Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - inspiratie in het najaar

image

In een meezingconcert meezingen is één, maar hoe het met je stemgebruik staat is twéé!
 
In deze nieuwsbrief tref je kleine cursussen aan, waarin juist dat element aan bod komt. Madeleine weeft vrijheid van het zingen samen met techniek en expressie.
 
Dat zie je terug in het aanbod van de 2-daagse Nigun zingen op 8 en 9 november. De nigun is het Jiddische lied van de ziel dat zich uitdrukt in en zich oefent en laaft aan de melodie. De melodie die de ziel opent en doet opleven. Ook wijzen we je graag op de Romantische duetten zingen vanaf 18 oktober. Adembenemend mooi… en dat brengt ons dan weer op de interessante workshop over tinnitus adem therapie van 29 november.
 
Maar ook bij de minder moeilijke meezingprojecten kun je je stem de ruimte geven zonder ballast, zoals Pegrolesi's Stabat Mater, waar dit jaar ook mannelijke deelnemers welkom zijn! Ook welkom ben je bij Requiem van Mozart, het stuk dat zo direct de ontroering en schoonheidsbeleving oproept. Wat dit laatste meezingconcert betreft: je maakt ons blij als je je daarvoor tijdig aanmeldt, dan komen we niet voor financiële verrassingen te staan bij eventuele dure annuleringskosten.
 
Of wil je even niet zingen, maar gewoon luisteren? Onze meest geoefende zangers voeren op zaterdag 12 oktober de Hohe Messe uit in Amsterdam. Wees welkom!

Tot zings!
Team Passieprojecten

Kom luisteren naar de Hohe Messe!
Amsterdam, zaterdag 12 oktober 2019

De zangers die deelnemen aan het meezingconcert van de Hohe Messe zijn zich volop aan het voorbereiden. Na de uitvoeringen van 2015 en 2017 hebben we ook nu weer de smaak te pakken. Het wordt prachtig!

Dit meezingconcert is moeilijk en daarom zijn we blij dat juist onze meest geoefende zangers zich hebben gemeld. Maar dat betekent niet dat anderen niet welkom zijn. Kom luisteren naar dit grootse werk in de prachtige Dominicuskerk. Breng partner, vriend, vriendin, buurman/vrouw of kind(eren) mee. Wees welkom!

Interesse? Lees meer!
 

Romantische duetten zingen
Driebergen, vanaf 18 oktober 2019

Na het succesvolle Purcell-duetten zingen in 2018 - nu een nieuw project voor najaar 2019: Romantische duetten.

Waarin we één vrijdagavond samen studeren en werken aan de geselecteerde stukken. En enkele weken daarna volgt één zondag waarin we alles wat we kunnen gaan zingen; solistisch of in klein verband. En als de dag dan ten einde loopt is ons publiek van harte welkom voor een prachtige kleine uitvoering.

Interesse? Lees meer!
Niguns, Jiddische liederen en stemexpressie
Driebergen, 8 en 9 november 2019

Waar woorden tekort schieten, daar begint de nigun, het Jiddische lied van de ziel dat zich uitdrukt in en zich oefent en laaft aan de melodie. De melodie die de ziel opent en doet opleven.

Dompel je zomaar even een weekeind in een andere cultuur, onderga hoe die liederen met het leven verbonden zijn. Ze ontlenen daaraan hun zeggingskracht. Ze zijn bij uitstek mensenwerk van de ene generatie naar de andere.

Interesse? Lees meer!

Tinnitus adem therapie
Driebergen, vrijdag 29 november

Mensen die last hebben van tinnitus kunnen dat als zeer hinderlijk ervaren wanneer ze in een koor zingen of in ensembles musiceren. Op deze cursusmiddag staat de Tinnitus Adem Therapie (TAT) centraal.

Therapeute en musicus Henriëtte Bakker zorgt ervoor dat zangers en musici zelf kunnen ondervinden dat met de ontspanningsoefeningen makkelijker stressvrij en vrijuit kunnen zingen of musiceren.  Een bijeenkomst voor iedereen die minder last wil ervaren van tinnitus of hyperacusis of kampt met overmatige spanning in zijn/haar lichaam.

Interesse? Lees meer!
 

Stabat Mater van Pergolesi (plus Cantique de Jean Racine van Fauré)
Amsterdam, zaterdag 8 februari 2020

Een klassieker binnen ons meezingconcerten-repertoire: Stabat Mater van Pergolesi. Voor de uitvoering in februari 2020 aangevuld met Fauré's Cantique de Jean Racine. Wat een prachtige stukken!

In voorgaande jaren voerden we het Stabat Mater alleen uit met vrouwenstemmen. Nu nodigen we ook erg graag mannen uit om mee te zingen! Geen stoomcursus voor dit meezingconcert, maar wel twee studiemiddagen op 26 januari en 2 februari. Zien we je daar?

Interesse? Lees meer!

Requiem van Mozart
Utrecht, zaterdag 2 mei 2020

De uitvoering van het Requiem van Mozart is op zaterdag 2 mei 2020. Dat lijkt nog ver weg, maar voor dit specifieke concert hebben we nu al een dringend verzoek: meld je aan!

Wij hebben hiervoor namelijk de mooie, maar ook behoorlijk prijzige Geertekerk gereserveerd en willen dat erg graag waarmaken. Late aanmeldingen leveren een groot financieel risico op: iets dat we ons niet kunnen permitteren. Je helpt ons met een tijdige aanmelding!

De uitvoering is op zaterdag 2 mei 2020, 2 dagen voor Dodenherdenking. Een bijzonder mooie manier om met dit gezamenlijk zingen stil te staan bij de slachtoffers van oorlog en geweld. Maar ook zonder deze achtergrond is dit werk prachtig om samen te zingen.

Interesse? Lees meer!