Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Mozart Requiem 2020 - DOMINICUS A'DAM

31 oktober 2020 Let op de datum ! dit project is voorbij!

zat 31 Okt De aller- eerste thuis-uitvoering-in-Corona-tijd

Er is dit jaar zo ongelooflijk veel te herdenken voor ieder van ons.
31 oktober heeft de primeur
: alle stemmen worden één voor één apart uitgevoerd via Zoom.
zie tabblad voorbereiding

Downloads

Requiem voor jaar dat we nooit zullen vergeten
Requiem van Mozart,


Waar denk je aan als je zingt “Dona nobis pacem” (geef ons vrede) tijdens het Requiem? Deze keer geen studiedag of stoomcursus op locatie, maar thuis-uitvoering middels Zoom op 31 okt.: zie schema bij tabblad voorbereiding.

Lees hier de reactie van de deelnemers die al met een Zoom-cursus begonnen zijn!
Soort: Meezingconcerten
Periode: zat 31 OKTOBER 2020 thuis-uitvoering
Tijden: 10.00 alt 12.00 sopr 14.00 bas 16.00 tenor
Bijzonderheden: Thuis- uitvoering ZOOM 31 okt
Prijs: €42
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Niveau: ♪ - ♪♪
Locatie: huiskamer van jezelf


10.00-11.30 altpartij
12.00-13.30 sopraanpartij
14.00-15.30 bas partij
16.00-17.30 tenor partij


Kleding:
Doe iets aan wat je prettig vindt.Je pyama volstaat dit keer ! Maar DOE VOORAL MEE!


VOORBEREIDING
proef inlog-avonden op ma 26 en wo 28 20.00-21.00. de inlogcode wordt aan deelnemers per email toe gestuurd.


1. Zingthuis mee- uitvoering via ZOOM op zaterdag 31 oktober

10.00- 11.45 alten
12.00- 13.45 bassen
14.00-15.45 tenoren
16.00- 17.45 sopranen

Voorbereiding
2. U zorgt zelf voor bladmuziek. We gebruiken de uitgave van Peters.Ca.2009 verscheen een nogal vernieuwde uitgave bij Peters: Neuausgabe David Black. (Urtex) De bladzijnummers wijken grondig af in oudere versies. En nog erger: er staan geen maatnummers in. We raden u sterk aan deze vernieuwde versie te gebruiken! Tijdens de repetitie bent u anders vaak in de war waar we beginnen met zingen!
Wanneer u deze bij Broekmans & van Poppel in Utrecht zelf gaat halen, ontvangt u korting op vertoon van uw (email-)bevestigingsbewijs van PassieProjecten.
3. Oefen websites
De helpwebsites zijn ook gratis en bijzonder goed: elk detail kan je nog even over luisteren en langzaam herhalen ed.
1 www.coria.nl helpt lastige plekken rustig instuderen! super behulpzaam.
2 choralia helpt uitstekend.
3 koorpartijen.nl
CD U kunt die bij de muziekvakhandel bestellen of via de website van Edition Peters. b.v. uitgave Chorsingen Leicht gemacht van Peters.
N.B. Er blijkt op de studieCD chorsingenleicht gemacht een storende fout: de hosanna delen zijn met een andere versie dan die van Süssmayer ingezongen.
Daarnaast is er: de app van Carus Music. partituur en stem en begeleiding compleet! een aanrader!
Ook kunt u zelf uw stem instuderen ahv de uitstekende app van CarusMusic:
U hoort uw stem gezongen en de partituur loopt mee met de muziek op uw scherm!
Je koopt dat via je mobiele telefoon of tablet.

