Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Meezingconcerten

image
De eerste twee meezingconcerten van het seizoen 2016 - 2017 liggen alweer achter ons. Met veel genoegen kijken we terug op de uitvoeringen van Pergolesi's Stabat Mater en het Exequien van Heinrich Schütz. Op onze websites vindt u enkele foto's van deze meezingconcertenten terug:
Foto's Pergolesi's Stabat Mater
Foto's Exequien van Heinrich Schütz

Weihnachts Oratorium
Het eerstvolgende meezingconcert is het Weihnachts Oratorium, "Bach's kerstlied". Het concert vindt wederom in de Geertekerk in Utrecht plaats, maar voor het eerst niet op de zaterdag. Vrijdag 23 december organiseren we het Weihnachts Oratorium: zo wordt het nog meer kerst tijdens het concert en kunt u toch op de zaterdag nog kerstvoorbereidingen treffen!
Meld u aan, er is nog plek!

Hieronder vindt u meer informatie over het Weihnachts Oratorium en onze andere aanbod. Meld u aan en noteer de uitvoeringsdata en de data van onze stoomcursussen en studiedagen alvast in uw agenda.

Alle meezingconcerten van PassieProjecten in het seizoen 2016-2017 vindt u hieronder vermeld, inclusief links naar de betreffende pagina's op onze website. Liever papier? Een handig A4-tje om uit te printen vindt u hier. Om thuis op het prikbord te hangen en vooral ook om op andere plekken te verspreiden en aan andere geïnteresseerden mee te geven.

Tot zings!
Team PassieProjecten
Weihnachts Oratorium Meezingconcert 2016
Utrecht, 23 december
Stoomcursus sopranen en alten: 27 november, 11 december
Stoomcursus tenoren en bassen: 2 en 9 december
Oefenavond: dinsdag 20 december

Het Weihnachts Oratorium, door Bach geschreven in de jaren 1734 en 1735. PassieProjecten organiseert op vrijdag 23 december 2016, vlak voor kerstmis, in de Utrechtse Geertekerk dit bijzondere meezingconcert onder leiding van Madeleine Ingen Housz. Gevorderde of beginnende zangers: een mooiere voorbereiding op de Kersttijd is bijna niet denkbaar!
Voor een ieder die extra wil oefenen en samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen. Ook organiseren we wederom een gezamenlijke oefenavond op dinsdag 20 december 2015. Samen met alle zangers een keer koralen en koordelen doornemen is een fantastische opmaat voor de uitvoering. Wie kan, die komt.

Interesse? Lees meer
 


Tinnitus en zingen
Driebergen, zaterdag 10 december

Last van verminderd goed gehoor? Of last van oorsuizen? Henriette Bakker, musicus, weet er alles van. Zij werd specialist op het gebied van Tinnitus Adem Therapie.
Acht op tien tinnitus-patiënten heeft bij oorsuizen ook een gehoorverlies. In sommige gevallen is dit hoorverlies echter zo licht, dat de persoon er geen weet van heeft. De hersenen versterken het geluid in een poging om het hoorverlies te compenseren. Met adem- en gerichte ontspannings-oefeningen kan je leren de Tinnitus in de hand te houden of te beperken. Daar werken we aan op deze dag, en in de middag gaan we samen lichaamsgericht zingen, zodat dit aan sluit bij wat we graag willen: leren leven en leren zingen met gehoorsschade.

Interesse? Lees meer!
 
Messiah Meezingconcert 2017
Utrecht, 11 februari
Stoomcursus sopranen en alten: 22 en 29 januari
Stoomcursus tenoren en bassen: 27 januari en 3 februari
Studiedag: 5 februari

Na de goede ervaring uit 2016 organiseert PassieProjecten weer een meezingconcert met de Messiah van G.F. Händel. Kom mee op reis in deze prachtige noten om te zien wat er allemaal te ontdekken en vooral ook te genieten valt. We zingen de Engelse versie.
Let op: 11 februari is er nog een ander meezingconcert in Utrecht (en wel dat van het Groot Omroepkoor) dat wellicht op uw radar zal verschijnen. Natuurlijk kiest u voor ons, want:
  • wij zingen de Messiah, het Groot Omroepkoor doet een programma met Faure Requiem;
  • wij bieden uitgebreide voorbereidingsmogelijkheden met stoomcursus en studiedag;
  • wij kiezen voor de intimiteit van de Geertekerk voor een maximaal resultaat!
Interesse? Lees meer
 

Matthäus Passion Meezingconcert 2017
Amsterdam, 8 april
Stoomcursus sopranen en alten: 12 en 19 maart
Stoomcursus tenoren en bassen: 10 en 24 maart
Studiedag: 26 maart

Passietijd 2017: wederom organiseert PassieProjecten de Matthäus Passion als meezingconcert in de Dominicuskerk te Amsterdam. Het gaat niet gaat om de perfectie, maar de bevlogenheid van de zangers. Doordat we een traditite hebben opgebouwd is de kwaliteit van de uitvoering verrassend hoog!
De studiedag vooraf is een belangrijk onderdeel van het voortraject en is inbegrepen in de deelnemersprijs. Met de eigen stem inzingen, samen de moeilijke passages oefenen, afstemmen op elkaar… Uiteraard zijn er ook de welbekende en nuttige stoomcursussen. Inschrijving hiervoor is los van de inschrijving voor meezingen op de uitvoeringsdag.

Interesse? Lees meer
 
Johannes Passion Meezingconcert 2017
Utrecht, 14 april
Stoomcursus sopranen en alten: 11 en 18 maart
Stoomcursus tenoren en bassen: 17 en 31 maart
Studiedag: 2 april

Bachs Johannes Passion is al lang niet meer ‘die andere passie’. Want al krijgt de Matthäus Passion meer aandacht, deze kortere passie doet er beslist niet voor onder. In 2017 biedt PassieProjecten u zelfs de keus: de Johannes Passion op Goede Vrijdag in Utrecht of de Matthäus Passion op de zaterdag voor Palmzondag in Amsterdam!
Om kennis te maken met de Johannes Passion, extra te oefenen en samen naar de uitvoering toe te leven zijn de stoomcursussen zeker aan te raden. Ook de studiedag vooraf is een belangrijk onderdeel van het voortraject en is inbegrepen in de deelnemersprijs.

Interesse? Lees meer
 
Mozart Requiem Meezingconcert 2017
Amsterdam, 20 mei
Stoomcursus alten: 7 mei, stoomcursus sopranen: 14 mei
Stoomcursus tenoren en bassen: 12 mei
Studieavond: 18 mei

Het requiem van Mozart als meezingconcert van PassieProjecten: wat is het heerlijk om deze zo bekende en zo mooie muziek als meezingconcert uit te voeren. De uitvoering is op zaterdag 20 mei 2017 in de Dominicuskerk in Amsterdam.
Een mooie manier om na Bevrijdingsdag met dit gezamenlijk zingen stil te staan bij de slachtoffers van oorlog en geweld. Maar ook zonder deze achtergrond is dit stuk de moeite zeker waard om samen te zingen.

Let op: vrouwen die zich aanmelden als tenor mogen gratis deelnemen aan de stoomcursus van de tenoren! Meer informatie en aanmeldmogelijkheid vindt u op onze website.

Interesse? Lees meer!