Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - een nieuw seizoen, een nieuw geluid!

image
Voor velen zit de zomervakantie er op: tijd om het dagelijkse leven en de bijbehorende structuren weer te omarmen. En ook om nieuwe uitdagingen aan te gaan en inspirerende projecten te starten. Tijd dus ook om jullie te informeren over het bomvolle programma van PassieProjecten dit najaar!

Workshops, koren en stemexpressie
Op dinsdag 4 september starten we weer met Come-together zingen. Woon je niet ver van Zeist-Driebergen, dan is deze inspirerende zangavond eens per 14 dagen wellicht iets voor jou!  En ken je onze goedbezochte zondagse Meezingochtenden in het Beauforthuis al? Waarbij het niet gaat om techniek en niveau, maar om energie en plezier. Heb je ruis of piep in je oor en wil je toch graag blijven zingen? Weet dat we op vrijdag 5 oktober een speciale Tinnitus workshop organiseren. Ook starten we dan in een groep met maximaal 18 vrouwen aan de duetten van Purcell. Daarnaast wijzen we je graag op onze Stem 1-daagses. Ben je hees, of onbekend met je stem? Tijdens deze sessies helpt Madeleine je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast. Tenslotte nodigen we vrouwen uit om hun krachtige tenorstem te ontwikkelen. De eerste workshop op 21 september zit al vol, wees dus welkom op 12 oktober.

Meezingconcerten
In het najaar richten we ons met een groep zangers op het project Tranen en Troostende engelen. Op zaterdag 20 oktober brengen we deze prachtige muziek ten gehore in de Engelse kerk, Begijnhofje in Amsterdam. Kom je luisteren? Onze meezingconcerten staan vooral gepland voor december, februari, april en mei: lees meer over het Weihnachtsoratorium (niveau 3) Gloria van Vivaldi (niveau 2) Matthäus- en Johannes Passion en het Requiem van Fauré (niveau 2) op onze website. Vergeet je niet alvast aan te melden, ook voor de stoomcursussen.

Tot zings!
Team PassieProjecten
Come-together Zingen
Driebergen, 2 wekelijks op de dinsdagavond. Start 4 september

Van Jiddisch tot Afrikaans, met canons, call-response-zingen en klankimprovisaties. Met het zingen van dit wereldrepertoire werk je aan het versterken van de innerlijke kant. Liederen uit alle culturen waarin levenswijsheid en vitaliteit de weg wijzen. Weinig bladmuziek, veel aanleren op je gehoor en uit je hoofd zingen als stuur of als uitdaging. Je zou het vocale fitness kunnen noemen...

Interesse? Lees meer!
 


 
Meezingochtenden in Beauforthuis
Austerlitz, 16 september, 28 oktober, 18 november

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit - samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Onze zondagse meezingochtenden in het Beauforthuis trekken een grote groep mensen aan. Lekker spontaan zingen onder leiding van drie Heuvelrug zangers-dirigenten! Ook dit najaar zingen we weer maandelijks met elkaar van 10.30 tot 12.15 uur. Voor jongeren van 9 tot 90 jaar!

Interesse? Lees meer! (16 september)
 


Zingen met tinnitus
Driebergen, vrijdag 5 oktober

Last van verminderd goed gehoor? of last van oorsuizen? Henriette Bakker, musicus, weet er alles van. Zij werd specialist op Tinnitus Adem Therapie. Geen valse beloftes, maar een beter begrip van tinnitus en oefeningen die helpen er beter mee om te gaan.

Een dag voor iedereen die vrijer wil zingen en minder last wil ervaren van tinnitus of hyperacusis of kampt met overmatige spanning in zijn/haar lichaam.

Interesse? Lees meer!
 


 
Purcell - Duetten zingen met vrouwen
Driebergen, 5 - 21 oktober

Met maximaal 18 deelneemsters willen we Purcell- duetten zingen. Ons plan? Na opgave sturen we je een link met de bladmuziek en luisterhulp toe. Eén vrijdagavond werken we aan noten studeren. En één zondag zingen we alles wat we kunnen en kennen in grote en kleine bezetting, tot de dag ten einde loopt en we alles nog eenmaal ten gehore brengen.

Er is nog plek voor een paar laatste deelneemsters!

Interesse? Lees meer!
 


 


 


 
Stem 1-daagses
Driebergen, zaterdag 6 oktober

Samen zingen is heerlijk, alleen zingen is doodeng. Alleen zingen is je zelf bloot geven, kwetsbaar worden. Hoe ga je daar mee om?
Tijdens de stem-1-daagse helpt Madeleine je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast. Vrijheid, plezier, het lichaam in cadans: daar zijn we naar op zoek. De eerste Stem 1-daagse van 1 september is inmiddels vol. Meld je aan voor 6 oktober!

Interesse? Lees meer! (6 oktober)
 

Vrouwen, kom in je kracht. Zing tenor!
Driebergen, 12 oktober

Al een paar jaar nodigen wij vrouwen uit om de tenorstem mee te zingen. En niet zonder succes. Juist de dapperste vrouwen zingen bij ons al enige tijd tenorpartijen. Maar hebben we de kans gehad om die klank van die lage stem ten volle te benutten? En hoe makkelijker je ruim baan geeft aan je borststem, des te makkelijker kom je ook in de hoogte! Want dat is bijvoorbeeld ook de basis van jodelen. De workshop op 21 september is inmiddels vol, wees dus welkom bij de tweede bijeenkomst op 12 oktober. We gaan aan de slag middels stemexpressie, en lied uit Georgie, en natuurlijk ook wat fragmenten uit WeihnachtsOratorium o.l.v. moeder en dochter IngenHousz Je krijgt 1 week van tevoren een link met de oefennoten en een korte opname toegestuurd.

Journalist Marieke van Willigen waagde ook de sprong en schreef over haar ervaringen met Ein Deutsches Requiem van Brahms in het magazine Luister. Lees hier haar aanstekelijke verslag!

Interesse? Lees meer!
 

Weihnachts Oratorium Meezingconcert
Amsterdam, 22 december 2018

Het Weihnachts Oratorium, van J. S. Bach, gecomponeerd in 1734/ 35. Bach's kerstlied: een mooiere voorbereiding op de Kersttijd is bijna niet denkbaar! Wij organiseren dit meezingconcert op zaterdag 22 december 2018 in de Dominicuskerk in Amsterdam.

Voor ieder die extra wil oefenen - erin komen - samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen. Vrouwen die zich aanmelden als tenor mogen gratis deelnemen aan de stoomcursus van de tenoren.

Interesse? Lees meer!
 


 
Gloria van Vivaldi
2 februari 2019

Vivaldi's "Gloria" wordt gewoonlijk gezongen door gemengd koor, toch waren de oorspronkelijke zangers van Vivaldi de bewoonsters van het Venetiaanse Ospedale della Pietà, een weeshuis voor meisjes. Wij gaan net als hen 4-stemmig zingen.

De uitvoering vindt plaats op zaterdag 2 februari 2019 in de Dominicuskerk in Amsterdam. Voor dit project geen stoomcursus, want we studeren alles samen in. De ervaring leert dat dit genoeg is. De twee studiemiddagen vinden plaats op zondag 20 januari en zondag 27 januari. Wees welkom!

Interesse? Lees meer!