Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Steven van Gils

Steven van Gils studeerde zang in Rotterdam bij Frans Huijts en Roberta Alexander, nadat hij eerder zijn studie Economie aan de Universiteit van Amsterdam had afgerond.
Het Nederlandstalig repertoire neemt een speciale plek in zijn hart in, aangezien de communicatie met het publiek in een taal die zowel de jouwe als de hunne is, een niet elders te verkrijgen directheid voor een zanger oplevert.
Op dit taalgebied was hij onder andere, naast als Evangelist in Jan Rots Mattheus-hertaling, die hij twee jaar geleden voor PassieProjecten eveneens voor zijn rekening nam, te horen in producties van jeugdoperastichting YO!, als Monostatos in de Zauberflöte-vertaling die het Amsterdams Marionettentheater gebruikt voor hun Toverfluit-voorstelling, in de tenorhoofdrol van de herontdekte romantische opera Attima van Constant van de Wall en in april en mei in de nieuwe opera Waterman van Hans Koolmees, een productie van het Dordrechtse Hollands Diep.
Verder heeft hij onder meer in alle grote Bach-oratoria gesoleerd, alsmede in Mozarts Requiem, in Händels Messiah en in Rossini`s Stabat Mater en Messe Solennelle, alsmede, op het gebied van opera en muziektheater, als Tamino en Monostatos in Die Zauberföte, als Mr. Ford in Salieri`s Falstaff, als Lysander in Brittens A Midsummernight`s Dream en als Mackie Messer in Die Dreigroschenoper.
Als liedzanger treedt hij op met pianiste Rixt van der Kooij. Zij voerden onder andere cycli uit van Schubert, Schumann, Brahms, Wolf en Britten. Als ensemblezanger zingt hij regelmatig zowel in kamerkoor Cappella Amsterdam, als in het Nederlands Kamerkoor.

image