Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Cometogether zingen - seizoen 2017-18

12 september-17 april 2018 Let op de datum ! dit project is voorbij!

we zingen eens per 3 weken en we putten veel uit de verzameling wereldliederen Cometogether songs. Veel plezier, niet te hard werken en toch veel opsteken, dat is de rode draad.
Wie het al eens heeft meegemaakt, weet hoeveel kracht je kunt ontlenen aan het samen zingen van wereldmuziek liederen. Liederen uit alle culturen waarin levenswijsheid en vitaliteit de weg wijzen. Samen met elkaar spelen is de rode draad; je gaat verkwikt naar huis!

o.l.v. Madeleine Ingen Housz.

Downloads

Met het zingen van dit wereldrepertoire werk je aan het versterken van de innerlijke kant: weinig bladmuziek, veel aanleren op je gehoor en uit je hoofd zingen als stuur of als uitdaging. Je innerlijk vertrouwen groeit. Je zou het vocale fitness kunnen noemen.

We starten de avond met liederen waarin een spelelement zit, maar ook zangimprovisatie, circle singing. We zingen van Jiddisch tot Afrikaans, canons en call-response-zingen. Soms komen we op klankimprovisaties. Niet zingen om een prestatie, maar op zoek naar spel en ongekunstelde vitaliteit. Met begeleiding van accordeon. Het liefst zingen we tot slot meer verstilde liederen, en mantra's.
Vaak gaan we verwarmd en verstild naar huis.

Wil je meer weten over Madeleine en haar visie op stemexpressie en stembevrijding? Klik hier.
Soort: Passiekoren
Periode: 12 sep tot 17 mei ééns per ca.3 weken
Tijden: 19.45 - 22.00u
Bijzonderheden: geen bladmuziek, vrijuit zingen, ieder niveau welkom
Prijs: € 150,- Maar - indien nodig mét korting €110 (aanbetaling mogelijk)
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Locatie: Haagje 1 15min van NS-Driebergen
't Haagje 1
3971MZ Driebergen

11 dinsdagen avond 19.45-22.00
data:
2017 2018
12-sep 9-jan
3-okt 30-jan
24-okt 13-feb
21-nov 6-mrt
12-dec 27-mrt
17-aprHieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
13:03, 22 augustus 2017
Ik ben geraakt door de tekst over Cometogether zingen op uw website. Deze drie wekelijkse zangbijeenkomsten bieden precies wat ik zoek: uitdaging, grenzen overschrijden, harmonie en lef.
door: R.
16:24, 19 juni 2017
Het was niet alleen leuk om deel te nemen in jouw groep; het heeft mij werkelijk iets gebracht dat duurzamer en belangrijker is. Je kent natuurlijk de uitdrukking “groeizaam weer”. Welnu, op jouw dinsdagavonden heerst een “groeizame sfeer”. Dat ik zelf gegroeid ben, merkte ik bijvoorbeeld afgelopen week tijdens een miniconcert waarbij de helft van de deelnemers werd ingezet als vocaal improvisatie-orkest. Ik voelde mij daarin veel vrijer dan voorheen, om mij te laten horen. Ook viel het mij veel makkelijker dan voorheen om met mijn eigenwijze inbreng subtiel in te stemmen met de anderen. En vooral: om te voelen - domweg te voelen - wat we deden. Bij jou geleerd: voelen wat we gezamenlijk doen, zonder enige prestatie-drang; voelen zonder waarnemer te worden; bewust subject zijn, zonder te objectiveren. Wezenlijker is nog, dat ik merk dat deze groei zich geenszins beperkt tot het zingen alleen: via de "opening" door het zingen, is mijn algehele terughoudendheid verminderd. In de samenzang zingt mijn ziel zich een weg naar buiten. In die zin zijn die sessies bij jou dus therapeutisch! Daarom meld ik mij bij dezen vast aan voor het vervolg in het najaar van 2018 john
door: john

Eindelijk
Dit helpt me verder.
Wat een plezier!
Ik ga hier durven mijn mond open te doen.
Diane

Veel meer dan ik kon denken
Wat is het toch jammer dat jij niet erkend wordt door de zorgverzekeraars als een fantastische therapeute.
Als ik zie wat jij allemaal bij mij naar boven haalt en wat jij mij allemaal laat voelen ! Soms kun je heel confronterend zijn en kan dat even heel hard aankomen, maar later kan ik het dan weer een plekje geven. Het spelen met stem, geluid en lijf levert veel meer op dan de gesprekken met de psychologe.
Ik heb genoten van de stemexpressie dagen, ook al waren er tranen en frustraties! Ik ben er nog lang niet, het borrelt enorm van binnen, maar ergens is die `nieuwe jas` !
Heel veel dank voor jouw enorm enthousiasme en geduld!
Anneke

Fenomenaal
Je doet het echt fenomenaal. De selectie van de liedjes, de afstemming op wat nodig is, de leiding die je neemt en de ruimte die je geeft. Ook om angst weg te nemen om `t niet goed te doen of niet goed te zijn. Het finetunen zodat t nog mooier wordt, jouw uitleg van de context, de uitnodiging om te luisteren en waar te nemen. Teveel om op te noemen. Het resultaat bij mij was een dag waarin ik het koud had naar lekker tintelende handen en voeten en een gevoel weer helemaal heel te zijn. Heeeeerlijk! Tot volgende week, ik verheug me er nu al weer op!