Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - diverse plannen in 2018

image
Het jaar 2018 is alweer ruim een maand onderweg: een nieuw jaar vol beloftes en plannen. In deze nieuwsbrief informeren we jullie graag over een aantal van onze vele projecten in de komende periode:
 
Mozart en 'gewone' liedjes (15 juli - 22 juli)
We beginnen met de aankondiging van onze bijzondere Zomerweek: “Mozart en 'gewone' liedjes”. Een zomerweek waarin we op het ene moment uit volle borst vrij-uit zingen en vervolgens duiken in de klassieke samenklanken van Mozart. Het is ons vorig jaar erg goed bevallen: je eigen stem leren kennen en staande blijven tegenover alle andere stemmen, zodat de samenklank ons steeds beter de weg wijst. Lees meer hieronder of ga direct naar onze website voor informatie en aanmelddetails.
 
Masterclass ademhaling (2 maart)
Ademhaling: leer de essentie! In deze workshop worden toonaangevende ademhalingsmethodes behandeld en geoefend, waaronder de ademhalingstechniek van Koen de Jong, Konstantin Buteyko en de DMT ademhaling van de Wim Hof Methode. Wist je dat ongeveer 85 % van de wereldbevolking ademt op de verkeerde manier? Leer hier om meer energie uit je ademhaling te halen: zelfgenezing en lichaamskracht staan centraal.
 
Twee Duitse Requiems in één jaar! (28 april en 4 mei)
Stelt je eens voor: de première van Brahms' Requiem vond plaats op Goede Vrijdag 10 april 1868. Wij zingen 150 jaar later op Goede Vrijdag de Mattheus Passion en zullen zaterdag 28 april het Deutsches Requiem ten gehore brengen. Wij zoeken nog zangers die willen meezingen! En op 4 mei bij Dodenherdenking staat het tweede Duitse Requiem op de agenda. Dit Requiem van Schütz is geschreven voor de begrafenis van Prins Heinrich II in 1636. Een prachtig werk om bij Dodenherdenking ten gehore te brengen, met koor en eigen solisten. Dit project is inmiddels volgeboekt, maar wees welkom om te luisteren.
De voorbereidingen voor deze twee Requiems zijn in volle gang. Wacht niet langer en meld je aan, zie hieronder en op onze website.
 
Geef je stem de ruimte (24 mei -1 september)
Bij de stem1-daagsen van PassieProjecten olv Madeleine Ingen Housz zingen we samen
en alleen, vanuit het verlangen om vrij uit te zingen. Iedereen kent wel ergens dat verlangen. Om helemaal vrij uit te gaan met je stem. Zin om te zingen?

Wie goed luistert kan goed zingen
Zaterdag 30 december verscheen een interview met Madeleine Ingen Housz in Trouw. Aan de hand van negen levenslessen vertelt Madeleine over haar leven en haar ervaringen als zangeres, dirigent en docente stemexpressie. Op veler verzoek hier nogmaals de link om op onze website het interview als pdf-document te downloaden.

Tot zings!
Team PassieProjecten
Zomerzangweek: Mozart en 'gewone' liedjes
Weyst, Noord Brabant, 15-22 juli 2018

Stemexpressie en klassiek zingen: een prachtige en inspirerende combinatie, zoals ook Erik Scherder, onze nationale hersendeskundige al schreef in “Singing in the Brain”: “ (…) Iedereen mocht meezingen (…), ‘één groot koor, mét orkest en met een gepassioneerde dirigente. Ik voelde de oxytocine al door mijn aderen stromen! Ik zat er middenin en kon meedoen. Je moest natuurlijk wel van tevoren goed geoefend hebben, maar dat wil je natuurlijk ook. Wat een sfeer, wat een saamhorigheid en wat mooi!”

Kom mee naar (ex-)klooster de Weyst bij Gemert, Noord Brabant voor een inspirerende zangweek.

Interesse? Lees meer!
 
Masterclass Ademhaling
Driebergen, vrijdag 2 maart 2018

Hoe belangrijk is ademhaling? Welk type ademhaling past bij mij? Wat zijn de verschillen? Kan ik er mijn immuunsysteem, energieniveau en gezondheid mee beïnvloeden? Kan ademhaling mij helpen bij een burn-out of bij slapeloosheid?
Als deze vragen je prikkelen, dan mag je deze ademworkshop van Jerome Wehrens niet missen!

Interesse? Lees meer!
 

Deutches Requiem Brahms
Amsterdam, 28 april

In de week voor de Nationale Dodenherdenking organiseert PassieProjecten op zaterdag 28 april 2018 een meezingconcert met het Deutsches Requiem van Johannes Brahms. Zovelen kennen dit stuk en willen het graag nog eens zingen, met één gezamenlijke studiemiddag op zondag15 april. Dat kan!

Bauwien van der Meer en Berend Eijkhout zijn onze bevlogen solisten. Lees meer en meld je aan voor dit unieke concert in de Dominicuskerk in Amsterdam.
 
Interesse? Lees meer!

Exequien van Heinrich Schütz: kom luisteren!
Austerlitz, vrijdag 4 mei

Kom luisteren naar dit prachtige werk. De solo's verdelen we onder onze koorleden, wie wil en kan. We voeren het uit op 4 mei, in de prachtige ruimte van het Beauforthuis in Austerlitz. Om 5 minuten over 20.00, direct na de Nationale Dodenherdenking. 

Interesse? Lees meer!
  
Stem 1-daagses
Driebergen, diverse data

Bij de stem 1-daagsen van PassieProjecten zingen we samen en alleen, vanuit het verlangen om vrij uit te zingen. Madeleine helpt je gehoor te geven aan de impulsen van je lichaam, je klankkast. Vrijheid, plezier, het lichaam in cadans: daar zijn we naar op zoek. Met hart en ziel, maar ook met grond onder de voeten.
Diverse data zijn al volgeboekt, maar wees welkom op:

Stem 1-daagse donderdag 24 mei
Stem 1-daagse zaterdag 1 september
Stem 1-daagse zaterdag 6 oktober (tevens kennismaking jaartraining 2018-19)