Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Joost Schouten

Joost Schouten|Op zijn vijfde begon Joost Schouten met zijn pianostudie. In zijn middelbare schooltijd ontplooide hij zich als componist en dirigent. Daarna ging in eerste instantie zijn interesse uit naar het theater. Zang, als combinatie van theater en muziek, werd de spil. In 1995 studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam Solo-zang bij Hein Meens en later bij Margreet Honig en Ronald Klekamp.
Vanaf 1995 was Joost Schouten actief als koorzanger en solozanger in binnen- en buitenland. Tot het uitgevoerde repertoire behoren niet alleen oratorium en opera (van renaissance tot modern), maar ook liederen.
Eveneens in 1995 richtte hij samen met anderen het jeugdkoor de Stemming op, dat samen met het Particolarte koor Amsterdam en Amichorus Bussum op dit moment onder zijn muzikale leiding staat.
Recentelijk zong hij o.m. kleine rollen in de Lukas Passion van J.S. Bach olv Rudolf Grasman en was hij solist bij het Riciotti Ensemble. Met de Stemming voerde hij het Schicksalslied van Johannes Brahms op.

image