Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - in het nieuws

image
Wat een bijzondere Goede Vrijdag was het. Met een minimale, maar vastberaden bezetting in de Dominicuskerk voerden we de Matthäus Passion uit. Aangevuld met de stemmen van ruim 500 zangers vanuit heel Nederland. Met z'n allen hebben we iets bijzonders gedaan, en dat is zo voelbaar!  Mede namens de solisten: grote dank ook voor alle vrijwillige bijdragen, waar we nu van afhankelijk zijn!

Alle deelnemers en medewerkers hebben we al een dankbericht gestuurd. Maar langs deze weg willen we ook alle overige PassieProjecten-abonnees op de hoogte brengen van deze bijzondere mijlpaal. Want ondanks alle corona-restricties zijn we er toch maar mooi in geslaagd om een groot zangproject uit te voeren en velen een stem te geven.

En hoe bijzonder was het dat we dit jaar aandacht kregen van de NOS! Op radio 1 en ook in het journaal van vrijdag 2 april kwamen we aan bod. Misschien heeft u het al gezien of gehoord, maar zoniet: kijk en luister naar deze reportages. We zijn er ontzettend blij mee en trots op. En wat een lef van Barbara om in de huiskamer voor de NOS-camera in haar eentje te zingen! Voor een terugblik hierbij een aantal links.

Radio 1 Journaal: Interview met Madeleine op radio 1.
Tijdstip: 07:50:58 uur
Nieuws en Co: Terugblik met Zoomdeelnemer Barbara thuis.
Tijdstip: 17:16:05
18.00 uur Journaal: Reportage in Dominicuskerk en bij Barbara thuis.
Tijdstip: 12.25:00
NOS-app: Samenvatting reportage in Dominicuskerk en bij Barbara thuis.

Gesteund door het mooie succes van de Matthäus Passion en de vele hartverwarmende reacties, zijn we druk bezig met de voorbereidingen van nieuwe projecten in de herfst. Corona-proof, uiteraard. Lees hieronder en op onze website meer over het project "Tranen en Troosten" en het "Messiah Meezingconcert". Wij kijken uit naar jullie deelname!

Tot (Zoom)zings!
Team PassieProjecten

Tranen en Troosten
Repetities in Zeist, 22 augustus - 10 oktober
Uitvoering in Dominicuskerk Amsterdam, 17 oktober

Net als vorig jaar is er weer dit prachtige kleinschalige kamerkoor-project voor de liefhebber. Met muziek van Bach tot Brahms, van Stopford en Gesualdo tot Tallis. We gaan er van uit op basis van de huidige stand van zaken (april), dat dit project zonder corona-perikelen kan plaatsvinden.

Dit project vraagt het vermogen om je partij thuis te studeren. Je kunt noten lezen en thuis instuderen (dat is eenvoudiger dan van blad zingen).
Zo brengen we deze prachtige muziek samen tot klinken! Ben je nieuw binnen dit project? Vergeet dan niet de vragenlijst in te vullen op onze website.

Interesse? Lees meer op de website en meld je aan!Meezingconcert Messiah. Live én via streaming!
Dominicuskerk Amsterdam, 23 oktober

Is het ons gegund om in de herfst weer samen de meezing-Messiah van Händel te zingen? De verwachtingen zijn positief voor het najaar, op basis van de vaccinaties. Daarom:  samen vieren dat de "samen-leving" weer open gaat, de Messiah is daar geknipt voor! De Zoom-sessies gaan in elk geval door. En de streaming ook.

Om te zorgen dat we met zijn allen goed voorbereid zijn om de uitvoering tot een succes te maken zijn er dus wederom Zoom -studie sessies. Heerlijke muziek, erg bekend, maar ook met lastige koordelen.

Ga mee op reis met deze prachtige noten om te ontdekken en blij te worden.

Interesse? Lees meer op de website en meld je aan!