Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten: Een groot verlies

image
Een groot verlies - In memoriam Max Rutgers
Zaterdag 3 maart j.l. overleed volkomen onverwacht één van de grondleggers van onze Stichting Passieprojecten: Max Rutgers van Rozenburg.
 
In het begin van deze eeuw groeiden de kooruitvoeringen o.l.v. Madeleine Ingenhousz uit tot "meezingconcerten". Enthousiaste zanger Max Rutgers hielp mee om deze grote meezingconcerten een betere organisatorische en bestuurlijke bedding te geven. Dat heeft ertoe geleid dat Madeleine en Max Rutgers in 2005 de Stichting Passieprojecten hebben opgericht.

Op 9 juni 2005 werd er getekend. De stichting heeft als doel 'mensen op een laagdrempelige manier in georganiseerd verband met passie aan het zingen te krijgen, met al dan niet religieus repertoire, waarbij de zintuigelijk en spirituele beleving centraal staat, al dan niet met instrumentale bijdrage van "Capella Passionata".'
 
Max was vanaf dat begin tot 2011 voorzitter van het bestuur. Hij heeft deze functie met verve, passie en volle overtuiging vervuld, enige tijd zelfs noodgedwongen in combinatie met de rol van secretaris en penningmeester. De Stichting Passieprojecten is onder Max uitgegroeid tot een stevige organisatie. Velen hebben zijn altijd weer boeiende, vaak ook persoonlijk gekleurde inleidingen voorafgaande aan de uitvoeringen gehoord.

Honderden zangers uit het gehele land hebben in deze afgelopen jaren genoten van de meezingconcerten. Een daarvan is Max zelf. In werkelijk iedere Matthäus- en Johannes Passion en in het Weihnachts Oratorium zong hij met groot enthousiasme de baspartij. Laatstelijk nog bij de Hohe Messe. De kundige voorzitter en enthousiaste zanger combineerde die rollen met altijd persoonlijke belangstelling voor de mensen om hem heen en met een stevige dosis humor.

Wij zijn Max enorm dankbaar voor zijn tomeloze inzet en grote betrokkenheid; we zullen hem missen en gedenken als dierbare vriend en gepassioneerde voorzitter en zanger.
 
Stichting Passieprojecten
Madeleine Ingenhousz
Bestuur, orkestleden en meezingteam
Deutches Requiem Brahms

Amsterdam, 28 april

In de week voor de Nationale Dodenherdenking organiseert PassieProjecten op zaterdag 28 april 2018 een meezingconcert met het Deutsches Requiem van Johannes Brahms. Zovelen kennen dit stuk en willen het graag nog eens zingen, met één gezamenlijke studiemiddag op zondag15 april. Dat kan!

Wendeline van Houten en Marijn Zwitserlood zijn onze bevlogen solisten. Lees meer en meld je aan voor dit unieke concert in de Dominicuskerk in Amsterdam.
 
Interesse? Lees meer!

Meezingochtend
Austerlitz, zondag 22 april 2018

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend in het Beauforthuis doen we dat! Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit - samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie.
Madeleine Ingenhousz, Inge van Keulen en pianist Ronald van Eunen nemen u mee met speelsheid als muzikaal gereedschap.

Interesse? Lees meer!
  
Zomerzangweek: Mozart en 'gewone' liedjes
Weyst, Noord Brabant, 15-22 juli 2018

Stemexpressie en klassiek zingen: een prachtige en inspirerende combinatie, zoals ook Erik Scherder, onze nationale hersendeskundige al schreef in “Singing in the Brain”: “ (…) Iedereen mocht meezingen (…), ‘één groot koor, mét orkest en met een gepassioneerde dirigente. Ik voelde de oxytocine al door mijn aderen stromen! Ik zat er middenin en kon meedoen. Je moest natuurlijk wel van tevoren goed geoefend hebben, maar dat wil je natuurlijk ook. Wat een sfeer, wat een saamhorigheid en wat mooi!”

Kom mee naar (ex-)klooster de Weyst bij Gemert, Noord Brabant voor een inspirerende zangweek.

Interesse? Lees meer!
 
Masterclass Ademhaling
Driebergen, zaterdag 5 mei 2018

Hoe belangrijk is ademhaling? Welk type ademhaling past bij mij? Wat zijn de verschillen? Kan ik er mijn immuunsysteem, energieniveau en gezondheid mee beïnvloeden? Kan ademhaling mij helpen bij een burn-out of bij slapeloosheid?
Als deze vragen je prikkelen, dan mag je deze ademworkshop van Jerome Wehrens niet missen!

Interesse? Lees meer!
 
Tranen en troostende engelen
Driebergen, juni/oktober

Eens per 2 jaar voeren we de Hohe Messe uit, maar wat te doen in het jaar daar tussenin? Vaak is september een kale tijd voor instant-zangers. In respons op vele suggesties daarom dit kamerkoor-traject, waarin we gezamenlijk toewerken naar een concert op zaterdag 20 oktober. Met een prachtige reeks vocale muziek, van Schütz tot eigentijds.

Interesse? Lees meer!