Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuws

Nieuwsbrief PassieProjecten: Een groot verlies

25 maart 2018
image image image image image

Een groot verlies - In memoriam Max Rutgers
Zaterdag 3 maart j.l. overleed volkomen onverwacht één van de grondleggers van onze Stichting Passieprojecten: Max Rutgers van Rozenburg.

In het begin van deze eeuw groeiden de kooruitvoeringen o.l.v. Madeleine Ingenhousz uit tot "meezingconcerten". Enthousiaste zanger Max Rutgers hielp mee om deze grote meezingconcerten een betere organisatorische en bestuurlijke bedding te geven. Dat heeft ertoe geleid dat Madeleine en Max Rutgers in 2005 de Stichting Passieprojecten hebben opgericht.

Op 9 juni 2005 werd er getekend. De stichting heeft als doel 'mensen op een laagdrempelige manier in georganiseerd verband met passie aan het zingen te krijgen, met al dan niet religieus repertoire, waarbij de zintuigelijk en spirituele beleving centraal staat, al dan niet met instrumentale bijdrage van "Capella Passionata".'

Max was vanaf dat begin tot 2011 voorzitter van het bestuur. Hij heeft deze functie met verve, passie en volle overtuiging vervuld, enige tijd zelfs noodgedwongen in combinatie met de rol van secretaris en penningmeester. De Stichting Passieprojecten is onder Max uitgegroeid tot een stevige organisatie. Velen hebben zijn altijd weer boeiende, vaak ook persoonlijk gekleurde inleidingen voorafgaande aan de uitvoeringen gehoord.

Honderden zangers uit het gehele land hebben in deze afgelopen jaren genoten van de meezingconcerten. Een daarvan is Max zelf. In werkelijk iedere Matthäus- en Johannes Passion en in het Weihnachts Oratorium zong hij met groot enthousiasme de baspartij. Laatstelijk nog bij de Hohe Messe. De kundige voorzitter en enthousiaste zanger combineerde die rollen met altijd persoonlijke belangstelling voor de mensen om hem heen en met een stevige dosis humor.

Wij zijn Max enorm dankbaar voor zijn tomeloze inzet en grote betrokkenheid; we zullen hem missen en gedenken als dierbare vriend en gepassioneerde voorzitter en zanger.

Stichting Passieprojecten
Madeleine Ingenhousz
Bestuur, orkestleden en meezingteam