Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Cometogether zingen - seizoen 2019-20

17 september-14 april 2020 Let op de datum ! dit project is voorbij!

We zingen eens per 2 weken en we putten veel uit de verzameling wereldliederen Cometogether songs.
Veel plezier, niet te hard werken en toch veel opsteken, dat is de rode draad.


Wie het al eens heeft meegemaakt, weet hoeveel kracht je kunt ontlenen aan het samen zingen van wereldmuziek liederen. Liederen uit alle culturen waarin levenswijsheid en vitaliteit de weg wijzen. Samen met elkaar spelen is de rode draad; je gaat verkwikt naar huis!

o.l.v. Madeleine Ingen Housz.

En er is nog ruimte, later instappen kan ook...

Downloads

Met het zingen van dit wereldrepertoire werk je aan het versterken van de innerlijke kant: weinig bladmuziek, veel aanleren op je gehoor en uit je hoofd zingen als stuur of als uitdaging. Je innerlijk vertrouwen groeit. Je zou het vocale fitness kunnen noemen.

We starten de avond vaak met een lied waarin een spelelement, een beweging zit.
We zingen van Jiddisch tot Afrikaans, canons en call-response-zingen. Soms komen we op klankimprovisaties. Niet zingen om een prestatie, maar op zoek naar spel en ongekunstelde vitaliteit. Met begeleiding van accordeon of piano. Het liefst zingen we tot slot meer verstilde liederen.
Vaak gaan we verwarmd en verstild naar huis. Maar ook met nieuwe energie.

Dit jaar 2019-20 zien we bij de aanmeldingen vrouwelijke deelnemers die graag hun grenzen willen verleggen. De groep is iets kleiner, ( klein maar fijn) dan vorig jaar. Zeer gemotiveerde zangeressen, zonder notenblad. We zijn nu ca. 11 vrouwen, ER IS NOG PLEK VOOR CA. 5 VROUWEN MEER!

Wil je meer weten over Madeleine en haar visie op stemexpressie en stembevrijding? Klik hier.
Soort: Passiekoren
Periode: 3 sep tot 14 april - ééns per 2 weken
Tijden: 19.45 - 22.00u
Bijzonderheden: geen bladmuziek, vrijuit zingen, ieder niveau welkom
Prijs: € 215,- (maar- indien nodig mét korting tot min.€110) (aanbetaling mogelijk)
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Locatie: Haagje 1 15min van NS-Driebergen
't Haagje 1
3971MZ Driebergen

16 dinsdagavonden 19.45-22.00
  • 17 sep
  • 1, 15 en 29 okt
  • 12 en 26 nov
  • 10 dec
  • 7 en 21 jan
  • 4 en 18 feb
  • 3, 17 en 31 mrt
  • 14 april
Dit jaar zien we bij de aanmeldingen vrouwelijke deelnemers die graag hun grenzen willen verleggen. De groep is iets kleiner, ( klein maar fijn) dan vorig jaar. Zeer gemotiveerde zangeressen, zonder notenblad.
We zijn nu ca. 11 vrouwen, er is nog plek voor 5 vrouwen meer!
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
10:09, 24 mei 2019
De dinsdagavonden waren een heerlijk ontspanningsmoment elke twee weken. Ik was nog niet zo lang aan het zingen terwijl ik dat eigenlijk al heel langde wilde doen. Het samen zingen in een leuke groep, meestal ook meerstemmig, van heel gevarieerde liederen uit allerlei culturen, was een ware ontdekkingstocht voor mij naar mijn eigen stem en ritmegevoel. Gewoon doen, ervaren, geen strakke verwachtingen, het vanzelf laten komen, ..... heerlijke ervaringen. Al ‘spelende’ leer je je stembereik steeds beter kennen, en het gaf me ook het zelfvertrouwen om in een eerste zangproject te stappen.
door: Walter Vermeulen
21:58, 19 april 2019
Seizoen 2018-2019 zit erop. Het is voorbij gevlogen. De 1e avond in september 2018 wilde ik vanaf de pauze eigenlijk stiekem weggaan; samen zingen is geweldig maar daarbij ook nog bewegen met je gehele lijf en klappen in je handen... Dat was wel heel erg uit mijn comfortzone. Gelukkig ben ik gebleven. Door de wereldmuziek te combineren met taketina en Madeleines eigen-wijze manier van het laten voelen van muziek hebben gemaakt dat mijn innerlijk vertrouwen gegroeid is. Madeleine wat is het toch heerlijk dat jij soms streng, maar meestal met een humorvolle kwinkslag onze onhandigheid weet om te toveren alsof we het altijd gekunt hebben. Iedere dinsdagavond (eens in de 2 weken) was het een feestje; we zongen met een groep leuke mensen met veel plezier onder leiding van jou. Ik kijk nu al uit naar september 2019! Voor een ieder een fijne zomer. Lieve groet!
door: Angela

Eindelijk
Dit helpt me verder.
Wat een plezier!
Ik ga hier durven mijn mond open te doen.
Diane

Veel meer dan ik kon denken
Wat is het toch jammer dat jij niet erkend wordt door de zorgverzekeraars als een fantastische therapeute.
Als ik zie wat jij allemaal bij mij naar boven haalt en wat jij mij allemaal laat voelen ! Soms kun je heel confronterend zijn en kan dat even heel hard aankomen, maar later kan ik het dan weer een plekje geven. Het spelen met stem, geluid en lijf levert veel meer op dan de gesprekken met de psychologe.
Ik heb genoten van de stemexpressie dagen, ook al waren er tranen en frustraties! Ik ben er nog lang niet, het borrelt enorm van binnen, maar ergens is die `nieuwe jas` !
Heel veel dank voor jouw enorm enthousiasme en geduld!
Anneke

Fenomenaal
Je doet het echt fenomenaal. De selectie van de liedjes, de afstemming op wat nodig is, de leiding die je neemt en de ruimte die je geeft. Ook om angst weg te nemen om `t niet goed te doen of niet goed te zijn. Het finetunen zodat t nog mooier wordt, jouw uitleg van de context, de uitnodiging om te luisteren en waar te nemen. Teveel om op te noemen. Het resultaat bij mij was een dag waarin ik het koud had naar lekker tintelende handen en voeten en een gevoel weer helemaal heel te zijn. Heeeeerlijk! Tot volgende week, ik verheug me er nu al weer op!