Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Stoomcursus Hohe Messe Meezingconcert 2019 alten

7 september-28 september 2019 Let op de datum ! dit project is voorbij!

PassieProjecten organiseert opnieuw met de Hohe Messe op zaterdag 12 oktober 2019 een bijzonder meezingconcert in de Dominicuskerk te Amsterdam.
De leiding ligt in handen van Madeleine Ingen Housz.
Speciaal voor drukke zangers die toch graag extra willen studeren, organiseren we de stoomcursus.


Gevorderde en beginnende zangers kunnen zich ten volle voorbereiden op de uitvoering van de Hohe Messe door deel te nemen aan de stoomcursus.

De cursus wordt geleid door Madeleine Ingen Housz met begeleiding op de piano. Neem je zelf het klavieruittreksel (Peters) mee?


Soort: Meezingconcerten
Periode: 7 en 28 september 2019
Tijden: 11.00u - 15.00u
Bijzonderheden: zaterdagen! en bijzondere tijden!
Prijs: € 53,-
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Niveau: ♪♪♪♪
Locatie: Haagje 1 15min van NS-Driebergen
't Haagje 1
3971MZ Driebergen
Locatie studiedag: Dominicuskerk
Spuistraat 12
1012 TS Amsterdam

Locatie: t Haagje 1, Driebergen
Tijden en voorzieningen
11.00 - 15.00u repetitie
pauze omstreeks 13.00u
bij binnenkomst is een consumptiebonnetje te koop voor €2. daarna mag je onbeperkt koffie en thee nemen.

Thuis, evt. met hulp van een oefen-Cd. (Peters)
Het is belangrijk dat ieder zelf een klavieruittreksel heeft. (Peters)

Stoomcursussen -
Voor alle stemgroepen is er een tweedaagse stoomcursus. Verplicht voor deelnemers die dit stuk nog niet eerder zongen en een fijne - extra - inverstering voor ieder. De prijs hiervan is inbegrepen in de combiprijs.
Locatie van alle stoomcursussen: ' t Haagje 1, Driebergen
  • Tenor en bas op vrijdagavond 6 en 27 september 18:00 - 22:00 uur
  • Alten op zaterdag 7 en 28 september van 11:00 - 15:00
  • Sopranen I en II op zondag 8 en 29 september van 13:00 tot 17:00
1e keer: II Credo + tips voor dl 1, 3 en 4
2e keer: dl 1, 3 en 4 + confiteor 20- 21 et expecto

Madeleine Ingen Housz met begeleider op de piano.
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
18:33, 1 oktober 2019
De Hohe Messe was voor mij een stuk dat ik nog graag wilde doen, dus dit is mijn eerste keer en het viel me in eerste instantie niet mee. De stoomcursus heeft mij enorm geholpen om de lastige passages onder de knie te krijgen met allerlei verrassende tips van Madeleine en met de begeleiding van Jan. Je moet natuurlijk ook thuis de muziek goed voorbereiden, maar zo'n kleine groep werkt heel stimulerend om er daarna weer mee aan de slag te gaan en te merken dat je echt een stuk verder bent gekomen. Zeer de moeite waard.
door: Anneke
20:00, 30 september 2019
Deze maand heb ik voor het eerst aan de stoomcursus deelgenomen, en dat beviel heel goed. Goede sfeer, behoorlijk hard werken maar ook niet te hard, goede tips van Madeleine om zelf beter te studeren, de begeleiding door Jan is in de huiselijke ruimte goed te horen - allemaal erg plezierig.
door: Marjan
12:17, 30 september 2019
Mij helpen de stoomcursussen altijd op verschillende manieren: Extra oefenen met de eigen stem in een kleine groep stimuleert om thuis ook weer gerichter te oefenen .ik merk dat ik dan ook weer meer kan! Goed voor het zelfvertrouwen... En bovenal is de cursus zelf ook erg leuk om te doen; stemoefeningen en zangles in een kleine groep en in een prettige sfeer!
door: Jacqueline Onrust
10:13, 11 september 2019
Net de eerste dag 'stoom voor alten' gedaan. Was fijn, stimulerend - ook al ken ik de noten best al goed- toch weer wat puntjes op de í'. En dat gaat toch beter als je even niet afgeleid wordt door al de andere partijen. Bovendien is het erg gezellig en maak je op een leuke manier kennis met mede-zangers! een aanbeveling! Ida
door: Ida van der Loo


Nieuwe perspectieven
Hallo Madeleine,

Ik had nog nooit met een meezingconcert (ook niet de Mattheus Passion) meegedaan, dus ik had besloten het hele traject mee te doen: stoomcursus én concert met voorbereidende dag. Ik had in de periode daarvoor de muziek al enigszins ingestudeerd thuis.

Ik heb de stoomdagen erg leuk gevonden, ik vind , dat jullie beiden het met veel enthousiasme en humor deden, en het is leuk, om dit met zo`n groep te doen.(....)
Nogmaals: het was erg leuk, en jouw enthousiaste uitnodiging aan de alten, om de hoge G met de sopranen mee te doen, ontlokte bij mij zowaar ineens een prachtige G uit mijn keel... hoe is het mogelijk!... Dit opent nieuwe perspectieven!!

Groetjes,
Anja