Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Georgië on my mind

Twee vragen willen we aan jullie stellen. Twee korte vragen maar. Zonder verplichting om te antwoorden uiteraard, maar als je dat wel wilt doen: stuur vooral je ideeën, wedervragen en suggesties naar ons toe (info@passieprojecten.nl).
 
De eerste vraag luidt:
Waar denk je aan bij het land Georgië? Misschien denk je aan Eduard Shevardnadze, of denk je “mooi land”  of “weet ik niet” en nog veel meer mogelijkheden. Waar ik (Madeleine) aan denk bij het land Georgië? Het is een klein land, misschien maar 3x groter dan Nederland.  Een land met een prachtige eigen cultuur. Het is jarenlang de paleistuin en -keuken van Rusland geweest. Met een eigen taal, inclusief eigen lettertekens, een prachtig gevarieerd landschap, exclusieve goede wijn. Maar boven alles: een volstrekt eigen zangcultuur, zozeer dat het behoort tot cultureel erfgoed van de Verenigde Naties!
 
Die traditie heb ik meebeleefd: vele kleine zanggroepen uit ieder dorp vieren hun leven met elkaar aan een langgerekte tafel met allerlei heerlijkheden. Iedereen wacht tot een van de groepsleiders opstaat en het woord neemt. Een geheel vrije inleiding over alles wat er zich in het leven voordoet: vriendschap, troost, filosofische gedachten, een parabel, een wijsheid. Dáár wordt het glas op geheven. En dan? Dan begint de groep te zingen, samen, luisterend naar elkaar, vaak zonder elkaar aan te kijken, Er klinkt kracht en vitaliteit.
 
Nu komt vraag 2:
Stel nu eens dat wij bij PassieProjecten de juiste contacten hebben om een reis te organiseren naar Georgië, waarin je zelf zingt (Westers en Georgisch) en je kennismaakt met deze prachtige traditie. Zou je aan een dergelijke vakantie van ca. 14 dagen willen meedoen? We horen het graag!
 
Naast bovenstaande vragen willen we jullie –zoals gebruikelijk- ook graag wijzen op een aantal diverse activiteiten die in oktober en november bij PassieProjecten op de agenda staan.