Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Tijd voor een uitdaging?

image
Heb je zin in uitdaging?

Het laatste weekend van onze thematische jaarcycus staat in het teken van Georgië en dan uiteraard vooral de bijzondere zangtraditie van dit land. Heb je zin in een uitdaging? Dompel je onder en maak kennis met deze bijzondere muziek!

Om je alvast kennis te laten maken een aantal wetenswaardigheden op een rij. Wist je dat...
  • ... de vocale muziek uit Georgië behoort tot Unesco wereld erfgoed? En een eigen klank idioom heeft dat je onmiddellijk herkent als je er eenmaal mee hebt kennisgemaakt. Een voorproefje hoor je hier. 
  • ... hun zangcultuur is ingebed in feestmaaltijden waarin elke groep "het glas heft”, elkaar toespreekt en wensen uitspreekt, die vervolgens worden gevolgd door een lied? Een voorbeeld vind je hier (en dat gaan wij ook doen natuurlijk!)
  • ... je voor een kennismaking met deze rijke zangcultuur niet hoeft af te reizen naar Georgië, maar op 10, 11 en 12 mei van harte welkom bent bij PassieProjecten aan 't Haagje in Driebergen?
En als we dan toch met diverse wetenswaardigheden bezig zijn: wist je dat...
  • ... de Hohe Messe van J.S. Bach tot de allergrootste werken van de muziekgeschiedenis behoort?
  • ... Bach daarbij voornamelijk putte uit eerder geschreven werken? Je kunt die bronnenlijst op de website terugvinden en de pdf downloaden. Een soort plagiaat uit eigen werk.  
  • ... de eerste oefen- en kennismakingsmiddag in de mooie Dominicus plaatsvindt op zondag 16 juni in Amsterdam?
  • ... het Passieprojecten kenmerkt dat we zo’n avontuur samen aan gaan, omdat we genoeg zangers en zangeressen hebben die zich graag met dit pittige maar prachtige bouwwerk laten uitdagen?
Of wil je wellicht beleven wat zingen met moed te maken heeft? Kom dan naar de Stem 1-daagse op 7 juni. Geen bladmuziek, geen voorkennis vereist of repetoire studeren. Voluit zingen vanuit het hart. Neem gewoon jezelf mee, dat is genoeg.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op onderstaande informatieblokken of ga naar onze website, waar uiteraard nog veel meer projecten staan genoemd. We gaan een boeiend en bloeiend voorjaar tegemoet.

Tot zings!
Team PassieProjecten
Thematische Jaarcyclus -Georgië
Driebergen, 10/11/12 mei

Ooit was het de paradijstuin van de Sovjet Unie: Georgië, het land met die prachtige zangcultuur, die zelfs de status heeft van Unesco werelderfgoed. De eigen harmonie en de bijzondere wijze van zingen zijn uniek en de eigenzinnige samenklank geeft ons enorme kracht en verbinding.

Het laatste weekend van de thematische jaarcycus staat in het teken van dit bijzondere land en dan uiteraard vooral van deze bijzondere zangtraditie. Dompel je onder en ontwikkel je krachtige borststem met deze methode!

Interesse? Lees meer!

Dodenherdenking 2019: kom luisteren naar het Requiem van Fauré en delen uit Stabat Mater
Odijk, 4 mei 2019

Een bijzonder project op een passende datum. Passieprojecten voert op 4 mei het Requiem van Fauré uit met compleet orkest, veel altvioolklank en blazers! En naast het Requiem voeren we ook 5 delen uit het Stabat Mater van Pergolesi met vrouwen die dit al eerder met ons hebben meegezongen.

De voorbereidingen zijn in volle gang met een enthousiaste groep deelnemers. Wil je komen luisteren? Wees welkom: er zijn nog luisterkaarten beschikbaar!

Interesse? Lees meer!
 


 

Hohe Messe Meezingconcert
Amsterdam, 12 oktober 2019

De Hohe Messe als meezingconcert! Na de uitvoeringen in februari 2015 en oktober 2017 hebben we de smaak te pakken. We zoeken nog deelnemers om het koor te versterken. Om te zorgen dat we met zijn allen goed voorbereid zijn om de uitvoering tot een succes te maken zijn er drie studiemomenten. Deze horen bij de inschrijving, en worden sterk aanbevolen.

Aanvullend op de studiedagen is er de stoomcursus. Iedereen die de Hohe Messe nog nooit gezongen heeft, verwachten we daar in ieder geval! In de stoomcursus wordt echte partijstudie gedaan voor wie graag samen met anderen de noten instudeert.

Interesse? Lees meer!

Stem 1-daagse
Driebergen, 7 juni

Voor de stem 1-daagse van 7 juni zijn nog enkele plaatsen vrij. Doe je mee? Samen zingen is heerlijk, alleen zingen is doodeng. Alleen zingen is je zelf bloot geven, kwetsbaar worden. Hoe ga je daar mee om?

Tijdens de stem-1-daagse helpt Madeleine je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast. Vrijheid, plezier, het lichaam in cadans: daar zijn we naar op zoek. We zingen samen en alleen,
vanuit het verlangen om vrij uit te zingen. Met hart en ziel, maar ook met grond onder de voeten.

Interesse? Lees meer!