Zie muziekwinkels

dirigent: Madeleine Ingen Housz
Pianobegeleiding: Jan van der ZandenHieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
11:38, 9 november 2020
Beste Madeleine en Jan, Hartelijk dank voor deze gelegenheid om toch het Requiem van Mozart te kunnen zingen! Wij vonden het super om mee te doen. Om diverse redenen: - Zo houd je de partijen voor jezelf bij. En je steekt er weer meer van op. - Het stimuleert om thuis te blijven zingen in je eentje. - Samen zingen is toch het allerleukst, zelfs als je elkaar niet hoort 😉 Een volgende keer doen we beslist weer mee. Wel misten we jou, Madeleine, een beetje als dirigent voor het ritme en de dynamiek. En ook zouden we graag extra aandacht willen voor de moeilijkste passages in een stuk, liever dan alles in één keer door zingen. Aan een cursus muziektheorie doen we trouwens ook graag mee.
door: Joke
11:34, 9 november 2020
Beste Madeleine, Dank voor de leuke ochtend. Ik vond het een goede ervaring om op deze manier mee te doen, zeker ook door de prima pianist die goed inspeelde op problemen en tempi kon aanpassen (i.t.t. oefen CD). Ik vond het wel wat rommelig bij de alten, omdat je de partij in begin niet goed zong (toon en ritme), voor mij verwarrend, maar dat werd steeds beter. Heb ook met de sopranen meegedaan (heb ik vroeger gezongen, haal het nu niet meer tot hoge g), wat erg grappig was, ook omdat het niet geeft als je iets niet haalt of het fout doet, gewoon ontspannend. Heel leuk ook om alle (voor mij onbekende) koorleden te zien. Die lesmomenten over akkoorden, toonsoorten e.d. vond ik zinvol, dat is heel lang geleden, dus ik zou dat graag ophalen allemaal. En inderdaad geeft het meer interactie ook. Het lijkt me stimulerend om via Zoom een (ander) stuk in te studeren,
door: Irene
12:02, 3 november 2020
Dag Madeleine, Ik heb vandaag lekker meegezongen. Fijn om het op deze manier toch nog te kunnen doen. Ik ken sommige stukken van het Requiem nog niet zo heel goed, Maar op deze manier leer ik er steeds weer een stukje bij. En de extra informatie over tonen en toonsoorten vind ik ook leuk.
door: Cabrini
11:56, 3 november 2020
Dag Madeleine, Als oefensessie geslaagd, ik ben heel tevreden.
door: Marjan
11:53, 3 november 2020
Hoi Madeleine, fijn om toch op een bepaalde manier wel met elkaar te zingen. Alleen maar oefenen is leuk - dit was nu een bekend stuk voor me - maar het feit dat we er met elkaar aan werken en naartoe werken vormt ook de motivatie om te repeteren. En daar geniet ik icm. de Casus app erg van. Dus wat mij betreft graag hiermee doorgaan.
door: Martijn
11:51, 3 november 2020
Hai Madeleine en Jan, Dank!! Ik vind het heel heel fijn om thuis mee te zingen. Ik ben veel alleen en voel me zo verbonden met anderen. Fijn om deel uit te maken van het zangers-geheel.
door: Louise
11:49, 3 november 2020
Hi Madeleine, Dank je wel, ik vond het heel nuttig in de zin dat je je toch bewust wordt van de struikelblokken waar je tijdens zelfstudie meestal te snel overheen gaat, of denkt ‘dat weet ik wel’. Hopelijk komt er gauw een einde aan deze situatie en kunnen we weer gewoon met zijn allen zingen, maar tot die tijd is het wel goed om ons bij de les te houden.
door: Erik
11:47, 3 november 2020
Hoi Madeleine, Ik heb vandaag 2x enorm genoten van het meezingen via Zoom. Zoals ik al eerder vertelde heb ik nog heel erg Tranen en Troost in mijn hart maar vandaag heeft het gemaakt dat er ook plaats kwam voor Mozart. Zoom is een mooie manier om met elkaar te zingen op afstand. Ik denk dat wanneer je je partij beter kent het ook fijn is om het hele stuk via zoom met elkaar te zingen. Wat voor mij wel belangrijk is is dat we ook oefenmomenten hebben via Zoom. Eigenlijk het idee wat je anders fysiek doet in de aanloop naar een concert; Eerst een aantal oefendagen of avonden en daarna het concert. Hoe vaker we het doen hoe handiger iedereen wordt met Zoom. Maar alle eer aan jou en Jan dat jullie dit mogelijk maken. Zeer veel dank!
door: Angela