Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

workshops

Spreekt de stem van iemand je aan? Spreekt iemand een beetje te zacht of juist te luid? Of te snel of te langzaam? Of monotoon of druk of gemaakt?
We horen het wel, maar we slaan er vaak niet veel acht op. Juist daardoor is de invloed van de stem enorm: Die zeggingskracht van de eigen stem te ontdekken is de rode draad in de workshops. Zolang we met velen samen zingen, kunnen we uit ons dak gaan.Authenticiteit
Maar als we alleen zingen is het altijd weer spannend en vaak ronduit eng! Wij zijn als leider van de workshop er voor om je over die drempel te helpen en het beste uit ieder te halen. En de spiegel voor te houden, waar je kracht ligt en waar je valkuil op weg naar authenticiteit.

Meer dan zingen
De betekenis van workshop ver buiten het zingen zelf, maar is als een spiegel voor de gehele persoonlijkheid en de groep. Vaak worden talenten en moeilijke kanten in korte tijd in een nieuw daglicht zichtbaar, vrij van enig moreel oordeel. De kracht van een dergelijke workshop is dat de persoonlijke ervaring voorop staat en de rationalisatie of discussie overstijgt. Het gaat niet om `praten over iets`, maar de onweerlegbare ervaring zelf spreekt.

Veiligheid
Madeleine is zeer ervaren en alert in het creëren van veiligheid naar wat ieder nodig heeft.
Ervaringen die kunnen optreden:
Een diepere verbinding met jezelf hervinden
Als je ontspannen bent is je zeggingskracht groter
kwetsbaar durven zijn.
krachtig mogen zijn.
Onbevangen kunnen zijn
Elkaar in een ander daglicht zien
Door elkaar ontroerd worden.
De werkvormen in een workshop
Soms werkt Madeleine vanuit speelse onverwachte invalshoek, soms ingetogen ernstig, soms uitdagend, maar steeds in een veilige sfeer en met grote aandacht en respect voor de betrokken deelnemer.
Madeleine begint graag met zingen met iedereen samen, zodat ieder zich op zijn gemak gaat voelen. Ze combineert dit met Stemwerk, zodat meer het hele lichaam betrokken raakt. Daarna kunnen in overleg ook meer individuele opdrachten volgen, afhankelijk van het kader waarin een workshop valt.

Solobeurten
Als er gekozen wordt voor o.a. individuele beurten, dan wekt dikwijls de veelkleurigheid van de diverse beurten verwondering op en intensiveert de betrokkenheid van de deelnemers. Hoe halen we het beste uit elkaar, uit ons team. Hoe geef je elkaar feedback, die elkaar verrijkt ipv in het harnas jaagt.

Pianobegeleiding
Bij grotere workshops is pianobegeleiding wenselijk, omdat Madeleine de deelnemers individueel veel verder kan helpen als zij haar handen vrij heeft. Het geeft gemak, plezier en ontspanning aan een workshop.

Reacties van deelnemers Adviestalent 2013
Wat de deelnemers er over zeiden:
`ik neem mee`:
-gevoel van geluk
-hoop
-voelen wat er bedoeld wordt bij hoofd/hart/handen
-ik heb nooit zo duidelijk gevoeld, dat ik me eigenlijk heel eenzaam voel. ik zie ineens wat er aan de hand is binnen in.
- ik voel me voldaan, bevrijd.
- ik voel rust en voel me gelukkig


23:43, 13 oktober 2014
Hoi Madeleine, Wat heb ik genoten van jouw workshop afgelopen zaterdag! Ik vond het heel erg leuk en bijzonder en iedereen was er achteraf heel erg positief over terwijl ze er van te voren als een berg tegen op hadden gezien om te moeten gaan zingen :) Ik ben het liedje vergeten wat we hebben gezongen en dat vind ik jammer omdat ik het erg mooi vond. Kan jij het misschien toesturen of weet jij of ik het ergens op het internet zou kunnen vinden? Dankjewel!
door: Anne-Lena
15:07, 12 oktober 2014
Zeker was het een leuke ochtend! Zoals Rob Boerboom, mijn baas 's avonds bij het diner zei: alsof je was ondergedompeld en eenmaal weer buiten, opeens weer de (rest van de )wereld in moest, maar daar eigenlijk even geen zin in had. Kortom, prima, fijn en helemaal goed. We hebben bij het diner nog oh lord...gezongen. Ik speelde dat ik Madeleine was. Het was zeker leuk, maar natuurlijk niet zo mooi als die ochtend. Maar iedereen deed mee, ook degenen die pas waren aangeschoven. Prachtig, heel verbindend dus. Nogmaals hartelijk dank aan jullie beiden! Hartelijk groet Marike
door: marlike
18 JANUARI '19 Thematische jaarcyclus va 23 nov 2018-12 mei 2019
Meer Informatie
10 MEI '19 Georgie 10-11-12 mei 2019 Thematische jaarcyclus
Meer Informatie
20 SEPTEMBER '19 Vrouwen kom in je kracht! Zing tenor! 20 sep 2019
Meer Informatie
21 SEPTEMBER '19 Masterclass Ademhalen za. 21 sep 2019
Meer Informatie
18 OKTOBER '19 7 romantische duetten zingen met vrouwen va 18 okt 2019
Meer Informatie
2 NOVEMBER '19 Masterclass Ademhalen za. 2 nov 2019
Meer Informatie