Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Liederen voor de aarde 2020

25 september-26 september 2020


Zang en Ritme zijn onafscheidelijk. In dit weekend zing, dans, klap je met ons mee op het rtime van de sourdo en andere instrumenten.
De jarenlange samenwerking van Madeleine Ingenhousz, stembevrijdend werk en Afrika-journalist, musicus, TaKeTiNa-meester Lothar Berger maakt zo'n weekend tot een vreugdevolle diepgaande ervaring.

meer inhoudelijke informatie klik hier
Zomaar even een weekeind duiken in een andere cultuur, ondergaan hoe die liederen met de aarde en het leven verbonden zijn. Ze ontlenen daaraan hun zeggingskracht. Ze zijn bij uitstek mensenwerk van de ene generatie naar de andere.
Je stem hoeft niet mooi of talentvol of geoefend te zijn. Wees die Indiaan, die Afrikaanse man of vrouw en beleef de vreugde en verdieping die dat brengt in jezelf.

Praktisch:

  • Luistermateriaal staat 1 week voor het weekeind tot je beschikking dmv een link
  • Geen huiswerkplicht: Het staat je vrij, je al of niet voor te bereiden.
  • We helpen je op jouw verzoek met vinden van Bed en Breakfast.
Lees hier meer over Madeleine's visie op stemexpressie en stembevrijding.


Soort: Liederen met TaKeTiNa
Periode: 2 daagse 25 en 26 sep 2020
Tijden: vrij 11.00-21.00 /zat 10.00- 17.00/ zo 10.30-15.00
Bijzonderheden: wellicht toch?
Prijs: €198 / korting kleine beurs mogelijk (aanbetaling mogelijk)
Leiding: Madeleine Ingen Housz, Lothar Berger
Locatie: Aan 't Haagje
't Haagje 1
3971MZ Driebergen

2-daags weekend vrij/zat

Indien het bedrag niet op te brengen is, zoeken we samen naar een passende oplossing. Je inschrijving is geldig bij een aanbetaling 100,-
  • Toelichting op het tarief:
    De prijs die dit kost is reëel. Maar in deze tijd is ook reëel dat sommigen dit niet kunnen betalen. Kijk daarom naar je zelf-inschatting. Als je besluit mee te willen doen en minder kunt betalen, is dat ok! Overleg het even per email. Meld je dan aan op deze website en vermeld dat svp bij de OPMERKINGEN, welk bedrag je gaat betalen op basis van zelf-inschatting.
  • Betaling in termijnen is mogelijk.
  • lunch wordt door deelnemers met elkaar bijeen gebracht. Beetje hulp bij afruimen en stoelen is wenselijk voor wie daaraan kan bijdragen.
  • Koffie thee, fruit en iets lekkers en een warme maaltijd op vrijdagavond is in de prijs inbegrepen.


Vooraf een kennismakingsgesprek met Madeleine is desgewenst mogelijk:
bel 06-40865583 Janny Cornelisse voor een afspraak.
zang en stem docent: Madeleine Ingenhousz
Ritme-docent TaKeTiNa : Lothar Berger
organisatie: Janny Cornelisse
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.18:58, 30 januari 2020
Hoeveel plezier kun je hebben? Dansen, zingen, lachen gecombineerd met fijne mensen! Madeleine en Lothar krijgen iedereen in beweging! Op allerlei fronten... Als a-ritmisch type heb ik heel wat werk verzet maar wel met veel gelach! De groep én de manier waarop Madeleine en Lothar ons aan het dansen en zingen brachten maakte dat het vrolijke kind in ons tevoorschijn kwam. Heerlijk uit je bol gaan en toch veel leren, dat is mijn ervaring met het indianen/TaKeTiNa weekend. Dank je wel Madeleine en Lothar! Marijke
door: Marijke
22:09, 26 januari 2020
Leren in een warm bad Kun je je voorstellen hoe leuk het is om onder leiding van zachtaardige, zeer deskundige docenten in vrijheid te leren, samen met een groep mooie mensen? Ik ben uitgedaagd, heb gelachen, samen gekeet, flink gewerkt, geglimlacht als ik uit de toon viel en met dezelfde glimlach weer ingestapt. Een fout maken is niet verkeerd. En leren om iets expres fout te doen vond ik hartstikke moeilijk. Met een brede glimlach geniet ik van mijn lichaam dat op een paar punten gereset is. En dan dat bad...
door: Els
16:08, 26 januari 2020
Inspirerend om je twee dagen te laten onder te dompelen in muziek en samenSPEL onder lichtvoetige en professionele begeleiding. Hier word ik blij van!
door: Marian
14:33, 25 maart 2019
Ja, het Afrika weekend heeft mij ook goed gedaan! (Het was deze keer een hele worsteling met mezelf vooraf om te gaan, maar ik ben blij dat ik gekomen ben.) Zingen helpt me (ontdek ik dankzij PP) om me te verbinden met een deel van mij dat jaren zat 'opgesloten', en zingen daagt me uit mezelf te durven uiten. Ik durf het te voelen en het weekend heeft me de ruimte gegeven om te oefenen in contact. Zowel met mezelf als met de groep. De TakeTina raakte me ergens in de diepte en heeft stevigheid gegeven waar het nog wankel is. Het ritme is ook nu nog een soort houvast. Aarden.... Verder vond ik het zingen en het oefenen heerlijk. Ik ben onder de indruk van wat het doet. De steun te voelen van de anderen bij het oefenen, het samenzijn en de harmonie. Alles. En de liedjes zoemen nog regelmatig door mijn hoofd! ..Fijn! Door passieprojecten en deze workshop ontdek ik dat zingen mij blij én vrij maakt...(
door: Wilma
18:26, 24 maart 2019
Ik heb met veel plezier meegedaan aan het weekend Afrikaanse zang met TaKetTiNa. Me 3 dagen onderdompelen in het zingen en het beleven van verschillende Afrikaanse liederen met een fijne groep mensen. TaKetiNa blijft een bijzonder fijne ervaring om te doen en het ontspannende effect na afloop is heerlijk! De combinatie van beide is erg leuk. Onder de enthousiaste leiding van Madeleine, Flora en Lothar werd het een heel geslaagd weekend, ik ben weer helemaal opgeladen en vol energie! En natuurlijk gastvrouw Janny, dank voor de goede zorgen en de pompoensoep! :-)
door: Linda Kleijer
12:09, 22 maart 2019
Beste Madeleine en collega's, ik sluit me volledig aan bij jouw eigen woorden. Dat ik sinds de workshop heel goed gegrond ben. Ik merkte het zelfs tijdens de yoga les afgelopen week, dat ik beter in balans op 1 been stond. Ik vond het heerlijk dat je me de gelegenheid gaf om mijn longen uit mijn lijf te zingen voor de "calls". Heerlijk!!! Lang geleden dat ik me zo heerlijk kon laten gaan tijdens het zingen, meestal moet ik me inhouden als we in een groepje zingen. En wat ik ook zo leuk vond, is dat het me op een gegeven moment even lukte om in het ritme te komen van stappen, zingen en klappen. Het ziet er zo simpel uit en is toch oh zo moeilijk. Het is gewoonweg heerlijk om zo uit je hoofd en in je lijf te komen en je daarin vrij te voelen. Bovendien mijn complimenten voor jullie voorbereidingen, de structuur en organisatie, de timing. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Chapeau! Een aanrader!
door: Marjon

