Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten – Een zangstuk voor 1000 stemmen

image

Een speciale eenmalige nieuwsbrief voor een speciaal project: vanuit PassieProjecten willen we namelijk graag The Public Domain, een project van het Nederlands Kamerkoor (NLK) onder de aandacht brengen.

Op 5 en 6 juli zullen in Amsterdam en Haarlem twee concerten te horen zijn o.l.v. chefdirigent NLK Peter Dijkstra. Het stuk werd al gezongen in New York en Berlijn, voor Nederland is dit de absolute première! Maar liefst 1000 zangers zullen The Public Domain van David Lang zingen. Lang schreef dit stuk om dat wat ons verbindt te accentueren. In een wereld waarin verdeeldheid ons tekent, is muziek één van de krachtigste middelen die ons verbindt, bij uitstek door ons eigen instrument: de stem.

De teksten voor The Public Domain liet Lang ‘door ons’, dus door het publiek, schrijven. Hij gebruikte namelijk google door automatische aanvullingen van de meeste gezochte termen op het woordje our (NL: onze) te laten maken. Hier rolden ruim 60 gedeelde noemers uit, die hij gebruikte als de basis van zijn stuk. Eén van deze toepasselijke kreten is Our love of music.

In de veronderstelling dat dit een gedeelde noemer is van ieder die deze tekst leest, hopen wij namens PassieProjecten nog een aantal zangers te mogen verwelkomen. De inschrijvingen zijn eigenlijk gesloten maar in verschillende projectkoren zijn nog plaatsjes te vergeven. Deze projectkoren repeteren drie keer op een vaste locatie met een eigen dirigent. Voor een overzicht van alle locaties, data en tijden verwijzen we je naar de website van The Public Domain. Wil je een vertrouwd gezicht als dirigent? Geef je dan op voor het maandagavondkoor in Amsterdam, dat staat onder leiding van onze eigen dirigent in opleiding, Flora Huberts, dochter van Madeleine. Kosten voor deelname in een projectkoor zijn €25,- per persoon plus €1,- administratiekosten.
 
Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op via: info@publicdomain.nl. Wij vinden het natuurlijk leuk als je daarbij benoemt dat dit via PassieProjecten onder de aandacht kwam. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van The Public Domain. Of naar persoonlijke en bevlogen filmpjes over het project van David Lang en Peter Dijkstra.

Tot zings!
Team PassieProjecten