Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Messiah Meezingconcert Utrecht 2017

5 februari-11 februari 2017 Let op de datum ! dit project is voorbij!

Na de heerlijke uitvoering in 2016 weer een meezing- Messiah van G.F. Händel.

Heerlijke muziek, erg bekend, maar met veel lastige koordelen. Madeleine Ingen Housz gaat met u op reis in deze prachtige noten om te zien wat er allemaal te ontdekken en te genieten valt.

Downloads

De Messiah is een oratorium dat niet zoals veel werken van Bach speciaal past bij een bepaalde dag of tijd. Het gehele leven van Jesus, van de aankondiging door de profeten van zijn geboorte met Kerstmis via de kruisiging tot zijn opstanding en tenslotte zijn hemelvaart wordt verteld in een keuze uit bijbelse teksten, psalmen en gebeden.

Om te zorgen dat we met zijn allen goed voorbereid zijn om de uitvoering tot een succes te maken is er de studiedag op zondag 5 februari. Deze hoort bij de inschrijving en is sterk aanbevolen.

Aanvullend aan de studiedag is er de stoomcursus. Iedereen die de Messiah nog nooit gezongen heeft, verwachten we daar in ieder geval! In de stoomcursus wordt echte partijstudie gedaan voor wie graag samen met anderen de noten instudeert. Uiteraard zingen we de Engelse versie.


Soort: Meezingconcerten
Periode: Concert 11 februari, studiedag op 5 februari
Tijden: 10.30 - 19.30u.
Bijzonderheden: Zie onder
Prijs: €49,-
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Locatie: Geertekerk Utrecht
Geertekerkhof 23
3511 XC Utrecht

Dagindeling zaterdag 11 februari 2017
Geertekerk, Utrecht
10.00 - 10.30 aankomst deelnemers
10.30 - 12.15 1e koorrepetitie, inzingen, orkest komt erbij
12.15 - 12.45 lunchpauze
12.45 - 14.30 2e koorrepetitie met orkest
14.30 - 14.45 theepauze
14.45 - 16.00 orkest met solisten-pauze voor koor buiten of binnen
16.00 - 16.30 deuren open voor publiek, zangers nemen hun plaats in
16.30 - 19.30 Kort woord + Uitvoering
kleding: voor Alten: bij het koordeel vd kerk is het helaas iets kouder dan elders, zorg dus voor warme kleding of dekentje op schoot. Voor iedereen: doe iets aan wat lekker zit. Wij vinden het leuk als je mee doet aan ons kledingsvoorstel: Dames: zwarte broek (of rok) en een effen gekleurd boven groen, blauw, rood, geel, allemaal welkom mits effen. Heren: zwarte broek en effen gekleurd boven: groen, rood, blauw, trui of jasje, net wat bij U past.


De voorbereiding bestaat uit de volgende mogelijkheden:
  • 1.Studiedag (inclusief)
  • 2 Stoomcursus
  • 3 Bladmuziek
  • 4 Midi files
  • 5 print de pdf uit die u kunt downloaden vanuit de pagina algemene informatie. welke delen en welke nummering
NB we zingen NIET: Let all the angels 31/35 en NIET Let us break their bonds. 37/41.
dus Let all the angels staat abusievelijk nog vermeld in staan/zit schema. je zingt van lift up your heads meteen naar The lord gave the word!

1. Studiedag:
Inzingen, samen de moeilijke passages oefenen, afstemmen op elkaar, aanwijzingen voor thuis oefenen. De dag is inbegrepen bij de deelnemersprijs en vind plaats op
zondag 5 februari 10:30 tot 17:00
Locatie: Parnassos Kruisstraat 201, 3581 GK Utrecht

2. Stoomcursussen
Voor ieder die extra wil oefenen - erin komen - samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen:
Voor sopranen en alten op 22 en 29 janauri 13:00 tot 17:00.
Voor tenoren en bassen op 27 januari en 3 februari van 18:00 tot 22:00, t Haagje, Driebergen

3. Bladmuziek
U zorgt zelf voor bladmuziek. We gebruiken de uitgave van Carus. Daar gaat onze voorkeur naar uit. De populaire uitgave van Novello, editie Watkins Shaw kunt u ook gebruiken, U kunt een lijst downloaden voor de afwijkende nummering van de delen tussen Carus en Novello in blad "algemene informatie". Dus liever niet Peters.
Zelf halen bij Broekmans & van Poppel in Utrecht = 10% korting op vertoon van uw inschrijvingsbewijs van PassieProjecten. Uiteraard zingen we de Engelse versie.

