Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Bijzondere momenten

image
Onlangs kreeg ik een mailtje van iemand die circa drie jaar geleden bij mij een paar zanglessen had genomen. Een heel bijzondere gast op aarde. Je wist eigenlijk niet of er een vrouw of een man binnenkwam. En hij kwam niet alleen overdrachtelijk van ver, maar ook kwam hij na een verre reis vanuit een uithoek in Nederland destijds bij mij op les.
 
Bij het zingen bleek zijn wens om heel hoog te zingen alles overheersend. Toch zag ik een vrij diepe bas voor me staan. Tja, wat doe je dan als zangdocent? Hoog zingen mag natuurlijk, jodelen mag ook en vooral plezier in je eigen stem staat voorop. Maar je wilt toch eigenlijk ook dat iemand kan beschikken over dat wat hem gegeven is. Want gaat daar niet ook grote vreugde schuil? Het ontplooien van je eigenste stem? Ik kon hem geloof ik niet echt overtuigen van dat lage moois.
 
Na een poosje namen we afscheid. En nu opeens kreeg ik dat mooie bericht: de zanglessen hadden -nadat het kwartje uiteindelijk gevallen was- zo uitgewerkt dat hij weer zong en nu zelfs in een koor als een lage bas! Het koor is blij met hem, reken maar. Maar niet alleen het koor is blij, hij schrijft me ook dat hij meer levensvreugde teruggevonden heeft. Een meer vervuld leven, zo schrijft hij letterlijk.
 
Toen kwam de vraag bij mezelf naar boven: ken ik niet ook die bijzondere momenten? Momenten waarop iets met je stem gebeurd is, momenten die zo ingrijpend zijn dat je werkelijk kan spreken van een omslag in je leven. En daarom eindig ik dit bericht graag met een uitnodiging om dat moment bij uzelf op te speuren en daar ons kond van te doen. Het lijkt me geweldig om zulke momenten met elkaar te delen, om zo zichtbaar te maken hoe zingen ons ten diepste raken kan.
 
Wij kijken uit naar uw reactie (info@passieprojecten.nl of via een andere weg). Wellicht vermeldt u er zelf al bij of dit een persoonlijke ontboezeming is en of deze wel of niet gedeeld mag worden. Wij zullen er in ieder geval zorgvuldig mee omgaan: voor het eventuele verspreiden van uw bijzondere moment(en), nemen wij sowieso eerst nog contact met u op.
 
Tot zings!
Team PassieProjecten
Madeleine Ingen Housz
Mozart Requiem Meezingconcert 2017
Breukelen, 20 mei
Stoomcursus alten en sopranen: 7 mei
Stoomcursus tenoren en bassen: 12 mei

Wist u dat het Requiem van Mozart naast ontroerend mooi, eigenlijk niet zo moeilijk en ook niet lang is? Dus beginners: grijp uw kans!
NIEUW: Ook maken wij er een feestdag van met een zeer betaalbare Thaise buffetmaaltijd ter plekke! De uitvoering is op zaterdag 20 mei 2017 in de Pauluskerk in Breukelen.

Let op: vrouwen die zich aanmelden als tenor mogen gratis deelnemen aan de stoomcursus van de tenoren! Meer informatie en aanmeldmogelijkheid vindt u op onze website.

Interesse? Lees meer!
 
Meezingavond Inge, Ingenhousz, Eunen
Driebergen, vrijdag 28 april 2017

Wegens eerder georganiseerde vreugevolle avond opnieuw! Een bijzondere avond, op initiatief van drie zangdocenten-dirigenten die de koppen bij elkaar steken.

Vaak zingen we van noten. En hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons ook de spontaniteit en vrijheid. Op deze meezingavond winnen we de vrijheid weer terug! Spelen is ons muzikale gereedschap. Kom naar deze vrolijke avond. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!

Interesse? Lees meer!
 
Zomerzangweek Vrij-uit & eigenwijs Limburg
Haelen-Limburg, 4-11 augustus 2017

Wegens succes opnieuw in de zomeragenda van PassieProjecten: de zomerzangweek in Limburg. Zo’n fijne week als vorig jaar wil je wel nog eens!

Een week vrij-uit zIngen, dat merkwaardige samenraapsel van je zelf vergeten èn jezelf vinden! Naast eenvoudige meerstemmigheid (bv Taizé-liederen), staan improvisatie en liederen uit diverse landen centraal. Nieuw: ook staat Missa Brevis van Haydn op het repertoire met een uitvoering aan het eind.

We leven en werken die week in een prachtige ruime Carréhoeve, in de vrije natuur. Deze hoeve staat naast het eeuwenoude klooster St. Elisabeth. We zingen dagelijks in de kapel van het klooster. Niks moet, alles mag. Deze week in zeer kleine bezetting geeft je de ruimte om naast plezier te hebben, ook je stem verder te ontwikkelen, voor jezelf en in contact met je medezangers.

Interesse? Lees meer!
 

Documentaire 'Silent Land, the fight for fair food'
Driebergen, 't Haagje, zaterdag 13 mei 2017
Met Nepalees buffet vooraf

Zaterdagavond 13 mei opent PassieProjecten haar deuren voor een unieke viewing van de film 'Silent Land' van regisseur Jan van den Berg. 'Silent Land, the fight for fair food',  is een vervolg op het succesvolle 'Silent Snow', dat 25 prijzen ontving op diverse internationale Film Festivals. 

'Silent Land' is een docufilm die zich afspeelt in Cambodja, waarin het spannningsveld tussen groot-ondernemer versus arme boeren die hun landje willen behouden en bebouwen zichtbaar wordt gemaakt. 'Silent Land' ging in oktober 2016 in première, draait nu op festivals over de hele wereld en is in Nederland te zien in het kader van het Film en Food programma. En dus ook exclusief bij PassieProjecten!

Interesse? Lees meer!
 

 
Hohe Messe
Utrecht, 14 oktober 2017
Studiemomenten: 24 juni, 17 september, 8 oktober
Stoomcursus alten: 9 en 30 september
Stoomcursus sopranen I en II: 10 september, 1 oktober
Stoomcursus tenoren en bassen: 15 september, 6 oktober

Het meezingconcert van de Hohe Messe lijkt nog ver weg, maar het eerste studiemoment is al op 24 juni!.

Meld u dus zeer binnenkort aan, vaardige zangers!

Op veler verzoek hebben we opnieuw de Hohe Messe als meezingconcert geprogrammeerd. Inclusief extra studiemoment. We zingen de Hohe Messe (BWV 232) integraal: bijna twee uur lang overweldigende koormuziek. Een uitgelezen kans. Laat u zich ook uitdagen? Het concert vindt plaats in de Geertekerk te Utrecht op 14 oktober 2017.

Interesse? Lees meer!