Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Ingrid Wage

Al tijdens haar studie Klassieke Talen trad de sopraan Ingrid Wage op als soliste, onder andere bij het Utrechts Barok Consort en het Huelgas Ensemble. Ook zong zij incidenteel mee in het koor van de Nederlandse Bachvereniging.
Na haar studie en enkele jaren in het onderwijs koos zij definitief voor de muziek. Inmiddels heeft ze een bloeiende praktijk als zangdocente. In 1994 haalde zij het Staatsexamen Solozang.
Momenteel is Cathérine Patriasz haar coach. Ingrid treedt op in de grote werken van Bach, in Bachcantates, maar ook met repertoire van onder andere Grieg, Britten en Theodorakis. Daarnaast heeft zij een voorliefde voor het Scandinavische lied en houdt ze zich bezig met allerlei vormen van volksmuziek. Ingrid is te beluisteren in twee nieuwe liederen van Sjoerd Alberda op youtube (www.youtube.com).
Het afgelopen jaar zong Ingrid in onder andere Vivaldi’s Magnificat en Beatus Vir, Ständchen van Schubert en diverse werken van Mozart. Ook trad zij op in Zweden met Jiddische en Zweedse liederen. Ingrid zingt ook regelmatig in de Vesperdiensten van de Domkerk in Utrecht.

image