Bestellen bij muziekwinkels

4. Oefenen met midi-bestanden
Een gratis midi bestand waarmee u zelfs de noten kunt mee lezen: www.koorpartijen.nl Volg de aanwijzingen, u kunt midi luisteren of zelfs luisteren en noten meelezen! Voor dat laatste moet u een programmaatje downloaden, zoals aldaar aangegeven onder "uitleg". Kan snel en langzaam afgespeeld worden.

5. Oefenen met gezongen studie CD's diverse uitgaven


Madeleine Ingen Housz - dirigent
Capella Passionata - orkest
continuo: Jan van der Zanden
Solisten:
sopraan - Titia van Heyst
alt - Wieke van Wingerden
tenor - Erik Janse
bas - Martin Backhaus
Inleiding: Klaas van Egmond
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
20:27, 19 februari 2017
Beste Madeleine, en de organisatie van Passieprojecten, Nog een verlate reactie op de meezing Messiah 2017. Aan gelukshormonen geen gebrek vorige week. Toen ik na het concert weer thuiskwam, barstte ik van de energie. En dat na een dag hard werken! Het kan me nog ontroeren als ik er aan terugdenk dat we door samen te zingen, een protest hebben laten klinken tegen het harde en agressieve in de wereld. Hartelijk dank dat u dit mogelijk heeft gemaakt. Wat mij betreft tot de volgende keer! Vriendelijke groet, Tamar Bos
door: Tamar Bos
13:13, 16 februari 2017
Wát een prachtige dag, verzonken in Handels ongeëvenaarde muzikale vertelling. Ik heb echt genoten en - hoewel ver van je vandaan – je inspiratie helemaal gevoeld! Onvergetelijk! Ontzettend bedankt voor alles! Met een warme groet, Hans
door: Hans
13:11, 16 februari 2017
Dag Madeleine, Bedankt voor toezenden bericht en foto. In 1991 heb ik, als tenor en mijn vrouw Annemieke, als sopraan, de Messiah gezongen onder leiding van Luuk Ensing, na 1,5 jaar repeteren, tijdens 3 uitvoeringen: Den Bosch, Eindhoven, Voorburg. Als cadeau van onze 5 kinderen, voor mijn verjaardag op 2 januari jl., heb ik dit oefen- en meezing pakket ontvangen, via zoon JOOP. Mijn vrouw heeft voor de alt partij gekozen en ik weer voor de tenor partij. Ik heb genoten van de oefenzondag en zaterdag/uitvoering: ontspannen, even er uit, het werk wacht wel…….. Hoge tonen heb ik soms niet gehaald, melodie en tekst kende ik nog wel uit 1991. Tekst was ontroerend en bij Let we deliver Him (sorry: tekst niet bij de hand), was ik, overmand door emotie, mijn stem kwijt…….. Dank voor bezielende leiding ! Echt goed bezig !!! (en dominante tenoren even op hun plaats – terug- zetten: kan ik wel waarderen ! Tip bij een volgende uitvoering: even meer aandacht geven aan de tekst en het verhaal rond Christus en de goede boodschap: Glory to God !
door: Jan
09:57, 16 februari 2017
Bedankt voor de centripetale : ) ervaring van de twee vrijdagen, zondag en het zaterdagconcert op 11 februari in de Geertekerk. Inspannend ontspannen, met passie ondanks iniquities af en toe daar zijn waar Klaas van Egmond het over had. Zijn aanbeveling om dat bewogen midden ook te zoeken met muziek beleef ik in het bijzonder door hier en daar by hart mee te kunnen zingen. Bedankt voor de dynamiek daartoe die jullie mij en veel anderen hebben geboden, in vele opzichten.
door: Martin Koster
22:15, 15 februari 2017