Beter in mijn vel.
Beste Madeleine,
Al een langere tijd was ik ontevreden over mijn stem. Ik vond mijn stem niet volwassen klinken.
Vaak voelde ik mij ongemakkelijk bij mijn eigen geluid.
Mijn stem belemmerde me tijdens mijn werk als projectmanager. Niet altijd werd ik gehoord of voor vol aangezien. Vanaf de eerste afspraak voelde ik me bij jou op mijn gemak. We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt.
Na elke sessie ging ik blij en vol energie weer naar huis.
Mijn stem heeft inmiddels meer zijn eigen kleur gekregen.Tevens merk ik dat hij een groter bereik heeft gekregen.
Echter door het werk wat we samen gedaan hebben is zeker niet alleen mijn stem veranderd. Als mens zit ik veel beter in mijn vel en sta ik steviger in het leven.
Je hebt me geholpen bij mijn kracht te komen en dat weerklinkt in mijn stem. Hierdoor merk ik dat ik op mijn werk maar ook prive gehoord word.
Heel veel dank voor je hulp.
Miranda

Er werd iets nieuws geboren
Lieve Madeleine,

Ik wil je nogmaals voor deze geniale workshop bedanken. (....) Je hebt mij zo`n sterke stem ontlokt dat ik elke keer bijna niet kan geloven dat ik dat zelf ben. Dat terwijl er in het begin bijna geen toon meer uitkwam.(...) Het was een bevalling met lachen, huilen en zweten. Je hebt me aan het einde nog vastgehouden tot dat ik weer stevig op mijn benen stond. Vandaag besefte ik pas echt, met hoeveel geduld en liefde je me daar hebt opgehaald.

Wat ik heb gemerkt is dat een van jouw sterke kanten is, dat je de mensen daar ophaalt waar hij of zij net is. Ik heb me opgehaald gevoeld. Dat is een van de belangrijkste dingen die leraren, therapeuten en alle anderen zouden moeten kunnen. Maar ja, hoeveel kunnen dat nou echt?

Ook een half jaar later zeg ik het je nog een keer: bedankt, bedankt, bedankt!

Er werd iets nieuw geboren op dat moment. Twee dagen later wist ik wat er geboren was, tenminste voor een tijdje: moed.
Lieve groet, Heike

Deur open....
Er is ergens een deur voor me opengegaan, ik snap het niet, maar het is wel zo.
Tijdens het zingen ervaar ik nu een vrijheid als nooit tevoren. Er open voor staan en dan gebeurde dit. Ongelofelijk, maar waar. Ik wist dat er iets moest zijn, en het is me aangereikt, waardoor ik me nu bevrijd voel, me verbonden weten met de aarde, zingen van onderaf......en een versmelting met mijn eigen ziel. Het is zoals het is.....Heerlijk!!
Margriet
Energie en stroomversnelling
Dat stem en zang zo direct in verbinding staan met je bekken, was voor mij een leerzame ervaring!
Annette

De( jarenlange) zoektocht naar mezelf is in een stroomversnelling gekomen.
Jos

De aandacht voor het contact met je rug zorgt ervoor dat de ervaring die je opdoet met het zingen zich verdiept. Het biedt letterlijk steun in mijn rug, moed om mezelf te laten horen... en dat geeft nieuwe energie! Ellen

Doordat we tijdens de opleiding ook hard, lelijk en `rauw` mogen zingen, werd ik bevrijd van de druk om altijd maar mooi te zingen... en het bijzondere is dat mijn stem zich daardoor verdiept en daardoor uiteindelijk veel meer en mooier gaat klinken.
Johanna

Een intensief en spannend traject, maar zo waardevol en grensverleggend. Ik zet stappen die ik niet eerder heb durven zetten.
Bestellen
25 sep -26 sep '20
Informatie over tarief
image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image