Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - zing de herfst tegemoet!

image
Zit de vakantie nog in de benen of in het hoofd? Dacht je: “Oh nu ben ik te laat voor de Hohe Messe?” Mispoes, je kunt nog mee doen, vanaf 17 september. En nog iets nieuws: komend seizoen organiseren we meezingochtenden in het Beauforthuis in Austerlitz. Na een uiterst succesvolle try-out in de vakantieperiode is zondag 3 september de eerstvolgende meezingochtend!
 
Wie iets vaker wil meezingen is welkom op de vertrouwde dinsdagavond met het Come-together-zingen. En wie verder vooruit wil kijken: er komt weer een Tinnitus-dag aan, en een jaartraining van 4 weekeinden (vr.-zat). Kom kennismaken op vrijdag 25 november!

Of het nu gaat om een van onze meezingconcerten of om een meer alternatieve aanpak: vol inspiratie, humor en zin in zingen willen we dit najaar weer met jullie aan de slag. En over humor en muziek gesproken: dit  filmpje willen we erg graag met jullie delen. Een Braziliaanse: een pianiste die bij aanvang van haar concert met humor en inspiratie reageert op een grote onverwachte storing. Zelfs in de professionele wereld kan er wel eens iets fout gaan, maar humor biedt overlevingskansen!

Graag tot ziens bij een of meerdere van onze activiteiten. Hieronder noemen we graag een aantal die in september van start gaan. Kijk voor het volledige en actuele overzicht op onze website.

Tot zings!
Team PassieProjecten
Meezing-ochtend
Austerlitz, 3 september

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat! Kom naar het Beauforthuis en laat je verrassen door de aanpak van Inge van Keulen en Madeleine Ingenhousz: twee heuvelrug- zangdocenten-dirigenten die de koppen bij elkaar steken.
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit: samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Interesse? Lees meer!
 
Come-together-zingen
Driebergen, vanaf 12 september

Wie het al eens heeft meegemaakt, weet hoeveel kracht je kunt ontlenen aan het samen zingen van wereldmuziek liederen. Liederen uit alle culturen waarin levenswijsheid en vitaliteit de weg wijzen. Samen met elkaar spelen is de rode draad; je gaat verkwikt naar huis!
We zingen eens per 3 weken en we putten veel uit de verzameling wereldliederen onder het motto:  veel plezier, niet te hard werken en toch veel opsteken.

Interesse? Lees meer!
 
Stem 1-daagse
Driebergen, 16 september

Een nieuw seizoen: tijd voor een nieuwe reeks stem 1-daagses. Heerlijk samen zingen, maar ook alleen. Alleen zingen is je zelf bloot geven, kwetsbaar worden. Hoe ga je daar mee om?
Tijdens de stem-1-daagse helpt Madeleine je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast. Met hart en ziel, maar ook met grond onder de voeten. Vrijheid, plezier, het lichaam in cadans: daar zijn we naar op zoek. Doe je mee?

Interesse? Lees meer!
 
Hohe Messe Meezingconcert 2017
Utrecht, 14 oktober
Studiemomenten: 17 september, 8 oktober
Stoomcursus alten: 9 en 30 september
Stoomcursus sopranen I en II: 10 september, 1 oktober
Stoomcursus tenoren en bassen: 15 september, 6 oktober

Op veler verzoek hebben we opnieuw de Hohe Messe als meezingconcert geprogrammeerd. Het eerste studiemoment heeft voor de vakantie plaatsgevonden, maar op 17 september komen we weer samen om te studeren. We zingen de Hohe Messe (BWV 232) integraal: bijna twee uur lang overweldigende koormuziek. Een uitgelezen kans. Laat u zich ook uitdagen? Het concert vindt plaats in de Geertekerk te Utrecht.

Interesse? Lees meer
 
Hohe Messe Meezingconcert
Tinnitus en zingen
Driebergen, 16 september

Last van verminderd goed gehoor? of last van oorsuizen? Henriette Bakker, musicus, weet er alles van. Zij werd specialist op Tinnitus Adem Therapie.
Zo kwam Madeleine met haar in contact. Geen valse beloftes, maar een beter begrip en oefeningen die helpen er beter mee om te gaan.

Een dag voor iedereen die vrijer wil zingen en minder last wil ervaren van tinnitus of hyperacusis, of kampt met overmatige spanning in zijn of haar lichaam.

Interesse? Lees meer!
 
Jaartraining Stemexpressie
Driebergen, 25 november Kennismakingsdag

Zin in zingen? Ja gewoon: heb je zin om te zingen? Of zelfs een diep verlangen? Wil je vitaliteit en zelfvertrouwen en speelsheid terugwinnen? Vaak botst er iets van binnen tussen verlangen en op de rem staan.
De Jaartraining Stemexpressie geeft je volop de kans het experiment met jezelf aan te gaan. Het geeft dikwijls een diepgaande en verfrissende impuls aan jezelf én aan het zingen.

Kom kennismaken op vrijdag 25 november en schrijf je in voor de jaartraining: 4 inspirerende weekenden om gezamenlijk en individueel op een verfrissende manier jezelf te herontdekken!

Interesse? Lees meer!
 


Weihnachts Oratorium Meezingconcert 2017
Utrecht, zaterdag 23 december
Stoomcursus sopranen en alten: 10 en 17 december (zo. middag)
Stoomcursus tenoren en bassen: 8 en 15 december (vrij. avond)
Studieavond: 19 december

Het Weihnachts Oratorium, door Bach geschreven in de jaren 1734 en 1735. PassieProjecten organiseert op zaterdag 23 december 2016, vlak voor kerstmis, in de Utrechtse Geertekerk dit bijzondere meezingconcert onder leiding van Madeleine Ingen Housz. Gevorderde of beginnende zangers: een mooiere voorbereiding op de Kersttijd is bijna niet denkbaar!
Voor een ieder die extra wil oefenen en samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen. Ook organiseren we wederom een gezamenlijke oefenavond op 19 december, een fantastische opmaat voor de uitvoering. Wie kan, die komt.

Interesse? Lees meer
 


Weihnachtsoratorium Meezingconcert