Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Kleine dingen...

image
Kleine dingen 
Doen mij zingen
Zoals bomen in de wind
Of als dichten voor de Sint 
Soms kan een klein gebaar je raken 
Je een diepe zucht doen slaken 
Of dat je naar een onbekende lacht 
En dat dat dan zo'n vreugde bracht
Zingen is een wonder ding
Denk ik in verwondering

Zo vlak voor de kerst: zin in een mooi zangmoment voor jong en oud? Zie onze Meezingochtend in Beauforthuis.
En vlak na de kerstvakantie starten de repetities voor Stabat Mater van Pergolesi en Schütz' Exequien.
Hees of drempelvrees? Oriënteer je vrijblijvend op de Jaartraining Stemexpressie!
 
Tot zings!
Team PassieProjecten
Terugblikken met foto's Hohe Messe
Wat een prachtig meezingconcert was het!

"Om na alle intensieve voorbereiding met zo veel fijne mensen deze magistrale muziek uit te voeren, is echt met niets te vergelijken!" Een mooie reactie op onze website van Hans Tanis, dank! En ook wij kijken met veel voldoening terug op de Hohe Messe in de Geertekerk van 14 oktober j.l. Even terugblikken? Of een indruk krijgen van wat je hebt gemist?

Kilk hier voor een greep uit het foto-album (foto's: Fred Willems)
 
Meezingochtend rond kerst
Beauforthuis Austerlitz, 24 december

Een speciale kerstmeezing voor kinderen vanaf 5 tot 90 jaar! Nederlandse kerstliederen, maar ook een Syriër en een Oekraïner komen een lied met ons zingen. Daarbij gaat het niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie.

Drie Heuvelrug- zangdocenten/dirigenten steken de koppen bij elkaar tijdens deze bijzondere kerst-meezingochtend in het Beauforthuis.

Interesse? Lees meer!
 
Jaartraining Stemexpressie
Driebergen, diverse data 2017-2018

Zin in zingen? Wil je vitaliteit, zelfvertrouwen en speelsheid terugwinnen? De Jaartraining Stemexpressie geeft je volop de kans het experiment met jezelf aan te gaan. Het geeft dikwijls een diepgaande en verfrissende impuls aan jezelf én aan het zingen.

Daarover gaat de Jaartraining Stemexpressie. Een nieuwe verfrissende kennismaking met jezelf! Oriënteren? Stuur een mail voor een vrijblijvend gesprek: madeleine@passieprojecten.nl.

Interesse? Lees meer!
 
TaKeTiNa
2 blokjes van 2 ochtenden januari/mei 2018

TaKeTiNa leert je tijd te nemen om je eigen stijl en ritme te ontdekken; het scherpt je waarnemingsvermogen. Door jezelf over te geven aan de sourdotrommel, ontdekt je lichaam een lichtheid en alertheid, die je kunt vergelijken met spelen. Ook voor degenen die denken geen ritmegevoel te hebben, opent dit nieuwe wegen.

Interesse? Lees meer!
 

Stabat Mater Pergolesi
Utrecht, 17 februari
Repetities vanaf zondag 4 februari

Ook in 2018 organiseert Passieprojecten het Stabat Mater van Pergolesi als meezingconcert voor vrouwenstemmen (sopraan en alt) in de Dominicuskerk in Amsterdam.

Een speciale actie voor (groot)moeders: wil je je (klein)dochter meenemen naar het Stabat Mater? Zij mag dan meedoen voor de prijs van een luisterkaartje, maar kan gewoon komen zingen! Lees meer over deze actie op de website en meld je aan.
 
Interesse? Lees meer!

Exequien van Heinrich Schütz
Repetities vanaf vrijdag 9 februari
Uitvoering: Austerlitz, vrijdag 4 mei

Houd je van zingen in een kleinkoor? Of deed je mee aan de Hohe Messe en wil je ook in 2018 weer een uitdaging in je agenda noteren? Dan is er het prachtige koor- en solistenwerk van Heinrich Schütz: De Musikalische Exequien. Hij is een tijdgenoot van Monteverdi, Schütz is zeg maar zijn Duitse evenknie.

De solo's verdelen we onderling, wie wil en kan. De studiedagen horen er vanzelf bij. We voeren het uit op 4 mei, in de prachtige ruimte van het Beauforthuis in Austerlitz. Om 5 minuten over 20.00, direct na de Nationale Dodenherdenking. 

Interesse? Lees meer!