Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

TaKeTiNa

TaKeTiNa-De snelste weg naar onthaasting!

ritme in jezelf wekken
Door middel van stappen, klappen en zang ontstaan er drie verschillende ritmes tegelijkertijd en zo beleef je de elementaire ritmische bouwstenen, die als ritmische oervormen in het bewustzijn van iedere mens verankerd zijn. De beweging van de voeten wordt ondersteund door het basisritme van de sourdo-trommel.
Het tweede ritme ontstaat door het klappen van de handen en het derde wordt er daardoor heen gevlochten:
De groep beantwoordt en zingt met de voorzanger.

TaKeTiNa versterkt en verdiept ons waarnemingsvermogen, begeleidt ons door een situatie van chaos naar een staat van bewustzijn, die toestaat dat je de tijd neemt om je eigen stijl en ritme te ontdekken. Door jezelf over te geven aan de sourdotrommel, ontdekt je lichaam een lichtheid en alertheid, die je kunt vergelijken met spelen.
Ook voor degenen die denken geen ritmegevoel te hebben opent dit nieuwe wegen.

TaKeTiNa is ontwikkeld door Reinhard Flatischler uit Oostenrijk.
In Duitsland, Oostenrijk en Amerika zijn diverse docenten die met TaKeTiNa werken.


14:06, 28 april 2017
Hoi Madeleine, Wat leuk dat we vooruitgang boeken met het ritme. Gisteren wel weer een flinke stap gezet. Een echte opsteker! Dat vind ik zo leuk. De les was ook heel intens, omdat ik me zo concentreerde op de muziek en het ritme. Thuisgekomen kon ik eigenlijk maar één ding, namelijk slapen. Het leek wel of alle vermoeidheid van de afgelopen tijd eruit kwam.
door: Ida
14:07, 22 juni 2015
Beste mensen, Ik wil graag TeKeTiNa ervaren. Waar, wanneer, wat kost het? Heeft u s.v.p. meer informatie? Ik woon in Eindhoven. Dank, en met vriendelijke groet, Maarten
door: Maarten de Jager