Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Zoom je mee?

image

Beste zangers,

In coronatijd zijn onze inleidingen langer en het aanbod helaas korter! Maar we hebben zeker niet stil gezeten en kunnen gelukkig weer een aantal activiteiten aankondigen.

Het nieuws van woensdag 24 juni dat we met meer dan 100 mensen bijeen mogen komen, lijkt fantastisch. Maar juich niet te vroeg. Want met al die mensen mag je niet zingen, en al zeker niet zonder anderhalve meter afstand. Of je nu het RIVM of Maurice de Hond volgt, samen zingen is nog steeds een super-spread-event. En het einde van het verbod op zangevenementen is helaas nog niet in zicht!

MAAR ZINGEN IS BROODNODIG VOOR ONZE MENTALE EN FYSIEKE GEZONDHEID!
Wij ontmoeten steeds mensen die van zingen-in-het-bos-bij-mij-in-de-buurt weer helemaal blij worden. Dus hoe blijven we zingen? Hoe geef je jezelf je eigen stem weer terug? In deze nieuwsbrief bieden wij jullie allereerst ons ZOOM-PROJECT aan om vanuit huis toch samen te blijven zingen. Het is een project in twee delen: schrijf je naar keuze in voor beide projecten of voor één ervan. NB: binnenkort ontvang je ook informatie over ons eerste zeer kleinschalige "live"-project voor gevorderden in de Dominicus-kerk in Amsterdam. Maar eerst dus Zoom!

We zijn met ons team keihard aan het werk gegaan om dit zingen-thuis-project mogelijk te maken. En al spelend en stoeiend met camera’s en microfoons, hebben we opnames gemaakt. Het gaat om twee series: één met Bachkoralen, en één met korte stukken van zeer diverse componisten. Elke serie bestaat uit 10 delen. En eens per 14 dagen komen we via het programma Zoom bij elkaar op zaterdag van 10.00 tot 11.30 uur. Vanaf 29 augustus gaan we van start! 

Zoemen, Zingen, Zoomen... het klinkt wellicht exotisch, maar de opzet van dit Zoom-project volgt eigenijk precies de aanpak van onze meezingconcerten: je schafte de muziek vooraf al aan en daarmee waren jullie al gewend om je thuis voor te bereiden. Vaak met studietips van ons, soms met een stoomcursus en een studiemiddag. Nu is dat eigenlijk weer zo: na je aanmelding krijg je al gauw een link toegestuurd met:

  • alle bladmuziek (als printbare pdf);
  • alle betreffende YouTube-opnames;
  • een lijst van studielinks voor elke stem op diverse websites.

En schrik nu niet: de techniek om mee te doen aan dat project is heus niet zo ingewikkeld! Wat heb je nodig:

  • een computer, inclusief kleine computerboxen of koptelefoon, en een webcam (mocht je die niet al in je computer of laptop hebben: hoeft zeker niet duur te zijn, kijk bijvoorbeeld hier);
  • daarnaast krijg je 1 of 2 dagen voor de thuis-bijeenkomst via e-mail een Zoom-link thuis gestuurd. Je hoeft het programma Zoom NIET zelf te installeren. De eerste keren zullen we enige tijd voor aanvang de Zoom-wachtkamer openen, zodat we je kunnen helpen hoe we elkaar kunnen zien.

Een kleine toelichting bij het programma Zoom voor wie er nog niet mee bekend is: internet snapt helaas niets van samen zingen! Voor al deze online bijeenkomsten geldt: je kunt niet hoorbaar allemaal tegelijk zingen, omdat dat een kakafonie van ongelijkheid oplevert. Wat je wel hoort? Het strijkkwartet, onze solisten en je eigen stem: een prachtig samenspel! Meer informatie en de link om je aan te melden vind je hieronder en op onze website.

En stel je nu eens voor dat we halverwege de rit toch bij elkaar mogen komen. Wat dan? Dan gaan we uiteraard ons best doen om te zoeken naar een datum en plaats waar we alles "live" kunnen laten klinken! Dat zou het grootste cadeau zijn dat we ons nu kunnen indenken!

Tot zings en zooms,
Team PassieProjecten

De Bachkoralen serie: op reis met Bach!
Je eigen huis, eens per 14 dagen, aanvang 29 augustus

Voor elke zondag schreef Bach cantates, die altijd eindigen met een koraal. En koralen zijn niet echt ingewikkeld. Madeleine: "Ik bloeide bij de voorbereiding van deze serie helemaal op. Ik dook in de inhoud van elke cantate, beluisterde het inleidende koor, las over de achtergrond van het verhaal, de ontstaansgeschiedenis, de aria’s en ik zong mee met het slotkoraal. Er ging een wereld voor me open: ik ging door de zomer, naar de herfst naar advent, tot in het nieuwe jaar. Op reis met Bach! Wat zou ik dat graag met jullie delen!"

Zoom je mee? Neem samen met ons eens per 14 dagen een kijkje in de cantate-wereld van Bach! Deze serie is ook nog eens heel goed te combineren met de serie "Diverse componisten" die op de tussenliggende zaterdagen via Zoom wordt georganiseerd.

Meld je snel aan!
 


Diverse componisten
Je eigen huis, eens per 14 dagen, aanvang 5 september

Wie zin heeft om zijn tanden in iets nieuws te zetten: dit project is voor jou! Van Vivaldi tot Fauré, van Purcell tot McMillan! Bekende stukken maar ook nieuwe pareltjes en onbekende componisten. Eén voor één juweeltjes.

Bij dit project is het natuurlijk erg fijn als je in de 1 tot 2 weken voor onze Zoombijeenkomst je stem vast probeert te pakken te krijgen! En ook hier: je krijgt volop tips en hulp door middel van onze opname en bladmuziek! En als we met voldoende deelnemers zijn, zal onze repetitie starten na inzingen met 2 Zoom-ruimtes, waar we gescheiden elk 2 stemmen instuderen, voordat we "bijeen komen". Op de website zie je alvast een download waarop alle stukken te horen zijn. Laat je inspireren!

En uiteraard geldt ook hier: deze serie is  heel goed te combineren met de serie "Bachkoralen" die op de tussenliggende zaterdagen via Zoom wordt georganiseerd.

Meld je snel aan!