Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Weihnachts Oratorium Meezingconcert 2018

18 december-22 december 2018

Bach's kerstlied: een mooiere voorbereiding op de Kersttijd is bijna niet denkbaar!
Het Weihnachts Oratorium, van J. S. Bach (gecomponeerd in 1734/ 35). Wij organiseren dit meezingconcert op zaterdag 22 december 2018 in Amsterdam olv Madeleine Ingen Housz.

VROUWEN DIE ZICH AANMELDEN ALS TENOR MOGEN GRATIS DEELNEMEN AAN DE STOOMCURSUS VAN DE TENOREN.
Het Weihnachts Oratorium van Bach bestaat uit zes cantates. Oorspronkelijk was het bedoeld voor zes liturgische plechtigheden tijdens de twaalf heilige nachten. De teksten van de cantates komen uit de evangelieteksten van Mattheus en Lucas.

Dit jaar zingen we tijdens het meezingconcert eerst het
Cantate 1 1e kerstdag
Cantate 2 2e kerstdag
Cantate 5: het licht dat de wijzen zagen
Cantate 6: de wijzen bij Herodes

Meer achtergrondinformatie over deze afzonderlijke cantates vindt u hier.

Voor een ieder die extra wil oefenen - erin komen – en samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen. Zie bij bestellen.

Gezamenlijke oefenavond:
dinsdag 18 december 2018 19.00- 21.30
Dominicuskerk - Amsterdam, Spuistraat 12.

Samen met alle zangers een keer koordelen en koralen doornemen is een fantastische opmaat voor de uitvoering. Fijn als U ook komt.
De prijs: 4,- ter dekking van de kosten; ter plekke te betalen.

Soort: Meezingconcerten
Periode: 22 dec 2018
Tijden: 10.00-19.00 - Uitvoering 16.30u- 19.00 cant 1,2,5,6
Bijzonderheden: Oefenavond 18 dec. 19.00- 21.30
Prijs: €49,-
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Locatie: Dominicuskerk
Spuistraat 12
1012 TS Amsterdam

DAG-INDELING ZATERDAG 22 DEC
10.00- 10.30 aankomst deelnemers
10.30- 12.45 1e koorrepetitie, inzingen, orkest komt erbij
12.45- 13.15 lunchpauze
13.15- 14.30 2e koorrepetitie met orkest
14.30-14.45 theepauze
14.45- 16.00 orkest met solisten-pauze voor koor buiten of binnen
16.00- 16.30 deuren open voor publiek
16.15- 16.30 tijd om koorplaats in te nemen
16.30- ca.19.00 Kort woord + Uitvoering
staan zit schema gecorrigeerd
Cantate I staan bij 1,
2-8 blijf zitten.
staan bij 9
cantate II 10-19 blijf zitten
20-23 staan
na de Pauze
cantate V
cantate VI

Locatie
Dominicuskerk - Spuistraat 12, Amsterdam
Eten en drinken
In de kerk is koffie en thee verkrijgbaar, eigen lunch meenemen kan, maar in de omgeving van de kerk zijn veel mogelijkheden om iets te eten.

Kleding boven: rood en goud- zwart onder?
Er is bij onze meezingconcerten geen kledingvoorschrift.
Kiest u liefst iets dat gemakkelijk zit en toch `netjes` is.
Afhankelijk van het feest vinden wij een kleur erg leuk. Bv. voor Kerst: wat dacht u van rood met een gouden accent? Heren: schuw uw grijstinten. Jacquet, zwart pak, lange zwarte jurk hoeft allemaal niet, maar mag wel maar zal wat detoneren. Liever geen schreeuwend trainingspak.
Iets daar tussenin en u bepaalt zelf wat `netjes` is.

Publiek
Er zijn luisterkaarten te koop voor niet-meezingend publiek.
De deuren gaan open voor luisteraars om 16.00u.

De voorbereiding bestaat uit de volgende mogelijkheden:
  • 1 stoomcursus
  • 2 studiedag en/of avond
  • 3 bladmuziek
  • 4 oefen-Cd
1 Stoomcursussen Weihnachts Oratorium 2018
Voor ieder die extra wil oefenen - erin komen - samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen. Deze zijn niet inclusief in het project maar moet u extra bestellen.
Voor sopranen en alten op 25 nov en 14 dec van 13:15 tot 17:00,
locatie: Parnassos, Kruisstraat 201, Utrecht.
Voor tenoren en bassen op 30 nov en 9 dec van 18:00 tot 22:00,
locatie: 't Haagje 1, 3971MZ Driebergen
2. Oefenavond dinsdag 18 dec 19.00- 21.30 u
Samen een keer de koralen en wat koordelen doornemen is een fantastische opmaat voor de uitvoering. Wie kan, die komt. Kosten € 4,-
Locatie: Dominicuskerk - Spuistraat 12 - Amsterdam (10 min lopen van Centraal Station)
De prijs: € 4,- ter dekking van de kosten; ter plekke te betalen.
3 Bladmuziek
U zorgt zelf voor bladmuziek. We gebruiken de uitgave van Peters.
Wanneer u deze bij Broekmans & van Poppel in Utrecht zelf gaat halen, ontvangt u korting op vertoon van uw (email-)bevestigingsbewijs van PassieProjecten.
4 Oefen wijzen
Er zijn uitstekende ingezongen oefen-Cd`s in de handel:
1 de uitgave Carus bij carus: en bij CD-Carus Carus Choir Coach kan snel en langzaam afgespeeld worden
2 de uitgave `Chorsingen Leicht gemacht` van Peters. U kunt die bij de muziekvakhandel bestellen.
3 Of de carus-app die je kunt aanschaffen voor tablet en smartphone: Ga naar Playstore en download Carus Music en kies het stuk en je stem. Afspeelbaar in langzamer tempo erg handig!
Kies je Weihnachts Oratorium (€14,99) Je hoort naar keuze je stem ingespeeld bij de mooie opname en de partituur loopt mee met de muziek op je scherm!
4 Een gratis midi bestand waarmee U zelfs de noten kunt mee lezen: www.koorpartijen.nl . volg de aanwijzingen, u kunt midi luisteren of zelfs luisteren en noten meelezen! Voor dat laatste moet u een programmaatje downloaden, zoals aldaar aangegeven onder "uitleg". kan snel en langzaam afgespeeld worden

