Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Samen zingen, samen studeren

image
Lieve zangers,
 
Hier weer even een herfst-update. We informeren jullie graag over drie van onze komende meezingconcerten: het WeihnachtsOratorium, het Stabat Mater van Pergolesi en de Johannes Passion. En dan willen we het vooral hebben over de voorbereidingen, stoomcursussen en studiedagen.
 
We zijn blij en ook wel trots dat we met PassieProjecten een traditie en naam opgebouwd hebben, waarin het “normaal” is dat je als deelnemer je partij goed bestudeerd hebt. Nieuwkomers zijn vaak erg verrast over het niveau van de uitvoering. Hoe prettig paradoxaal: we willen juist met grote vrijheid zingen en de perfectie niet voorop stellen, en juist dát leidt tot zulke mooie uitvoeringen!
 
‘Wat goed!’
We vroegen bij de laatste uitvoering wat mensen hadden gehad aan de stoomcursus bij de voorbereiding. We citeren graag één zo’n reactie: “Dank je Madeleine, voor de inspirerende en gezellige tweede middag stoomcursus!  Het was heerlijk om twee middagen extra ondergedompeld te worden in deze prachtige muziek. Fijn dat je precies de moeilijke stukken eruit lichtte waardoor ik deze week nóg gerichter kan studeren en dit geweldige muziekstuk er nog beter in komt te zitten.”  Of deze korte, krachtige reactie: “Vooraf denk je: ‘Moet ik daarvoor naar Driebergen komen plus 4 uur zingen…’ Maar achteraf denk je ‘Wat goed!’”
 
WeihnachtsOratorium
Het leuke van een stoomcursus is dat juist die vrijheid van zingen, je niet te hoeven bekommeren om elke noot, het plezier en je eigen stemgebruik zo’n boost kan geven.  En bij het WeihnachtsOratorium komt je aanloop naar de kersttijd tot leven!
 
Stabat Mater – Pergolesi
Maar over Pergolesi ook nog een woordje: VROUWEN NEEM JE MANNELIJKE PARTNER MEE, OF JE BROER, VRIEND, BUURMAN, COLLEGA OF KENNIS. Want dit jaar zingen we de vierstemmige uitvoering! Vanaf half november is ons studiemateriaal klaar. En als je dat bij ons bestelt, ontvang je jouw stem in MP3-formaat in je email! Bij dit project is er overigens geen stoomcursus, want we gaan alles samen studeren op twee studiemiddagen. 
 
Johannes Passion
Tenslotte graag jullie aandacht voor de Johannes Passion: vaak zeer geliefd bij de fijnproevers! Dit jaar laten we de planning rondom Pasen los en zingen we de Johannes Passion al veel eerder. LOOP HET NIET MIS! Immers, de studiedag is al op 7 maart en de uitvoering op 21 maart in de fraaie Geertekerk in Utrecht. Ook hier gaan we samen studeren. En je weet: http://www.coria.nl  helpt je super goed op weg!

Tot zings!
Team Passieprojecten

Stoomcursussen WeihnachtsOratorium
Driebergen, verschillende data: bas/tenor en sopraan/alt

Gevorderde en beginnende zangers kunnen zich ten volle voorbereiden op de uitvoering van het Weihnachts Oratorium door deel te nemen aan de stoomcursus. Het is fijn om samen te studeren!

De cursus voor bassen en tenoren bestaat uit twee vrijdagavonden in Driebergen. Sopranen en alten komen twee zaterdagmiddagen naar Parnassos in Utrecht om gezamenlijk de meest lastige passages door te nemen.

Schrijf je hier in voor de stoomcursus bas/tenor
Schrijf je hier in voor de stoomcursus alt/sopraan
 

WeihnachtsOratorium
Utrecht, zaterdag 21 december 2019

Natuurlijk ontbreekt deze klassieker niet op de agenda. Het Weihnachts Oratorium van Bach bestaat uit zes cantates. Oorspronkelijk was het bedoeld voor zes liturgische plechtigheden tijdens de twaalf heilige nachten. De teksten van de cantates komen uit de evangelieteksten van Mattheus en Lucas. Dit jaar zingen we tijdens het meezingconcert:

Cantate 1: 1e Kerstdag
Cantate 4: Naamdag (Nieuwjaar)
Cantate 5: Het licht dat de wijzen zagen
Cantate 6: De wijzen bij Herodes

Interesse? Lees meer!
 


Stem 1-daagse
Driebergen, zaterdag 11 januari 2020

Tussen alle meezingconcerten door, willen we je ook graag wijzen op de stem 1-daagse van 11 januari. Goede voornemens? Samen zingen is heerlijk, alleen zingen is doodeng. Alleen zingen is je zelf bloot geven, kwetsbaar worden. Hoe ga je daar mee om?

Tijdens de stem-1-daagse helpt Madeleine je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast. Vrijheid, plezier, het lichaam in cadans: daar zijn we naar op zoek. We zingen samen en alleen,
vanuit het verlangen om vrij uit te zingen. Met hart en ziel, maar ook met grond onder de voeten.

Interesse? Lees meer!
 Stabat Mater Pergolesi & Cantique de Jean Racine Fauré
Amsterdam, zaterdag 8 februari 2020

Een bijzondere combinatie van werken: Het Stabat Mater van Pergolesi, aangevuld met Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré. Het Stabat Mater vormt het hoofdonderdeel. Pergolesi componeerde dit stuk aan het eind van zijn leven. Het is zijn laatste werk, een paar dagen voor zijn dood voltooid. Het gaat over de smart van de bedroefde moeder van Jezus die haar zoon ziet sterven aan het kruis.

Dit werk is geschreven voor twee hoge stemmen, in die tijd vooral gezongen door mannen. Omdat het geheel van het Stabat Mater zo nu en dan wel erg hoog is voor (niet zo geoefende) stemmen, zingen we een aantal delen in een lagere toonsoort. Dit jaar nodigen we ook graag de heren weer uit om mee te zingen. Mannen, jullie zijn van harte welkom!

Interesse? Lees meer!
  
Johannes Passion
Utrecht, zaterdag 21 maart 2020

Ook dit jaar heeft u de keus uit twee verschillende Passie-meezingconcerten van Bach, waarbij niet de perfectie, maar de bevlogenheid het motto is. We beginnen met de Johannes Passion op 21 maart in de Geertekerk te Utrecht. Daarna volgen twee uitvoeringen van de Mattheus Passion, in Amsterdam en Utrecht. Voor de prachtige Johannes Passion rekenen we op zangers die het stuk al goeddeels kennen.

Er is één gezamenlijke studiedag op zaterdag 7 maart van 10:30 tot 1700 uur in Parnassos - Kruisstraat 201, Utrecht. Wees welkom!

Interesse? Lees meer!