Hi Madeleine, Ik heb genoten van de Messiah. Als kind heb ik de Messiah heel veel gehoord vooral de highlighted omdat mijn ouders een LP hadden van de highlights van de Messiah en deze zette ze vaak op op zondagochtend. Nu mijn vader recentelijk is overleden en we het Halleluja zongen bij zijn uitvaart, wilde ik de Messiah heel graag zelf zingen en gaf mij op. Met 2 oefendagen en een parkeer met de meezing app en veel de cd opzetten, lukte het mij heel aardig om mee te zingen, de muziek zat nog goed in mijn geheugen. De minder populaire stukken waren daardoor iets moeilijker, maar desalniettemin ging het helemaal niet slecht, en heb ik intens genoten van de muziek en het zelf mee mogen zingen. Nog vele dagen daarna komen de koorstukken naar boven en zet ik deze hardop aan in de auto en zing lekker mee. Zoals "and he Shall purify", en mijn topper is "he trustee in God", veel dank op naar de Johannes Passion!
door: willemien Bierman
19:28, 15 februari 2017
Beste mensen van Passieprojecten: ik heb genoten! En helemaal toen het mij lukte om de alt partij van het Hallelujah goed te zingen. Wat een heerlijke ervaring, dank je wel aan een ieder. Met vr. Groet, Adry Prins
door: Adry Prins
17:19, 15 februari 2017
Beste Madeleine en organisatoren, Bedankt voor de prachtige zaterdag die we de 15e februari met elkaar beleefd hebben. Ik heb weer genoten. Vooral van de enorme inzet en de goede sfeer en ook van het niveau, voor zover ik dat als leek beoordelen kan.
door: Wiesje Kalk - de Waard
16:28, 15 februari 2017
Voor mij was het geen succes. Door een onvoorziene operatie en de nasleep daarvan had ik niet gestudeerd thuis en moest ik de eerste stoomcursus ook missen. De tweede kwam ik met goede moed, maar vond het erg hoog voor de sopranen en bepaald geen gemakkelijke partij en besloot na die middag dat het me te veel werd. Uiteindelijk ben ik wel in het publiek gaan zitten en vond het concert erg mooi! Chapeau! bij een volgende Messiah ga ik meedoen en hoop dat het dan wel lukt.
door: Annemarie Roggeveen
15:16, 15 februari 2017
Ja, een zeer geslaagde uitvoering. En wat bij andere uitvoeringen nooit voorkomt: de rustpauzes, de aangename stiltes tussen de onderdelen in! Heel mooi: het ene deel is afgesloten en dirigent en orkest bereiden zich voor op het volgende deel. Vanuit die stilte kan iedereen dan weer verder. Ook mijn toehoorders vonden die stiltes een vondst.
door: MarianHessel
16:21, 12 februari 2017
Hoe groots is Handels Messiah en hoe geweldig hebben we zijn meesterwerk weer met z'n allen gezongen. Mede dankzij de Capella, de solisten en de bezielende leiding van Madeleine! Een fantastisch muzikaal feest dat ik niet gauw zal vergeten!
door: Hans Tanis
10:34, 20 januari 2017
Wat een fijne ervaring!
door: thomas
11:24, 10 april 2016
Wat een geweldige registratie van onze eerste Messiah!!! Krijg gewoon weer kippenvel en wat zongen we goed!! Zo’n mooie ervaring Madeleine en ook zo’n mooi geluid met smaakvolle beelden erbij gekozen. Petje af, een fantastische herinnering aan een heerlijke uitvoering. Groetjes en tot volgend jaar,
door: Nel
17:43, 21 februari 2016
Het was geweldig, alles klikte op z'n plek het werkte! Mooi resultaat, Veel dank, m
door: Marijke
22:01, 16 februari 2016
voor de 1e keer de Messiah gezongen, voor de 1e keer Meezingconcert in de Geertekerk. wat heb ik genoten van de bezielende leiding van Madeleine, van het orkest en solisten en van ons, het koor en het gemeenschappelijke doel: "we maken er iets moois van" . het is gelukt! 10 dagen later zing en neurie ik nog steeds stukjes Messiah. allen dank voor zo'n mooie dag en hartelijke groet,Eveline
door: Eveline Sollner
12:13, 16 februari 2016
