Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Meezingconcerten 2019 - 2020

image

Leuk nieuwtje !
We hebben de homepage vernieuwd en veel overzichtelijker gemaakt! Neem een kijkje.
Je ziet daar met één klik op onze nieuwe menu-indeling alle meezingconcerten van komend jaar in één groot overzicht!

Ook zie je hieronder alle meezingconcerten van het seizoen 2019/2020  alvast staan.Noteer deze data in ieder geval alvast in je agenda en meld je aan via de website, zodra je daar aan toe bent.
Wij sluiten niet uit dat er nog meer andersoortig aanbod komt. Hou hiervoor onze website en de nieuwsbrief in de gaten.


Tot zings!  en een fijne zomer!
Team PassieProjecten


 

Hohe Messe
Amsterdam, 12 oktober 2019

De Hohe Messe als meezingconcert! We zoeken nog deelnemers om het koor te versterken. Om te zorgen dat we met zijn allen goed voorbereid zijn om de uitvoering tot een succes te maken zijn er drie studiemomenten. De eerste vond op 16 juni plaats, de andere twee volgen na de vakantieperiode. Deze studiedagen horen bij de inschrijving, en worden sterk aanbevolen.

Heb je de studiedag van 16 juni gemist? Laat het niet de reden zijn om niet aan de Hohe Messe mee te doen en kom vooral naar de twee die nog volgen.

Aanvullend op de studiedagen is er de stoomcursus. Iedereen die de Hohe Messe nog nooit gezongen heeft, verwachten we daar in ieder geval!

Interesse? Lees meer!
 

Stem 1-daagse
Driebergen, vrijdag 13 september 2019

Tussen alle meezingconcerten door, willen we je ook graag wijzen op de stem 1-daagse van 13 september. Doe je mee? Samen zingen is heerlijk, alleen zingen is doodeng. Alleen zingen is je zelf bloot geven, kwetsbaar worden. Hoe ga je daar mee om?

Tijdens de stem-1-daagse helpt Madeleine je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast. Vrijheid, plezier, het lichaam in cadans: daar zijn we naar op zoek. We zingen samen en alleen,
vanuit het verlangen om vrij uit te zingen. Met hart en ziel, maar ook met grond onder de voeten.

Interesse? Lees meer!
 Weihnachts  Oratorium
Utrecht, zaterdag 21 december 2019

Natuurlijk ontbreekt deze klassieker niet op de agenda. Het Weihnachts Oratorium van Bach bestaat uit zes cantates. Oorspronkelijk was het bedoeld voor zes liturgische plechtigheden tijdens de twaalf heilige nachten. De teksten van de cantates komen uit de evangelieteksten van Mattheus en Lucas. Dit jaar zingen we tijdens het meezingconcert:

Cantate 1 1e Kerstdag
Cantate 4 Nieuwjaarsdag
Cantate 5: Het licht dat de wijzen zagen
Cantate 6: De wijzen bij Herodes

Interesse? Lees meer!
 

Stabat Mater Pergolesi & Cantique de Jean Racine Fauré
Amsterdam, zaterdag 8 februari 2020

Een bijzondere combinatie van werken: Het Stabat Mater van Pergolesi, aangevuld met Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré. Het Stabat Mater vormt het hoofdonderdeel. Pergolesi componeerde dit stuk aan het eind van zijn leven. Het is zijn laatste werk, een paar dagen voor zijn dood voltooid. Het gaat over de smart van de bedroefde moeder van Jezus die haar zoon ziet sterven aan het kruis.

Dit werk is geschreven voor twee hoge stemmen, in die tijd vooral gezongen door mannen. Omdat het geheel van het Stabat Mater zo nu en dan wel erg hoog is voor (niet zo geoefende) stemmen, zingen we een aantal delen in een lagere toonsoort. Dit jaar nodigen we ook graag de heren weer uit om mee te zingen. Mannen, jullie zijn van harte welkom!

Interesse? Lees meer!
 


 
Johannes Passion
Utrecht, zaterdag 21 maart 2020
Ook dit jaar heeft u de keus uit twee verschillende passie-meezingconcerten:
We beginnen met de Johannes Passion op 21 maart in de Geertekerk - Utrecht. Daarna volgen 2 uitvoeringen van de Mattheus Passion, in Amsterdam en Utrecht.
Er is één Studiedag op zaterdag 7 maart van 10:30 tot 1700.
Plaats: Parnassos - Kruisstraat 201, Utrecht
We rekenen op zangers die dit stuk al goeddeels kennen.

Niet de perfectie maar de bevlogenheid, is het motto van deze meezingconcerten. Het niveau is telkens hoger dan verwacht.
Klank-geworden spontaniteit en vrijheid.

Interesse? Lees meer!

Matthäus Passion
Amsterdam, zaterdag 4 april 2020
Utrecht, vrijdag 10 april 2020

Ook in 2020 organiseert PassieProjecten de Matthäus Passion als meezingconcert. De klassieker van Bach, uitgevoerd in de periode voor Pasen, gezongen door onze bevlogen zangers. Doordat we inmiddels een traditite hebben opgebouwd is de kwaliteit van de uitvoering verrassend hoog!

De studiedag vooraf is een belangrijk onderdeel van het voortraject. Hier leg je de basis. Deze studiedag is inbegrepen in de deelnemersprijs.

Voor een ieder die extra wil oefenen en samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen voor sopranen/alten en voor tenoren/bassen. Warm aanbevolen voor beginnende én ervaren zangers.

Interesse? Lees meer! (Amsterdam)
Interesse? Lees meer! (Utrecht)
 
Requiem Mozart 2 mei 2020
Dominicuskerk Amsterdam
Dit bekende (laatste) werk van Mozart willen we weer in de tijd van de Dodenherdenking uitvoeren.
De datum is bekend, de locatie is bekend, maar verder zijn nu nog niet alle details van uitvoering en voorbereiding beschikbaar.
We stellen het op prijs als u deze datum toch alvast in uw agenda noteert.
Aanmelden kan nog niet.


Interesse? Lees meer!