritueel-muzikaal repertoire. Zij heeft een onderzoeksproject rond hedendaagse Passiecomposities en -performances (van Meezingmatthäus tot The Passion) die worden uitgevoerd in het publieke domein en werkt aan een boek over dat onderwerp. Empirisch onderzoek heeft haar hart en zij verricht al meer dan tien jaar veldwerk in verschillende contexten. Zo was zij maandenlang ieder weekend te vinden bij de kerkdiensten van een Ghanese Methodistenkerk en een Surinaamse Lutherse gemeente in Amsterdam Zuidoost. In 2012 deed zij participerende observatie bij twee meezingconcerten van de Matthäuspassion van Stichting Passieprojecten. Ze zong als sopraan mee in het koor bij de studiedagen en de uitvoeringen in de Dominuskerk in Amsterdam en de Geertekerk in Utrecht en hield daarnaast interviews met koorleden. Over dat onderzoek verschijnt binnenkort een artikel.
Naast haar werk in de wetenschap is Mirella predikant in de Protestantse Kerk in Nederland en diende van 2012-2015 de Protestantse Kerk Amsterdam. In haar vrije tijd bespeelt ze de piano en sinds kort ook de hobo.
 

image