Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Verbondenheid

image
Het is alweer 11 mei. De drukke dagen met onze meezingconcerten liggen inmiddels achter ons. Twee keer de Matthäus, een keer de Johannes Passion en vorig weekend nog de uitvoering van het Requiem van Fauré met delen uit het Stabat Mater van Pergolesi. Tijd om even stil te staan. Bij de prachtige muziek en de kwalitatief zeer goede, intense uitvoeringen door onze zangers en orkestleden.
 
Maar ook tijd om stil te staan bij de vele diverse individuele achtergronden, de persoonlijke verhalen van onze deelnemers. Zo had iemand al jaren de diepe wens om de Matthäus te komen zingen, maar durfde ze de sprong steeds niet te nemen. Nu wel: ze was helemaal dolblij! Iemand anders vertelde dat zijn vrouw een paar jaar geleden gestorven was. Hij kon door de uitvoering dat verdriet op een nieuwe manier doorleven. Een ander had drie maanden vrijwel dagelijks geoefend en zong nu alle Bach-uitvoeringen mee, blakend van vreugde en geluk. Of iemand vertelde: ‘In mijn eigen koor moet ik altijd op mijn tellen passen, maar hier durfde ik me helemaal over te geven aan het zingen.’
 
Een ander bijzonder ervaringsverslag dat we van een deelnemer kregen, is ongetwijfeld voor velen herkenbaar. We delen het graag: ‘Het fijne is dat je de medezangers niet uit hoeft te leggen waarom je het zo heerlijk vindt om de muziek van Bach, en anderen, te zingen. Ook al lukt het mij niet om de namen van mijn medezangers te onthouden, de gezichten onthoud ik natuurlijk wel. En na een paar jaar is het altijd zo dat je dezelfde mensen met veel enthousiasme kunt begroeten.  Daardoor zijn de gesprekjes in de pauzes met mensen die je helemaal niet kent zo leuk en openhartig. Daar geniet ik elke keer weer van.’
 
‘Het mooie van PassieProjecten is dat de saamhorigheid tussen de mensen heel sterk te voelen is. Ik nam deel aan de Johannes Passion, maar had op privé gebied nogal wat anders aan m’n hoofd. Toch ben ik na enige aarzeling naar de Geertekerk gegaan en heb ik met extra veel aandacht en emotie kunnen zingen. Twee vrouwen naast me had ik verteld wat er aan de hand was. En dat mijn stem het dan even niet meer doet tijdens de repetitie van Ruht Wohl, snappen ze. Dat geeft die verbondenheid met elkaar en de muziek op dat moment.’
 
Verbonden met elkaar en met de muziek. Daar gaan we voor, ook in de meezingconcerten die vanaf komend najaar weer op de agenda staan: de Hohe Messe, het Weihnachts Oratorium, het Stabat Mater van Pergolesi… Op onze website is al volop informatie te vinden en kun je je al inschrijven. Voor de Hohe Messe nemen we al een aanloopje in juni met de eerste studiedag. Schrijf je dus snel in, om die mooie ‘verbindingsvibe’ van de afgelopen meezingconcerten nog even vast te houden!
 
En ook voor al onze andere meezingactiviteiten geldt uiteraard de verbondenheid met elkaar en met de muziek. Zo staan in juni nog de maandelijkse meezingochtend in het Beauforthuis en de Stem 1-daagse op de agenda. En tenslotte wijzen we jullie graag op een nieuw project na de zomervakantie: Romantische duetten.
 
Tot zings!
Team PassieProjecten

Hohe Messe Meezingconcert
Amsterdam, 12 oktober 2019

De Hohe Messe als meezingconcert! We zoeken nog deelnemers om het koor te versterken. Om te zorgen dat we met zijn allen goed voorbereid zijn om de uitvoering tot een succes te maken zijn er drie studiemomenten. De eerste op 16 juni, de andere twee volgen na de vakantieperiode. Deze studiedagen horen bij de inschrijving, en worden sterk aanbevolen.

Maar voor de duidelijkheid: er zijn onder ons ook mensen die juist in juni op vakantie zijn. Laat dit niet de reden zijn om niet aan de Hohe Messe mee te doen! Het is heel fijn om juist voor de vakantie al een opwarmer te hebben voor dit project, maar als je die keer verzuimen moet, is dat geen beletsel om aan het project mee te doen.

Aanvullend op de studiedagen is er de stoomcursus. Iedereen die de Hohe Messe nog nooit gezongen heeft, verwachten we daar in ieder geval!

Interesse? Lees meer!

Meezingochtend in Beauforthuis
Austerlitz, zondag 2 juni

Elke maand organiseren zangdocenten Inge van Keulen en Madeleine Ingen Housz samen met pianist Ronald van Eunen een meezingzondagochtend in het Beauforthuis. Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit - samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie. Speels is ons muzikale gereedschap!

Interesse? Lees meer!
 Stem 1-daagse
Driebergen, vrijdag 7 juni

Voor de stem 1-daagse van 7 juni zijn nog enkele plaatsen vrij. Doe je mee? Samen zingen is heerlijk, alleen zingen is doodeng. Alleen zingen is je zelf bloot geven, kwetsbaar worden. Hoe ga je daar mee om?

Tijdens de stem-1-daagse helpt Madeleine je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast. Vrijheid, plezier, het lichaam in cadans: daar zijn we naar op zoek. We zingen samen en alleen,
vanuit het verlangen om vrij uit te zingen. Met hart en ziel, maar ook met grond onder de voeten.

Interesse? Lees meer!Romantische duetten zingen
Driebergen, 18 oktober en 3 november

Na het succesvolle Purcell-duetten zingen in 2018 - nu een nieuw project voor het najaar 2019: Romantische duetten.

We zingen muziek van Mendelssohn en Schumann. In een groep van maximaal 18 vrouwen werken we op één vrijdagavond aan noten studeren. Op zondag 3 november zingen we alles in grote en kleine bezetting. Natuurlijk zingen we daarna alles achter elkaar nog één keer door met eigen publiek.

Ieder die meezong in het vorige project en met het Stabat Mater weet hoe leuk dit kan zijn!

Interesse? Lees meer!