Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Nieuwe tijden, nieuwe aanpak

image

"Leven met onzekerheid is lastig, maar plannen met onzekerheid nog lastiger!"

Meezingconcerten: zo’n beetje de gevaarlijkste hobby die er bestaat. Wie had dat ooit kunnen denken? We zijn nu al 6 maanden concertloos! Ook wij vinden het nog steeds moeilijk invoelbaar. Maar temeer reden voor ons om hier zeer zorgvuldig mee om te gaan. Want ook jullie weten hoe diezelfde hobby juist inspiratie, verbondenheid en vreugde gegeven heeft in afgelopen jaren.

Nieuwe wegen
Nu het reëel is dat de beperkende maatregelen nog lang zulen doorgaan - met een mogelijke eindstreep ergens tussen 2021 en 2022 volgens voorspellingen - is het aan ons om nieuwe wegen in te slaan, en van de nood een deugd te maken. Daarom wordt onze studieroute helemaal anders! We willen stoomcursussen en studiedagen samenvoegen in Zoom-sessies per stem.

Een geheel nieuwe jas voor de eerstvolgende meezingprojecten. Waarbij we niet heen en weer hoeven reizen, maar elke stem apart zullen behandelen: stem voor stem. Deze nieuwe aanpak zullen we eerst vormgeven in twee projecten, waarover je hieronder meer leest:

  • Zoomproject "Zing thuis", inclusief slotconcert op 9 januari met muziek van o.a Bach, Händel, Vivaldi
  • Meezingconcert Requiem van Mozart, 7 november
Wil je toch graag live zingen? Dan zijn onderstaande kleinschalige projecten wellicht iets voor je. Lees meer hieronder en op de website:
  • Koorproject Tranen en Troosten: er zijn nog enkele allerlaatste open plekken voor alt, tenor en bas. Startdatum: 23 augustus
  • Cometogether zingen met soep en brood, vanaf 7 september in Driebergen
Het zal voor iedereen, ook voor ons, best wel even wennen zijn, maar we willen enorm graag nieuwe manieren verkennen om te blijven zingen. Om de energie van samen zingen te kunnen blijven voelen en verbonden te blijven met elkaar. Het motto de komende maanden zal dan ook zijn:
Wil je weer zingen? Zing dan mee!

Tot zings,
Team PassieProjecten

Zoom project: "Zing thuis", met o.a. Bach, Händel, Vivaldi
In je eigen huiskamer, 5 september - 9 januari

Vanuit je eigen huiskamer repeteren voor een gezamenlijke uitvoering van werken van Bach, Händel en Vivaldi. En dat alles via Zoom.

Na opgave sturen wij je alle bladmuziek toe, en alle studie websites perr muziekstuk, waarmee je precies jouw eigen stem kunt beluisteren en instuderen. Een repetitie is circa 2 uur werken aan jouw stem: die ene stem die jij gekozen hebt. Maar je mag ook met elke andere stemrepetitie meedoen, wat en waar je maar wilt.

Op de zaterdagse studiedagen komt jouw stemsoort 2 keer aan bod. Dus je wordt niet elke week verwacht. In die les is er een vragenuurtje in de pauze en daarna zingen we weer verder! Alle stukken van jouw stem passeren de revue.

Bij 40 deelnemers kan dit nieuwe project doorgang vinden. Aarzel dus niet en meld je aan via de webiste!

Interesse? Lees meer op de website en meld je aan!Meezingconcert Requiem van Mozart
Dominicuskerk Amsterdam, 7 november

Een uitgesteld meezingconcert voor een jaar dat we nooit zullen vergeten... Met als centrale vraag: Waar denk je aan als je “Dona nobis pacem” (geef ons vrede) zingt tijdens het Requiem?

Wij zijn ondertussen druk bezig met uitmeten in de Dominicuskerk met hoeveel mensen we daar kunnen zingen en spelen. Een complexe puzzel, maar zodra die berekening helemaal klaar is, stellen we iedereen die zich aangemeld heeft daarvan op de hoogte.

De studiedag wordt -vergelijkbaar met het Zoomproject "Zing thuis"- vormgegeven via Zoom. Elke stem komt op zijn eigen tijd aan bod!

Interesse? Lees meer op de website en meld je aan! 

Tranen en Troosten
Dominicuskerk Amsterdam, 23 augustus - 25 oktober

Tranen en Troosten: een prachtige reeks vocale muziek. Van Purcell via Brahms naar eigentijds. Van groot verdriet tot troostende zang. Mooi en waardevol!

Ben jij die gegadigde met ervaring en passie voor een kamerkoor-project? Ben jij die LAST-MINUTE aanvulling? Treuzel niet en meld je aan!

Om de 1,5m gestand te doen, gaan we merendeels repeteren in de Dominicuskerk. We zijn al volledig genoeg om te starten op 23 augustus, maar er is nog net ruimte voor een enkeling bij de alten, tenoren en de bassen.

Interesse? Lees meer op de website en meld je aan! 

Cometogether zingen - coronaproof 2020-2021
Driebergen, 8 september-13 april

Juist in deze wonderlijke tijden, waarin we voorlopig nog aan de 1,5m gebonden zijn, is het menselijk contact zo ongelooflijk belangrijk. Maar hoe doe je dat met voldoende onderlinge afstand, zingen zonder pauze en weer naar huis gaan? Daarom een nieuwe invulling van Cometogether zingen op de dinsdagavond. Ruimte voor elkaar, ruimte voor zang, ruimte om elkaar te ontmoeten, uitgaande van maximaal 10 zangers in onze 50 m2 zaal.

17.00-18.30u Starters en nieuwe mensen einde middag
(vooral in deze nieuwe middaggroep hebben we nog plaats!)
18.30 -19.30u Soep voor allen: starters en doorgroeiers
19.45 - ca. 21.30u Alleen volhouders-doorgroeiers van vorig jaar

Interesse? Lees meer op de website en meld je aan!