Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuws

Nieuwsbrief PassieProjecten - Samen zingen, samen studeren

5 november 2019
image image image image image

Lieve zangers,

Hier weer even een herfst-update. We informeren jullie graag over drie van onze komende meezingconcerten: het WeihnachtsOratorium, het Stabat Mater van Pergolesi en de Johannes Passion. En dan willen we het vooral hebben over de voorbereidingen, stoomcursussen en studiedagen.

We zijn blij en ook wel trots dat we met PassieProjecten een traditie en naam opgebouwd hebben, waarin het “normaal” is dat je als deelnemer je partij goed bestudeerd hebt. Nieuwkomers zijn vaak erg verrast over het niveau van de uitvoering. Hoe prettig paradoxaal: we willen juist met grote vrijheid zingen en de perfectie niet voorop stellen, en juist dát leidt tot zulke mooie uitvoeringen!

‘Wat goed!’
We vroegen bij de laatste uitvoering wat mensen hadden gehad aan de stoomcursus bij de voorbereiding. We citeren graag één zo’n reactie: “Dank je Madeleine, voor de inspirerende en gezellige tweede middag stoomcursus! Het was heerlijk om twee middagen extra ondergedompeld te worden in deze prachtige muziek. Fijn dat je precies de moeilijke stukken eruit lichtte waardoor ik deze week nóg gerichter kan studeren en dit geweldige muziekstuk er nog beter in komt te zitten.” Of deze korte, krachtige reactie: “Vooraf denk je: ‘Moet ik daarvoor naar Driebergen komen plus 4 uur zingen…’ Maar achteraf denk je ‘Wat goed!’”

WeihnachtsOratorium
Het leuke van een stoomcursus is dat juist die vrijheid van zingen, je niet te hoeven bekommeren om elke noot, het plezier en je eigen stemgebruik zo’n boost kan geven. En bij het WeihnachtsOratorium komt je aanloop naar de kersttijd tot leven!

Stabat Mater – Pergolesi
Maar over Pergolesi ook nog een woordje: VROUWEN NEEM JE MANNELIJKE PARTNER MEE, OF JE BROER, VRIEND, BUURMAN, COLLEGA OF KENNIS. Want dit jaar zingen we de vierstemmige uitvoering! Vanaf half november is ons studiemateriaal klaar. En als je dat bij ons bestelt, ontvang je jouw stem in MP3-formaat in je email! Bij dit project is er overigens geen stoomcursus, want we gaan alles samen studeren op twee studiemiddagen.

Johannes Passion
Tenslotte graag jullie aandacht voor de Johannes Passion: vaak zeer geliefd bij de fijnproevers! Dit jaar laten we de planning rondom Pasen los en zingen we de Johannes Passion al veel eerder. LOOP HET NIET MIS! Immers, de studiedag is al op 7 maart en de uitvoering op 21 maart in de fraaie Geertekerk in Utrecht. Ook hier gaan we samen studeren. En je weet: http://www.coria.nl helpt je super goed op weg!

Tot zings!
Team Passieprojecten