Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten: laat je horen!

image
Beste zangers,

Naast de grote meezingconcerten van PassieProjecten, kun je je ook eens laten uitdagen in kleiner verband. Laat je horen, laat je zien, laat je meenemen!  Het aanbod in deze nieuwsbrief vraagt geen kennis van noten lezen, alles is gericht op vrij-uit zingen.

Zo is de Purcell-dag ontstaan vanuit het overweldigende enthousiasme bij Pergolesi. En de “Vrouwen, kom in je kracht en zing tenor”- pilot komt voort uit alle meezingconcerten, waar steeds meer vrouwen zich hebben laten horen vanuit de diepte van hun stem. Dat is een enorme aanrader, ook als je nog liever even je sopraan of altstem blijft zingen in een meezingconcert!

Op 21 juli is er een unieke Masterclass Ademhaling van Jerome Wehrens. In deze workshop worden toonaangevende methodes behandeld, mis hem niet! In september starten we weer met Come-together zingen. Woon je niet ver van Zeist-Driebergen, dan is deze zangavond eens per 14 dagen wellicht iets voor jou!  En heb je ruis of piep in je oor wil je toch graag blijven zingen? Weet dat we een speciale Tinnitus workshop organiseren. Tenslotte onze Stem 1-daagses. Ben je hees, of onbekend met je stem? Tijdens deze sessies helpt Madeleine je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast.

Tot zings!
Team PassieProjecten
Masterclass Ademhaling
Driebergen, zaterdag 21 juli

Hoe belangrijk is ademhaling? Welke ademhaling past bij mij? Wat zijn de verschillen? Kan ik er mijn immuunsysteem, energieniveau en gezondheid mee beïnvloeden? Kan ademhaling mij helpen bij een burn-out en slapeloosheid? Als deze vragen je prikkelen dan mag je onze ademworkshop niet missen!
Deze workshop wordt gegeven door Jerome Wehrens van bmind.nl

Interesse? Lees meer!
 

 
Stem 1-daagses
Driebergen, zaterdag 1 september en 6 oktober

Samen zingen is heerlijk, alleen zingen is doodeng. Alleen zingen is je zelf bloot geven, kwetsbaar worden. Hoe ga je daar mee om?
Tijdens de stem-1-daagse helpt Madeleine je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast. Vrijheid, plezier, het lichaam in cadans: daar zijn we naar op zoek.

Interesse? Lees meer! (1 september)
Interesse? Lees meer! (6 oktober)
 

Come-together Zingen
Driebergen, 2 wekelijks op de dinsdagavond. Start 4 september

Van Jiddisch tot Afrikaans, met canons, call-response-zingen en klankimprovisaties. Met het zingen van dit wereldrepertoire werk je aan het versterken van de innerlijke kant. Liederen uit alle culturen waarin levenswijsheid en vitaliteit de weg wijzen. Weinig bladmuziek, veel aanleren op je gehoor en uit je hoofd zingen als stuur of als uitdaging. Je zou het vocale fitness kunnen noemen...

Interesse? Lees meer!
 


 
Vrouwen, kom in je kracht. Zing tenor!
Driebergen, 21 september

Al een paar jaar nodigen wij vrouwen uit om de tenorstem mee te zingen. En niet zonder succes. Juist de dapperste vrouwen zingen bij ons al enige tijd tenorpartijen. Maar we hebben nog niet veel kansen gehad om die klank van die lage stem ten volle te benutten. En hoe makkelijker je ruim baan geeft aan je borststem, des te makkelijker kom je ook in de hoogte! Het is bijvoorbeeld ook de basis van jodelen.

Journalist Marieke van Willigen waagde ook de sprong en schreef over haar ervaringen met Ein Deutsches Requiem van Brahms in het magazine Luister. Lees hier haar aanstekelijke verslag!

Interesse? Lees meer!
 
Zingen met tinnitus
Driebergen, vrijdag 5 oktober

Last van verminderd goed gehoor? of last van oorsuizen? Henriette Bakker, musicus, weet er alles van. Zij werd specialist op Tinnitus Adem Therapie. Geen valse beloftes, maar een beter begrip van tinnitus en oefeningen die helpen er beter mee om te gaan.

Een dag voor iedereen die vrijer wil zingen en minder last wil ervaren van tinnitus of hyperacusis of kampt met overmatige spanning in zijn/haar lichaam.

Interesse? Lees meer!
 


 
Purcell - Duetten zingen met vrouwen
Driebergen, 5 - 21 oktober

Onze mooie 2-stemmige uitvoering van Stabat Mater smaakte naar meer, maar dat was er even niet. We riepen: zullen we tussendoor Purcell- duetten zingen? JAAAAA was het antwoord. En zie hier ons plan:
Eén vrijdagavond werken we aan noten studeren. En één zondag zingen we alles wat we kunnen in grote en kleine bezetting, tot de dag ten einde loopt en we alles nog eenmaal ten gehore brengen.

Interesse? Lees meer!
 


 
Meezingochtenden in Beauforthuis
Austerlitz, 19 augustus en ook daarna maandelijks

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit - samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!

Onze zondagse meezingochtenden in het Beauforthuis trekken een grote groep mensen aan. Lekker spontaan zingen onder leiding van drie Heuvelrug zangers-dirigenten! Zondag 19 augustus ben je van harte welkom van 11.00 tot 13.00 uur. En ook na de zomervakantie gaan we door met deze opzet: eens per maand samen zingen. We informeren je snel over de data en tijdstippen!

Interesse? Lees meer!