Dag Madeleine, Heel erg bedankt voor de vreselijk mooie dag. Ik heb genoten en heerlijk gezongen onder je inspirerende begeleiding. Hartelijke groet,
door: Pauline
12:11, 16 februari 2016
Wat was het een prachtige uitvoering van de Messiah gisteren. Ik zong deze voor de eerste keer en het werd een onvergetelijke ervaring. Ik heb vannacht slecht geslapen van de nagonzende muziek, de adrenaline en de hoge dosis gelukshormonen.... Grote complimenten aan in het bijzonder Madeleine die ons tot deze grote prestatie bracht en de perfecte organisatie. Natuurlijk ook grote waardering voor het orkest en de solisten, waarbij de meeslepende en pakkende zang van de sopraan mij het meest beroerde. hartelijk dank voor alles en wellicht tot een volgende keer met hartelijke groet
door: Jac
12:10, 16 februari 2016
Beste Madeleine, We zijn geweest en wat een geweldige ervaring is het geworden, zowel vorige week zondag als gisteren! Onze complimenten voor de inspirerende manier waarop jij leiding hebt gegeven aan dit project. Wat een fijne deelnemers ook, die allemaal accepteerden dat we niet alles kenden en die ons juist stimuleerden om ook de uitvoering mee te doen. Wij gaan nu cd's kopen en het hele verdere jaar (na even een pauze!!) studeren om dan volgend jaar weer mee te doen. Heel veel dank voor het feit dat jij ons deze ervaring hebt gegund. We hopen dat jijzelf ook met veel voldoening op de uitvoering van gisteren en de voorbereiding daarvan terugkijkt. Hartelijke groet,
door: C.& R.
10:27, 11 februari 2016
Het was weer een fantastische dag!
door: T. van Amsterdam
14:15, 10 februari 2016
Ik heb genoten en vond het echt een bijzonder ervaring . Doe graag volg end jaar weer mee. Ga Alvast oefenen voor de Mattheus ooit Vriendelijke groet
door: Susan
09:34, 9 februari 2016
Beste Madeleine, Het was een feest om onder jouw leiding de Messiah te mogen zingen. Wat een fijne sfeer, ook tijdens de voorbereidingsdagen. Samen genieten van deze prachtige muziek en naar beste kunnen uit te voeren. Je leiding is bezielend, ontspannen, het plezier in musiceren staat voorop. Dank je wel. Het was de tweede keer dat ik meedeed: in het najaar de Hohe Messe, voor mij een goede bekende, en nu de Messiah, nog nooit gezongen. Ik hoop dat ik nog vele malen mee zal kunnen doen. En wie weet komt mijn man dan ook, tenor. Ik heb hem er al warm voor gemaakt. Deze keer heeft hij enorm genoten van de uitvoering. Met hartelijke groet en nogmaals dank,
door: E.
20:41, 8 februari 2016
Beste Madeleine, Wat ontzettend leuk dat je zo'n uitgebreide beschrijving geeft van onze fantastische zangdag in de Geertekerk. Dan geniet je toch weer even na. En dat is fijn. Ik moet je zeggen: ik heb altijd weer opnieuw enorme bewondering voor scratchconcert-dirigenten. Je moet het maar durven, met zo'n zooitje ongeregeld. Natuurlijk waren er zaterdag steengoede zangers bij. Maar jij moet er wel een koor van maken. En dat was zaterdag dus fantastisch!!! Ook een goed orkest en goede solisten is zeer belangrijk, en dat was toppie.
door: Bert
18:21, 8 februari 2016
Van A tot Z genoten van de derde keer meedoen aan een meezingconcert. Ik jubel nog steeds de hele dag de Messiah. Hartelijk dank voor de prettige begeleiding.
door: ineke kegge
17:53, 8 februari 2016
Beste Madeleine, Met veel plezier hebben wij meegedaan aan de oefensessies, oefendag en uitvoering van de Messiah. Hoewel de uitvoering door ons zangers en zangeressen niet vlekkeloos was, dachten wij, hebben we erg genoten van jouw stimulerende leiding, het samen muziek maken en de sfeer. Het is niet anders dan eerdere meezingconcerten waar wij aan meededen; het wordt tijd dat we dat eens terugkoppelen. Nogmaals dank en tot een volgende keer,
