Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - 'Wie goed luistert, kan ook zingen'

image

Vals zingen kan niet, volgens dirigent en stemexpressionist Madeleine Ingen Housz (66). Ze trekt volle zalen met haar meezingconcerten, oratoria en passionen. ‘Wie goed luistert, kan ook zingen.’

Zo opent het interview dat vandaag, zaterdag 30 december, verscheen in Trouw. Aan de hand van negen levenslessen vertelt Madeleine over haar leven en haar ervaringen als zangeres, dirigent en docente stemexpressie. Via deze link kun je op onze website het interview als pdf-document downloaden.

Sommigen van jullie hebben het wellicht al gelezen, anderen willen wij er graag met deze nieuwsbrief op wijzen. En uiteraard wensen wij jullie langs deze weg ook een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2018.

Geïnspireerd door het interview? Vol met goede voornemens? Hieronder vind je alvast een greep uit ons diverse aanbod in het nieuwe jaar.

Tot zings!
Team PassieProjecten

Jaartraining Stemexpressie
Driebergen, diverse data 2018

Zin in zingen? Wil je vitaliteit, zelfvertrouwen en speelsheid terugwinnen? De Jaartraining Stemexpressie geeft je volop de kans het experiment met jezelf aan te gaan. Het geeft dikwijls een diepgaande en verfrissende impuls aan jezelf én aan het zingen.

Daarover gaat de Jaartraining Stemexpressie. Een nieuwe verfrissende kennismaking met jezelf! Oriënteren? Stuur een mail voor een vrijblijvend gesprek: madeleine@passieprojecten.nl.

Interesse? Lees meer!
 
TaKeTiNa
2 blokjes van 2 ochtenden januari/mei 2018

TaKeTiNa leert je tijd te nemen om je eigen stijl en ritme te ontdekken; het scherpt je waarnemingsvermogen. Door jezelf over te geven aan de sourdotrommel, ontdekt je lichaam een lichtheid en alertheid, die je kunt vergelijken met spelen. Ook voor degenen die denken geen ritmegevoel te hebben, opent dit nieuwe wegen.

Interesse? Lees meer!
 

Stabat Mater Pergolesi
Utrecht, 17 februari
Repetities vanaf zondag 4 februari

Ook in 2018 organiseert Passieprojecten het Stabat Mater van Pergolesi als meezingconcert voor vrouwenstemmen (sopraan en alt) in de Dominicuskerk in Amsterdam.

Een speciale actie voor (groot)moeders: wil je je (klein)dochter meenemen naar het Stabat Mater? Zij mag dan meedoen voor de prijs van een luisterkaartje, maar kan gewoon komen zingen! Lees meer over deze actie op de website en meld je aan.
 
Interesse? Lees meer!

Exequien van Heinrich Schütz: tenoren gezocht!
Repetities vanaf vrijdag 9 februari
Uitvoering: Austerlitz, vrijdag 4 mei

Houd je van zingen in een kleinkoor? Of deed je mee aan de Hohe Messe en wil je ook in 2018 weer een uitdaging in je agenda noteren? Wij zijn nog op zoek naar twee (liefst mannelijke) tenoren voor het prachtige koor- en solistenwerk van Heinrich Schütz: De Musikalische Exequien.

De solo's verdelen we onderling, wie wil en kan. De studiedagen horen er vanzelf bij. We voeren het uit op 4 mei, in de prachtige ruimte van het Beauforthuis in Austerlitz. Om 5 minuten over 20.00, direct na de Nationale Dodenherdenking. 

Interesse? Lees meer!
 Matthäus Passion Meezingconcerten
Repetities: diverse data, zie onze website
Uitvoering: Amsterdam: 24 maart; Utrecht: 30 maart

De moeder van alle meezingconcerten: de Matthäus Passion! Ook bij PassieProjecten staat deze prachtige klassieker weer op het programma met een uitvoering in de Dominicuskerk in Amsterdam en de Geertekerk in Utrecht.

Het gaat niet gaat om de perfectie, maar de bevlogenheid van de zangers. Doordat we een traditite hebben opgebouwd is de kwaliteit van de uitvoering verrassend hoog!

Interesse? Lees hier meer over de Matthäus in Amsterdam!
Interesse? Lees hier meer over de Matthäus in Utrecht!