Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Activiteiten najaar 2018

image
Graag sturen we jullie deze nieuwsbrief bomvol diverse activiteiten die in oktober en november bij PassieProjecten op de agenda staan.

In de komende periode zijn er nog geen Meezingconcerten, maar wel veel korte workshops. Op vrijdag 5 oktober organiseren we de Tinnitus workshop. Diezelfde dag starten we met de duetten van Purcell. Er is voor sopranen nog plek. Op zaterdag 6 oktober de veel gevraagde stem 1-daagse, waar jouw vraag m.b.t. je eigen stem het uitgangspunt is. Op vrijdag 12 oktober is de tweede workshop tenorzingen voor vrouwen. In de leiding niet alleen Madeleine, maar ook Flora Huberts, thuis in wereldmuziek.
 
Ook de meezingochtenden in het Beauforthuis in Austerlitz komen er weer aan: op zondagochtend 28 oktober, 18 november en 23 december.  Waarbij het niet gaat om techniek en niveau, maar om energie en plezier. We zingen uit volle borst, met spontaniteit en vrijheid!
 
Er is een totaal nieuwe opzet voor de jaartraining van PassieProjecten. Deze  bestaat uit vier inspirerende themaweekeinden met elk hun eigen karakter, ritme en geluid. Dompel jezelf onder in het volledige traject, of kies één of meerdere losse weekeinden. Het eerste deel staat in het teken van Jiddische niguns en stembevrijding en vindt plaats op 23 en 24 november. Kom en ontdek de stem die wellicht nog diep in jezelf verborgen is.
 
Het Meezingconcerten-seizoen komt dichterbij! En dat betekent een begin met de stoomcursussen voor het Weihnachts Oratorium. Dit jaar met een hele mooie selectie inclusief een paar uitdagende stukjes: cantates 1, 2, 5 en 6. De stoomcursussen zijn de perfecte manier om samen deze stukken onder de knie te krijgen. Sopranen en alten komen op 25 november en 9 december bijeen. Tenoren en basen oefenen op 30 november en 14 december. Op 22 december volgt de uitvoering in Amsterdam, kom meezingen!

Tot zings!
Team PassieProjecten
Zingen met tinnitus
Driebergen, vrijdag 5 oktober

Last van verminderd goed gehoor? of last van oorsuizen? Henriette Bakker, musicus, weet er alles van. Zij werd specialist op Tinnitus Adem Therapie. Geen valse beloftes, maar een beter begrip van tinnitus en oefeningen die helpen er beter mee om te gaan.

Een dag voor iedereen die vrijer wil zingen en minder last wil ervaren van tinnitus of hyperacusis of kampt met overmatige spanning in zijn/haar lichaam.

Interesse? Lees meer!
 
Purcell - Duetten zingen met vrouwen
Driebergen, 5 - 21 oktober

Met maximaal 18 deelneemsters willen we Purcell- duetten zingen. Ons plan? Na opgave sturen we je een link met de bladmuziek en luisterhulp toe. Eén vrijdagavond werken we aan noten studeren. En één zondag zingen we alles wat we kunnen en kennen in grote en kleine bezetting, tot de dag ten einde loopt en we alles nog eenmaal ten gehore brengen.

Er is nog plek voor een paar laatste deelneemsters!

Interesse? Lees meer!
 


 
Stem 1-daagse
Driebergen, zaterdag 6 oktober

Samen zingen is heerlijk, alleen zingen is doodeng. Alleen zingen is je zelf bloot geven, kwetsbaar worden. Hoe ga je daar mee om?
Tijdens de stem-1-daagse helpt Madeleine je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast. Vrijheid, plezier, het lichaam in cadans: daar zijn we naar op zoek. Meld je aan voor de eerstvolgende op 6 oktober!

Interesse? Lees meer! (6 oktober)Vrouwen, kom in je kracht. Zing tenor!
Driebergen, 12 oktober

De dapperste vrouwen zingen bij ons al enige tijd tenorpartijen. Maar hebben we de kans gehad om die klank van die lage stem ten volle te benutten? En hoe makkelijker je ruim baan geeft aan je borststem, des te makkelijker kom je ook in de hoogte! Want dat is bijvoorbeeld ook de basis van jodelen.
Wees welkom bij deze bijeenkomst op 12 oktober. We gaan aan de slag middels stemexpressie, een lied uit Georgie, en natuurlijk ook wat fragmenten uit WeihnachtsOratorium o.l.v. moeder en dochter IngenHousz. Je krijgt 1 week van tevoren een link met de oefennoten en een korte opname toegestuurd.

Journalist Marieke van Willigen waagde ook de "tenor-sprong" en schreef over haar ervaringen met Ein Deutsches Requiem van Brahms in het magazine Luister. Lees hier haar aanstekelijke verslag!

Interesse? Lees meer!
 
Meezingochtenden in Beauforthuis
Austerlitz, 28 oktober, 18 november

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit - samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Onze zondagse meezingochtenden in het Beauforthuis trekken een grote groep mensen aan. Lekker spontaan zingen onder leiding van drie Heuvelrug zangers-dirigenten! Ook dit najaar zingen we weer maandelijks met elkaar van 10.30 tot 12.15 uur. Voor jongeren van 9 tot 90 jaar!

Interesse? Lees meer! (28 oktober)
 


Thematische Jaartraining - Themaweekeinden
23 november 2018 - 12 mei 2019

In de nieuwe opzet van onze jaartraining kun je kiezen voor alle of enkele van de vier inspirerende themaweekeinden. Deelnemers die zich voor het volledige traject opgeven hebben voorrang. Laat je meevoeren door de verschillende windstreken, ritmes en geluiden:

1 Jiddische niguns en stembevrijding: 23/24 november
2 Indianenliederen met Heartbeat-ritmes 18/19 januari
3 Afrika en ritme, spel -Taketina, en zang 15/16/17 maart
4 Georgie en kracht in je stem ontwikkelen 10/11/12 mei

Interesse? Lees meer!

Weihnachts Oratorium Meezingconcert
Amsterdam, 22 december 2018

Het Weihnachts Oratorium, van J. S. Bach, gecomponeerd in 1734/ 35. Bach's kerstlied: een mooiere voorbereiding op de Kersttijd is bijna niet denkbaar! Wij organiseren dit meezingconcert op zaterdag 22 december 2018 in de Dominicuskerk in Amsterdam.

Voor ieder die extra wil oefenen - erin komen - samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen. Sopranen en alten komen op 25 november en 9 december bijeen. Tenoren en basen oefenen op 30 november en 14 december. Vrouwen die zich aanmelden als tenor mogen gratis deelnemen aan de stoomcursus van de tenoren.
Los van de stoomcursussen is iedereen welkom op de studiemiddag van 15 december om gezamenlijk de liederen door te nemen.

Interesse? Lees meer!
Meer weten over de stoomcursussen? Klik hier!