Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - de draad weer oppakken

image
Voor velen loopt de zomervakantie en einde: tijd om de draad van het dagelijkse leven weer op te pakken. Maar ook om nieuwe uitdagingen aan te gaan en inspirerende projecten te starten. Wij informeren jullie dan ook graag over het nieuwe en bomvolle programma van PassieProjecten dit najaar!

Workshops, koren en stemexpressie
Op dinsdag 3 september starten we weer met Come-together zingen. Een heerlijke inspirerende zangavond eens in de twee weken. Veel plezier, niet te hard werken en toch veel opsteken! En ken je onze goedbezochte zondagse Meezingochtenden in het Beauforthuis al? Kom vooral langs en ervaar dat het niet gaat om techniek en niveau, maar om energie en plezier. Daarnaast wijzen we je graag op onze Stem 1-daagses. Tijdens deze sessies helpt Madeleine je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast.

Al een paar jaar nodigen wij vrouwen uit om de tenorstem mee te zingen. En niet zonder succes! Ook op 20 september organiseren we weer een workshop voor dames om hun krachtige borststem te ontwikkelen. Ook in het najaar: de masterclass Ademhalen. Op 21 september en 2 november komt gastdocent Jerome Wehrens weer naar Driebergen om ons mee te nemen op "ademreis". Na het succesvolle Purcell-duetten-zingen in 2018 starten we vanaf 18 oktober een nieuw project: Romantische duetten. En ook een herhaling vanuit 2018: dompel jezef een heel weekend onder in een andere cultuur: op 8 en 9 november staat de nigun centraal. Het Jiddische lied van de ziel dat zich uitdrukt en zich oefent en laaft aan de melodie.

Meezingconcerten
De Hohe Messe als meezingconcert: 12 oktober is het zover. Ook al hadden we in juni al een eerste studiemiddag, je kunt je nog aansluiten op 14 september voor studiedag 2! Dit najaar staan de stoomcursussen en de twee volgende studiedagen op het programma. We hebben nog ruimte voor enkele deelnemers. En in december volgt uiteraard het Weihnachtsoratorium. Meer informatie over deze en alle andere meezingconcerten in het voorjaar van 2020 vind je op de website. Vergeet je niet alvast aan te melden, ook voor de stoomcursussen.

Tot zings!
Team PassieProjecten
Cometogether zingen
Driebergen, tweewekelijks vanaf 3 september 2019

Met het zingen van dit wereldrepertoire werk je aan het versterken van de innerlijke kant: weinig bladmuziek, veel aanleren op je gehoor en uit je hoofd zingen als stuur of als uitdaging. Je innerlijk vertrouwen groeit. Je zou het vocale fitness kunnen noemen.

Interesse? Lees meer!
 

Meezingochtenden Beauforthuis
Austerlitz, 22 september, 20 oktober 2019

Elke maand steken 3 Heuvelrug-zangers/dirigenten de koppen bij elkaar voor een meezingzondagochtend in het Beauforthuis. Want wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!

Samen maken we er een heerlijke ochtend van, waarbij het niet gaat om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie. Speelsheid is ons muzikale gereedschap. Jongeren van 9 tot 90 jaar: wees welkom!

Interesse? Lees meer!
 
 

Stem 1-daagse
Driebergen, 13 september, 19 oktober 2019

Samen zingen is heerlijk, alleen zingen is doodeng. Alleen zingen is je zelf bloot geven, kwetsbaar worden. Hoe ga je daar mee om?

Tijdens deze stem-1-daagse helpt Madeleine je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast. Vrijheid, plezier, het lichaam in cadans: daar zijn we naar op zoek. We zingen samen en alleen,
vanuit het verlangen om vrij uit te zingen. Met hart en ziel, maar ook met grond onder de voeten.

Interesse? Lees meer!Vrouwen kom in je kracht! Zing tenor!
Driebergen, 20 september 2019

Hoe gebruik je je stem optimaal in de laagte? Hoe zorg je ervoor dat het borstregister 'open' staat? Want juist die is klankrijk en belangrijk als je tenorstem wilt zingen!

Geef eens ruim baan aan je borststem. Des te makkelijker kom je ook in de hoogte! De borststem is bijvoorbeeld ook de basis van jodelen. Het wordt dus ongetwijfeld een dolle middag.

Interesse? Lees meer!

Masterclass Ademhalen
Driebergen, datum

Hoe belangrijk is ademhaling? Welke ademhaling past bij mij? Wat zijn de verschillen? Kan ik er mijn immuunsysteem, energieniveau en gezondheid mee beïnvloeden? Kan ademhaling mij helpen bij een burn-out en slapeloosheid?

Als deze vragen je prikkelen dan mag je onze ademworkshop niet missen!Deze workshop is een samenwerking van Madeleine Ingen Housz met Jerome Wehrens van bmind.nl.

Interesse? Lees meer! 

Hohe Messe Meezingconcert
Amsterdam, 12 oktober 2019

De Hohe Messe als meezingconcert! Na de uitvoeringen in februari 2015 en oktober 2017 hebben we de smaak te pakken. We zoeken nog 'sopraan II'-deelnemers om het koor te versterken.

Aanvullend op de twee resterende studiedagen in het najaar is er de stoomcursus. Iedereen die de Hohe Messe nog nooit gezongen heeft, verwachten we daar in ieder geval! In de stoomcursus wordt echte partijstudie gedaan voor wie graag samen met anderen de noten instudeert.

Interesse? Lees meer!

Romantische duetten zingen
Driebergen, vanaf 18 oktober 2019

Na het succesvolle Purcell-duetten-zingen in 2018 - nu een nieuw project voor najaar 2019: Romantische duetten. Waarin we één vrijdagavond samen studeren en werken aan de geselecteerde stukken. En enkele weken daarna volgt één zondag waarin we alles wat we kunnen gaan zingen; in grote bezetting en kleine bezetting. En als de dag dan ten einde loopt is ons publiek van harte welkom voor een prachtige uitvoering.

Interesse? Lees meer!
Niguns, Jiddische liederen en stemexpressie
Driebergen, 8 en 9 november 2019

Waar woorden tekort schieten, daar begint de nigun, het Jiddische lied van de ziel dat zich uitdrukt en zich oefent en laaft aan de melodie. De melodie die de ziel opent en doet opleven.
Dompel je zomaar even een weekeind in een andere cultuur, onderga hoe die liederen met het leven verbonden zijn. Ze ontlenen daaraan hun zeggingskracht. Ze zijn bij uitstek mensenwerk van de ene generatie naar de andere.

Interesse? Lees meer!Weihnachtsoratorium
Amsterdam, 21 december

Natuurlijk ontbreekt deze klassieker niet op de agenda. Het Weihnachts Oratorium van Bach bestaat uit zes cantates. Oorspronkelijk was het bedoeld voor zes liturgische plechtigheden tijdens de twaalf heilige nachten. De teksten van de cantates komen uit de evangelieteksten van Mattheus en Lucas. Dit jaar zingen we tijdens het meezingconcert:
Cantate 1 1e Kerstdag
Cantate 4 Nieuwjaarsdag
Cantate 5: Het licht dat de wijzen zagen
Cantate 6: De wijzen bij Herodes

Interesse? Lees meer!