Nieuws

Nieuwsbrief PassieProjecten - Tijd voor een uitdaging?

28 maart 2019
image image image image image

Heb je zin in uitdaging?

Het laatste weekend van onze thematische jaarcycus staat in het teken van Georgië en dan uiteraard vooral de bijzondere zangtraditie van dit land. Heb je zin in een uitdaging? Dompel je onder en maak kennis met deze bijzondere muziek!

Om je alvast kennis te laten maken een aantal wetenswaardigheden op een rij. Wist je dat...

  • ... de vocale muziek uit Georgië behoort tot Unesco wereld erfgoed? En een eigen klank idioom heeft dat je onmiddellijk herkent als je er eenmaal mee hebt kennisgemaakt. Een voorproefje hoor je hier.
  • ... hun zangcultuur is ingebed in feestmaaltijden waarin elke groep "het glas heft”, elkaar toespreekt en wensen uitspreekt, die vervolgens worden gevolgd door een lied? Een voorbeeld vind je hier (en dat gaan wij ook doen natuurlijk!)
  • ... je voor een kennismaking met deze rijke zangcultuur niet hoeft af te reizen naar Georgië, maar op 10, 11 en 12 mei van harte welkom bent bij PassieProjecten aan 't Haagje in Driebergen?
En als we dan toch met diverse wetenswaardigheden bezig zijn: wist je dat...
  • ... de Hohe Messe van J.S. Bach tot de allergrootste werken van de muziekgeschiedenis behoort?
  • ... Bach daarbij voornamelijk putte uit eerder geschreven werken? Je kunt die bronnenlijst op de website terugvinden en de pdf downloaden. Een soort plagiaat uit eigen werk.
  • ... de eerste oefen- en kennismakingsmiddag in de mooie Dominicus plaatsvindt op zondag 16 juni in Amsterdam?
  • ... het Passieprojecten kenmerkt dat we zo’n avontuur samen aan gaan, omdat we genoeg zangers en zangeressen hebben die zich graag met dit pittige maar prachtige bouwwerk laten uitdagen?
Of wil je wellicht beleven wat zingen met moed te maken heeft? Kom dan naar de Stem 1-daagse op 7 juni. Geen bladmuziek, geen voorkennis vereist of repetoire studeren. Voluit zingen vanuit het hart. Neem gewoon jezelf mee, dat is genoeg.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op onderstaande informatieblokken of ga naar onze website, waar uiteraard nog veel meer projecten staan genoemd. We gaan een boeiend en bloeiend voorjaar tegemoet.

Tot zings!
Team PassieProjecten