door: Joop en Mariëtte
17:44, 8 februari 2016
Dag Madeleine, Dit keer zal het niet over jou gaan, maar over je organisatie. Want die was perfect, al de keren dat we oefenden. Ze waren er, ongezien, maar wel aanwezig om de hele zaak zachtkens in goede banen te leiden. Mijn complimenten, hoor, en die zal je zeker doorgeven! Wat heerlijk voor jou ook, zo’n warme groep vrouwen om je heen te hebben. En dan nog een moeder op de achtergrond, iemand die door de jaren heen niet ouder wordt. Enfin, met zo’n dochter word je ook niet oud. Ik bewonder je niet-aflatend enthousiasme. Voor de muziek uiteraard, maar ook voor ons zangers, die je daardoor tot grotere prestaties voert. Dat lijkt nog steeds je werkelijke streven en dat waardeer ik erg! Het is weer achter de rug en, behalve rust, geeft het ook een kaal gevoel. Ik kijk dus uit naar de volgende keer. Hartelijke groet,
door: Addie Reidsma
14:29, 8 februari 2016
Beste Madeleine, na al enkele eerdere concerten (Mattheüs, Requiem Mozart en de Stabat Mater) te hebben meegezongen, was het wederom heerlijk om nu de Messiah te doen, te beleven én (verassend prachtig) te horen. Iedere keer weer denk ik, ja dit muziekstuk is het allermooist, maar inmiddels weet ik dat ik daar niet meer uit ga komen. Veel dank voor je vakkundige, prettige en vooral ook humorvolle begeleiding! Loes Koekkoek
door: Loes Koekkoek
13:43, 8 februari 2016
Het was een waar Passie Project! Wat een geweldige uitvoering en wat heb ik heerlijk gezongen. Ook het enthousiasme van vele deelnemers was zichtbaar en hoorbaar. Na afloop, op weg naar het station liepen vele mensen na-neuriënd ook in die richting! Ook bij mij bewondering voor de manier waarop Madeleine de leiding en beleving neerzette. Hoop nog vaker mee te kunnen doen.
door: Kees Appelhof
13:22, 8 februari 2016
Het was weer een geweldige belevenis, deze Messiah op 6 feb 2016! We waren met 2 zussen en 2 nichten, allen sopranen, en we hebben enorm genoten van het je één voelen met het koor en met de muziek... En verbaasd horen HOE GOED het was! Magisch!
door: Sandra Kooij
10:40, 8 februari 2016
Graag wil ik het meezingteam bedanken voor de fijne dag 6 februari en de stoomcursus en studiedag vooraf. Het is echt bijzonder te merken hoe je in 4 keer tot zo\'n mooie uitvoering kan komen. De solisten vond ik erg mooi en een grote bijdrage aan het geheel en natuurlijk Madeleine, ik heb grote bewondering voor je leiding en inzet, wat een energie zal zo\'n dag kosten. Maar het is veel waard, met zoveel mensen samen zingen en mensen die luisterend genieten. En nog gezellig nagetafeld met zangers en hun publiek en jonge mensen (onze kinderen, twintigers) die interesse tonen voor klassieke muziek. Kortom, het heeft een groot inktvlekeffect en we hebben genoten. Bedankt voor de organisatie (ook de steunzangers bedankt).
door: Hermieke
17:43, 7 februari 2016
Beste Madeleine, Heel hartelijk bedankt! Ik heb zeer genoten van het zingen / meezingen, van de waardevolle stoomcursusdagen, van de oefendag vorige week en van het concert gisteren. Heel knap dat je enthousiast en enthousiasmerend bent en blijft en je ondanks alle gekwek en gedoe blijft richten op waar het om gaat. Je hebt me mooie dagen bezorgd. Dankjewel daarvoor. Hartelijke groet,
door: Ellen