Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Bekende en nieuwe workshops en reeksen

image
De vakantieperiode is afgelopen, langzaam keren we weer terug naar ons dagelijkse ritme.
Zo ook PassieProjecten. Dit najaar staan verschillende bekende projecten en reeksen op het programma. Soms volgens vertrouwd recept, soms ook gestoken in een nieuw jasje of terug van weggeweest. Lees meer in deze nieuwsbrief en op onze website over ons veelkleurige aanbod! Tot zings,
Team PassieProjecten
Oriëntatieavond Jaartraining Stemexpressie Nieuwe Opzet
Driebergen, donderdag 8 september

Enige tijd voor aanvang van de Jaartraining Stemexpressie krijg je gelegenheid te proeven aan de werkwijze en achtergrond van de jaartraining. Een prima moment om vragen te stellen en te proeven of de Jaartraining Stemexpressie iets voor je is. We gaan ook gewoon echt iets met stem doen, niet alleen praten! Wees welkom!
De Jaartraining Stemexpressie omvat vier weekenden en een kennismakingsdag op 23 september. De Jaartraining Stemexpressie gaat van start op vrijdag 11 november en loopt tot en met 3 juni.

Aanmelden of interesse? Lees meer!
 

Kennismakingsdag TaKeTiNa
Driebergen, 9 september

Daar krijg je energie van: ritme is leven!
Op verzoek van velen komt TaKeTiNa weer terug in ons aanbod. Ritme en tekst vormen de rode draad. Je benen lopen de maat en je handen, die gaan hun eigen ritme klappen. Als de basis is gelegd, gaat je ritme-tekst over in zingen. Je zingt in Call-Response je voorzanger na. Eén lange adem, één lange on-onderbroken stroom, na zo'n bad van zo'n uur, ga je liggen op de grond. Diepe ontspanning komt over je heen.

Aanmelden of interesse? Lees meer
 
 

Zingen op het Leven
Driebergen, dinsdagavonden vanaf 13 september

Wie het al eens heeft meegemaakt, weet hoeveel kracht je kunt ontlenen aan het samen zingen van wereldmuziek liederen. Liederen uit alle culturen waarin levenswijsheid en vitaliteit de weg naar het hart wijst. Op de dinsdagavond staat speels zingen centraal bij PassieProjecten in Driebergen o.l.v. Madeleine Ingen Housz. Schroom niet als je denkt niet te kunnen zingen. Je kunt er zomaar mee beginnen...

Aanmelden of interesse? Lees meer

 
 

Kleinkoor Wereldzang Utrecht e.o.
Driebergen, woensdagavonden vanaf 14 september

Gezocht: 2 nieuwe sopranen uit regio Utrecht. Een alt erbij kan trouwens ook geen kwaad. Het Kleinkoor Wereldzang is een klein vrouwenkoor met 10 tot 16 leden onder leiding van Madeleine Ingen Housz. Deelnemers kunnen wat en bereiden zich vaak goed voor. We zingen graag vrij-uit, daarom zingen we wereldmuziek. Muziek vanuit de Balkan of bijvoorbeeld Jiddische  liederen, maar ook klassieke stukken voor driestemmige vrouwenkoren. Repetities van het Kleinkoor Wereldzang vinden plaats op woensdagavonden, plus één zaterdag in Driebergen.

Aanmelden of interesse? Lees meer

 
 

Stem 1-daagse
Driebergen, zaterdag 24 september

Ben je wel eens hees na een zangavond? Of wil je een keer luid uitzingen, maar dat komt er niet van? Ken je dat verlangen? Ken je het gevoel dat wellicht de buren stoort? Of hoe zit het met je adem? Bij de stem-1-daagse van PassieProjecten olv Madeleine Ingen Housz zingen we samen en alleen, vanuit het verlangen om vrij uit te zingen. Met hart en ziel, maar ook met grond onder de voeten.

Interesse? Lees meer!
 

Stabat Mater Pergolesi voor vrouwen 2016
Driebergen, Amsterdam vanaf 25 september

Het lijkt haast traditie te worden: het Stabat Mater van Pergolesi als meezingconcert voor vrouwenstemmen (sopraan en alt). Maar óók met solisten! Er bestaan een heleboel Stabat Maters, maar die van Pergolesi spant de kroon. De uitvoering vindt plaats op zaterdag 8 oktober 2016 in de Dominicuskerk in Amsterdam. De leiding ligt in handen van Madeleine Ingen Housz.

Het is de zesde keer dat PassieProjecten een meezingconcert organiseert rondom het Stabat Mater Pergolesi componeerde dit stuk aan het eind van zijn leven. Het is zijn laatste werk, een paar dagen voor zijn dood voltooid. Het gaat over de smart van de bedroefde moeder van Jezus die haar zoon ziet sterven aan het kruis.

Aanmelden of interesse? Lees meer 
 
TaKeTiNa-reeks
Driebergen, 4 ochtenden 11/12 november 2016 en 20/21 januari 2017

Daar krijg je energie van: ritme is leven!
TaKeTiNa: een levend spel met ritme! TaKeTiNa brengt je in beweging: soms zit je er in, soms vlieg je er weer uit. En kan je je draai dan weer terugvinden? In de nieuwe Jaartraining Stemexpressie van PassieProjecten staat in de ochtenden van 2 van de 4 weekenden TaKeTiNa op het programma.

Gastdocent Lothar Berger komt hiervoor over uit Keulen en zal samen met Madeleine het inspirerende ritme-spel leiden. Wilt u niet aan de volledige jaartraining deelnemen, maar wel de TaKeTiNa-gastlessen volgen? Doe dan mee mee de TaKeTiNa reeks! 

Aanmelden of interesse? Lees meer