Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief Passieprojecten: vooruitblik nieuw meezingseizoen

image
Tweede helft mei alweer, wat gaat de tijd toch snel. We zitten al half in de zomer, met al die zon, maar ook af en toe wind en regen. Het moderne weer neemt ons af en toe flink te grazen...

Voordat ook wij gaan genieten van de zomervakantie, geven we je alvast een vooruitblik op het komende meezing-seizoen. We zijn nog aan het broeden op diverse extra activiteiten, maar in deze nieuwsbrief wijzen we je graag alvast op de meezing-projecten van het seizoen 2018/2019. Daarbij mag de vooraankondiging van onze stemcursus voor vrouwelijke tenoren zeker niet ontbreken!

Tranen en troostende Engelen
Weihnachts Oratorium
Gloria van Vivaldi (alleen voor vrouwen)
Matthäus Passion
Johannes Passion
Requiem van Fauré met delen uit Stabat Mater van  Pergolesi

Noteer de betreffende data in je agenda en meld je alvast aan!
Zonnige groet,
Team PassieProjecten
Tranen en troostende Engelen
Driebergen, zondag 24 juni en daarna vanaf 9 september

Eens per 2 jaar voeren we de Hohe Messe uit, een project dat een korte opstart heeft voor de zomervakantie en helemaal aan de slag gaat na de vakantie. Een kamerkoorproject, dat vraagt om zelfstudie. Met 'Tranen en troostende Engelen' vullen we het 'tussenjaar' in.

Centraal staat een prachtige reeks vocale muziek, samengesteld van Schütz tot eigentijds. Van groot verdriet tot de troostende hymne van Rachmaninoff. De aftrap is op zondagmiddag 24 juni en vanaf 9 september gaan we weer door. Dit project heeft niveau 4. Er is nog plek voor een paar sopranen en alten, die hun partij goed onder de knie weten te krijgen. Vul s.v.p. ook gelijk de vragenlijst in die je kunt downloaden van de site en stuur die naar aanmeldmeezing@passieprojecten.nl .

Interesse? Lees meer!
 
Vrouwen, kom in je kracht. Zing tenor!
Driebergen, 21 september

Al een paar jaar nodigen wij vrouwen uit om de tenorstem mee te zingen. En niet zonder succes. Juist de dapperste vrouwen zingen bij ons al enige tijd tenorpartijen. Maar we hebben nog niet veel kansen gehad om die klank van die lage stem ten volle te benutten. En hoe makkelijker je ruim baan geeft aan je borststem, des te makkelijker kom je ook in de hoogte! Het is bijvoorbeeld ook de basis van jodelen.

Journalist Marieke van Willigen waagde ook de sprong en schreef over haar ervaringen met Ein Deutsches Requiem van Brahms in het magazine Luister. Lees hier haar aanstekelijke verslag!

Interesse? Lees meer!
 
Weihnachts Oratorium Meezingconcert
Amsterdam, 22 december 2018

Het Weihnachts Oratorium van Bach: een mooiere voorbereiding op de Kersttijd is bijna niet denkbaar!
Dit klassieke kerstconcert bestaat uit zes cantates, oorspronkelijk bedoeld voor zes liturgische plechtigheden tijdens de twaalf heilige nachten.
De keuze van cantates voor dit jaar is de moeilijkste combinatie van cantates: 1, 2, 5 en 6. Het maakt dat het Weihnachts Oratorium dit jaar voor nieuwkomers in moeilijkheidscategorie 4 valt. Maar geen nood: sla vooral de stoomcursus niet over!

Op de website vind je de diverse data om per stemgroep te oefenen. Let op: VROUWEN DIE ZICH AANMELDEN ALS TENOR MOGEN GRATIS DEELNEMEN AAN DE STOOMCURSUS VAN DE TENOREN.

Interesse? Lees meer!
  
Gloria van Vivaldi
Amsterdam, 2 februari 2019

Zing mee met het prachtige Gloria van Antonio Lucio Vivaldi. Hij componeerde dit werk in Venetië, waarschijnlijk in 1715, voor het koor van de Ospedale della Pietà, een weeshuis voor meisjes. En ook wij zullen dit 4-stemmige stuk met alleen vrouwenstemmen ten gehore brengen.

Het heerlijk zonnige karakter van de Gloria, met zijn kenmerkende melodieën en ritmes, is kenmerkend voor alle muziek van Vivaldi, waardoor het een onmiddellijke en universele aantrekkingskracht heeft. Laat je meevoeren! De uitvoering in de Domicuskerk te Amsterdam wordt voorafgegaan door twee gezamenlijke oefenmiddagen: zondag 20 en 27 januari.

Interesse? Lees meer!
 

Matthäus Passion
Amsterdam, zaterdag 13 april 2019
Utrecht, vrijdag 19 april 2019

Ook in 2019 ontbreekt deze klassieker niet op onze kalender: de Matthäus Passion van Bach. Een prachtig meezingconcert: een integrale uitvoering met professionele solisten en het eigen orkest Cappella Passionata.

We voeren wederom een meezingconcert uit in de Dominicuskerk in Amsterdam, plus -op Goede Vrijdag- de uitvoering in de Geertekerk in Utrecht. Of je dit concert al voor de zoveelste keer meezingt of voor de allereerste keer: het gaat niet gaat om de perfectie, maar om van binnenuit te kunnen zingen! Op onze website vind je meer informatie, vooral ook data van de diverse studiedagen en stoomcursussen. Bij beide uitvoeringen geldt: VROUWEN DIE ZICH AANMELDEN ALS TENOR MOGEN GRATIS DEELNEMEN AAN DE STOOMCURSUS VAN DE TENOREN.

Interesse? Lees meer over de Matthäus Passion in Amsterdam.
Interesse? Lees hier over de Matthäus Passion in Utrecht.
 
Johannes Passion
Utrecht, 20 april 2019

Een bijzondere gebeurtenis: na de meezing Matthäus Passion op Goede Vrijdag voeren we op Stille Zaterdag de Johannes Passion uit, ook in de Geertekerk in Utrecht.

Twee Passionen, drie uitvoeringen: daarmee hopen we aan alle verlangens om deze Passionen mee te zingen te kunnen voldoen! De studiedag voor deze Johannes Passion vindt plaats op zondag 14 april.

Interesse? Lees meer!
Dodenherdenking 2019: Fauré en delen uit Stabat Mater
Amsterdam, 4 mei 2019

Op 4 mei 2019 voeren we wederom een Requiem uit. Het doel van een dodenmis is het troosten van nabestaanden door gebed en ze herinneren aan de vooruitzichten die hun godsdienst biedt als de eeuwige rust over hen komt. Maar met dit middeleeuwse gegeven van een hiernamaals had Fauré niets. Dit Requiem is dan ook het werk van een ongelovige, die het geloof van anderen respecteert. Fauré legt de nadruk op mededogen.

Naast het werk van Fauré zingen we ook vijf delen uit het Stabat Mater van Pergolesi

Interesse? Lees meer! (aanmelden nog niet mogelijk)