Zie muziekwinkels

Dirigent: Madeleine Ingen Housz
Orkest: Capella Passionata
continuo: Jan van der Zanden
solisten:
sopraan -

alt -
tenor -
bas -

Inleiding -Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.21:54, 29 december 2017
Lieve Madeleine – Wat heb je ons weer laten genieten gisteren van het Weihnachts Oratorium waar we mochten meezingen. En eerlijk gezegd, wat maak je er een klasse uitvoering van! Na een aantal jaren is het niveau echt “om van te smullen”, en wat doen we graag mee ieder jaar! Zonder jou geen Kerstmis! Haha! (Net zomin als het zonder jou Pasen wordt! Ik hoop dat je er nog jaren mee doorgaat om mensen deze beleving te geven. Het hoogtepunt van gisteren was voor mij de vertolking van no. 31 (Schliesse, mein Herze). Soms kan een bekend stuk je ineens raken, en dat gebeurde gisteren. Wat me ook raakte was het slotkoor. Eigenlijk had ik door de verwarring die hierover was het verkeerde koraal ingestudeerd, maar dat gaf niet, want deze 147 kende ik al jaren: het was de favoriet van mijn vader, die mij via dit stuk voor het eerst met Bach in aanraking bracht. We wensen je gezegende kerstdagen toe en tevens een fantastisch muzikaal 2018.
door: Cees
21:40, 29 december 2017
Al ligt de kerst achter ons..de WeihnachtsOratorium hoor ik nog; de muziek blijft ‘hangen’. Vanwege een (grote) treinstoring was ik te laat en kwam achteraan te zitten in het blok sopranen en buitenste deel alten. Ik kwam naast een alt te zitten en vroeg of ze geen last van mij als sopraan had. Mijn buurvrouw vond het geen probleem en ik was heel erg blij met alten naast me. Wat zingt dat fijn en wat heb je steun aan elkaar. De muziek die moet worden gezongen, wordt een -lopend- geheel. Deze ervaring was heel erg goed om te doen en ik kijk er heel erg positief op terug. Bedankt en het allerbeste voor 2018!
door: Hermien
17:05, 27 december 2017
Hoi Madeleine, Bewonderendswaardig hoe jij zo'n prachtige prestatie hebt weggezet. Geweldige beleving en zo aan de andere Maarssense dames te horen vonden zij het een feest!
door: Joke en jose
17:04, 25 december 2017
Lieve Madeleine, Ik heb (weer) heerlijk met je gezongen, aan de rand van de alten, naast de bassen, met een goed contact met de tenoren. Alleen de sopranen waren wat verder weg. Ik zong het voor het eerst en stond naast een mevrouw die het al tig keer gezongen had, dat was dus een cadeautje. Het hele altenblok zong trouwens goed. Ik zorg momenteel voor twee dementerende ouderen, en dit was MIJN dag en dat was het ook. Blij werd ik ervan en ja, zoals je schreef, ook die weldadige rust. Meestal ben ik de dag na het zingen erg moe, maar gisteren was ik alleen maar opgewekt en tevreden en krachtig genoeg om de tien dagen geduld op te brengen, die nu van me gevraagd worden. Dank je wel voor dit cadeau!
door: E.
17:01, 25 december 2017
Madeleine, Het wordt elk jaar beter. Bijzondere inleiding (door je goede vragen). Fijn om het mee te maken. Volgend jaar weer, maar eerst Mattheus en Brahms. Wil je mijn bijzondere waardering aan de dame die de bas bespeelde overbrengen?
door: Harrie
16:56, 25 december 2017
Dag lieve Madeleine, Deze mooie muziek zingen en de stilte horen bij elkaar. Onze goede vriendin Gabriélle zei: door dit Meezingconcert kom ik dichtbij Bach. Zij heeft mij verleid mee te gaan zingen, jij maakt het met al je menselijke en muzikale gaven mogelijk dat zovelen met zoveel passie Bach zingen. En ik heb de hele uitvoering nauwelijks mijn boek in gekeken!
door: Wouter
16:54, 25 december 2017
Beste Madeleine, Het was voor mij de eerste keer dat ik überhaupt aan zoiets heb meegedaan en het was een geweldige ervaring! Ik heb genoten van A-Z en ga dit beslist vaker doen. Heel hartelijk bedankt, ik heb een nieuwe passie ontdekt ;-)
door: Irma
16:51, 25 december 2017
Lieve Madeleine, Wat was het weer een geweldige happening. Elk jaar zeg ik, ik heb nog nooit zo lekker gezongen, maar dit jaar heb ik echt nog nooit zo lekker gezongen!!! Fijn dat jij het ervaren hebt alsof alles werkte, deed het ook en blijkbaar waren we dit jaar a la hauteur. Ik kende het!!! En dat voelt goed. Volgend jaar weer, Deo volente!! Heel hartelijk dank voor je inspirerende leiding. Heel hartelijk dank aan het geweldige team van helpers dat je hebt. Nogmaals heel veel dank.
door: Betsy

Bestellen
18 dec -22 dec '18
Fair Trade Zingen
image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image