Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten 5 mrt 2017

image
Meestal schrijf ik u over wat komen gaat, maar dit keer bleef ik nog bij de ervaring van het vorige meezingconcert (Messiah op 11 feb) en daarover wil ik graag iets met U delen.
Terwijl Klaas van Egmond ons uit de doeken deed hoe de polariteiten die vandaag de dag onze samenleving bedreigen - hoe we ons moeten oefenen om daaraan een halt toe te roepen, hoe zingen bij uitstek daarin een geweldig oefenterrein kan zijn - hadden wij zangers en orkest bij de repetitie daar al intensief aan geproefd. Sopranen en bassen die zo muzikaal op dreef waren, dat het op alle andere zangers aanstekelijk werkte!
Na afloop dat zinderende oordeelsvrije gevoel: WE DID IT! En ja, dat gaat bij velen gepaard met geluksgevoel.
Ter illustratie van die haast uit elkaar vallende werelden, gaf Klaas het voorbeeld van de waarheidsvinding. Die lijkt een nieuw tijdperk in gegaan te zijn. We lezen tegenwoordig nieuws en fake-nieuws. En ineens is daarmee ook de Johannes Passion weer totaal actueel!
Pilatus’ taak om Jezus te verhoren en daaruit zijn conclusies te trekken, hoe zeer zien we dat om ons heen. Vaak voelt dat als een dreiging en sta je met lege handen toe te kijken. Des te meer steunend ervaar ik Klaas’ inleiding als ik besef dat samen zingen naast feest ook een beschermende oefening kan zijn, die tegengif kan betekenen aan deze uit elkaar vallende wereld.

Madeleine en het meezingteam.

 
 
Johannes en Matthäus Passion - laatste beschikbare plaatsen
Matthäus Passion, Amsterdam: concert zaterdag 8 april
Johannes Passion, Utrecht: concert Goede vrijdag 14 april

Dit jaar heeft u de keus uit twee verschillende passie-meezingconcerten: de Johannes Passion op Goede Vrijdag in Utrecht of de Matthäus Passion op de zaterdag voor Palmzondag in Amsterdam.
Voor alten is er geen plek meer, maar vrouwen die zich aanmelden als tenor mogen gratis deelnemen aan de stoomcursus van de tenoren. Deze stoomcursussen vinden plaats op twee vrijdagavonden van 18.00-22.00 uur op 't Haagje in Driebergen:
Matthäus stoomcursus T/B: 10 en 24 maart
Johannes stoomcursus T/B: 17 en 31 maart

Interesse? Lees meer (Matthäus Passion)
Interesse? Lees meer (Johannes Passion)
 
Mozart Requiem Meezingconcert 2017
Amsterdam, 20 mei
Stoomcursus alten: 7 mei, stoomcursus sopranen: 14 mei
Stoomcursus tenoren en bassen: 12 mei
Studieavond: 18 mei

Het requiem van Mozart als meezingconcert van PassieProjecten: wat is het heerlijk om deze zo bekende en zo mooie muziek als meezingconcert uit te voeren. De uitvoering is op zaterdag 20 mei 2017 in de Dominicuskerk in Amsterdam.
Een mooie manier om na Bevrijdingsdag met dit gezamenlijk zingen stil te staan bij de slachtoffers van oorlog en geweld. Maar ook zonder deze achtergrond is dit stuk de moeite zeker waard om samen te zingen.
Let op: vrouwen die zich aanmelden als tenor mogen gratis deelnemen aan de stoomcursus van de tenoren! Meer informatie en aanmeldmogelijkheid vindt u op onze website.

Interesse? Lees meer!
 


Zomerzangweek Vrij-uit & eigenwijs Limburg
Haelen-Limburg, 4-11 augustus 2017

Wegens succes opnieuw in de zomeragenda van PassieProjecten: de zomerzangweek in Limburg. Een week vrij-uit zIngen, dat merkwaardige samenraapsel van je zelf vergeten èn jezelf vinden! Naast eenvoudige meerstemmigheid (bv Taizé-liederen), staan improvisatie en liederen uit diverse landen centraal.
We leven en werken die week in een prachtige ruime Carréhoeve, in de vrije natuur. Deze hoeve staat naast het eeuwenoude klooster St. Elisabeth. We zingen dagelijks in de kapel van het klooster en één keer gaan we voor en met de nonnen samen zingen.
Niks moet, alles mag. Deze week in zeer kleine bezetting geeft je de ruimte om naast plezier te hebben, ook je stem verder te ontwikkelen, voor jezelf en in contact met je medezangers.

Interesse? Lees meer!

 

 

Stem-1-daagse ZAT 29 april 2017

  • Wie echter nu al wil proeven aan werken met stem en lijf en adem: er is een stem-1daagse op 29 april of 23 juni.
Interesse? Lees meer!

 
image
  • MiddenNederland - meezingavond  28 april
In januari was er een eersteling: 3 dirigenten staken de koppen-, de stemmen-, de handen bijeen. We zongen samen Syrisch, Arabisch, Jiddisch, Duits, Engels, Nederlands.
Dolblij gingen we naar huis. Mooi hoeft niet altijd moeilijk te zijn!!

Interesse? Lees meer!

 
image
  • Oorsuizen en zingen
Zojuist is een zeer geslaagde dag over dit onderwerp Tinnitus en Hyperacusis in het licht van zingen voorbij.
Henriette Bakker, barok musicus en adem therapeut, heeft zich inmiddels gespecialiseerd in oefeningen om Tinnitus dragelijker te maken, ook al is het (nog niet) te verhelpen. Verminderen kan het wel. We geven een dergelijke cursus 2 x per jaar.
De volgende keer zal in de herfst van 2017 zijn.
Datum verschijnt binnenkort op de website.


 
image